Maisto priedai analizė


Maisto technologijos analizė.

Darbo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Tyrimo rezultatai. Išvados. Literatūros sąrašas.


Varškė 85,5 %, cukrus, bananų džemas 5%(cukrus, bananų tyrė 40%, vaisių ir daržovių koncentratas, citrinų sultys, natūrali kvapioji medžiaga).

Varškė 56%, glaistas 20%(cukrus, visiškai hidrintas palmių branduolių aliejus, didesnio riebumo kakavos milteliai 22%, išrūgų milteliai, emusiklis rapsų lecitinas, kvapiosios medžiagos), cukrus, aguonos 6,4 %, kvapioji medžiaga.

Taip pat daugiau nei puse sudėties sudaro varškė, puikus energijos šaltinis, tačiua nepatarčiau vartoti cukraus vengiantiems šio produktu, nes jame daug cukrus, taip pat yra hidrintų riebalų, kurie kenkia sveikatai.

Didžiausia dalį sudėties sudaro varškė, tačiau kaip ir visuose varškės desertuose nemažai cukraus, tačiau geresnis pasirinkimas, nei glaistytas varškės surelis.

Ryžių miltai 30%, kvietiniai miltai, cukrus, fruktozės – gliukozės sirupas, kakavos milteliai 5%, karamelizuotas cukrus, augalinis aliejus, valgomoji druska, šokoladas 0,5%, salyklo ekstraktas, emulsiklis sojų lecitinas, vitaminų mišinys, kvapiosios medžiagos (vanilės, šokolado).

Saldūs sausus pusryčiai su dideliu kiekiu cukrau. Yra pridėta papildomai vitamin E, C, B grupės vitamin, folio rūgšties ir t.t.

50% (hidrinti augaliniai riebalai, cukrus, lieso pieno milteliai, išrūgų milteliai, aviečių granules 1,6%, aviečių kvapioji medžiaga 0,2% ir kitos kvapiosios medžiagos.

jame yra daug cukrus, ir taip pat hidrintų augalinių riebalų, kurie daro neigiama įtaką sveikatai ir yra nerekomenduotina valgyti produktus, kuriuose yra trans riebalų.

Keksų ir pyragų mišinys (cukrus, kvietiniai miltai, nuriebalinti kakavos milteliai, modifikuotas kukurūzų krakmolas, augaliniai riebalai (rapsų), pieno išrūgos, tešlos kildinimo medžiagos (E500, E541), emulsikliai (E477, E481), druska, kviečių glitimas, dažiklis (E150c), aromatai, kiaušinių milteliai), kiaušinių masė, augalinis aliejus, geriamasis vanduo.

1. Pieno produktuose dažniausiai naudojami įvairūs tirštikliai - medžiagos, padidinančios maisto produktų tirštumą. Tai krakmolas ir jo dariniai. Taip pat emulsikliai, stabilizatoriai - medžiagos, leidžiančios išlaikyti pastovų dviejų ir daugiau nesimaišančių medžiagų susisluoksniavimą maisto produkte, daugiausiai naudojamas tiršitiklis sojų lecitinas E322. Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos - medžiagos, palaikančios ar keičiančios maisto produktų rūgštingumą ir šarmingumą, dažniausiai E300. Dar naudojami dažikliai, pieno produktams dažyti naudojamas riboflavinas, chlorofilai, karamelių spalvos, augalinė anglis, karotinų mišinys, paprikų ekstraktas, burokėlių raudonasis, kalcio karbonatas, geležies oksidai ir kt.

Maisto priedai analizė. (2016 m. Vasario 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-priedai-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 07:05