Maisto priedai ir jų analizė


Maisto technologijos referatas. Įvadas. Tyrimui pasirinkti maisto produktai. Maisto priedų analizė. Maisto priedų skirstymas. Maisto priedų poveikis gyvam organizmui. Maisto priedai. Butilintas hidroksitoluenas. Kalcio laktatas. Magnio stearatas. Apibendrinimas. Išvados. Literatūros ir informacijos šaltinių sąrašas.


Mechnaniškai atskirta vištiena (48%), vištų skilveliai (16%), vištiena (8%), geriamasis vanduo, džiūvėsėliai (tame tarpe glitimas), bulvių krakmolas(3,6%), kvapniosios medžiagos (tame tarpe garstyčios), prieskoniai, kvietiniai miltai, sojos baltymų koncentratas (1%), bulvių dribsniai, druska, svogūnai, česnakas, stabilizatorius: E450, rūgštingumą reguliuojančios medžiagos:E330, E451, E572, cukrus, antioksidantai: askorbo rūgštis, E316, mielių ekstraktas, konservantas E250.

Kiauliena, vanduo, kiaulių odelių emulsija, jautiena, konservantai: E250, E262, pieno milteliai 1%, stabilizatoriai E450, E451, karogeninas, laktozė, druska, aromato ir skonio stipriklis, mononatrio gliutamatas, prieskoniai ir jų ekstraktai, antioksidantai, natrio aritorbatas, citrinų rūgštis, tirštiklis E412, rūgštingumą reguliuojančios medžiagos E575, vyno rūgštis, dažiklis E120, natūralios kvapniosios medžiagos, stindiklis E407a, E401

Mechaniškai atskirta vištiena, kiaulių odelės, vanduo, viščiukų broilerių odelės, manai, bulvių krakmolas, druska, cukrus, aromato ir skonio stipriklis, E321, E635, kvapniosios medžiagos, antioksidantas E616, lipnumą reguliuojanti medžiaga E551, stabilizatoriai E451, E452, tirštiklis E 412, konservantas natrio nitritas.

Mechaniškai atskirta vištiena, vanduo, lašiniai, kiauliena, kiaulių širdys, kiaulių odelės, bulvių krakmolas, sojos baltymai, izoliatas, druska, prieskoniai ir jų ekstraktai, dekstrozė, emulsikliai E450, E451, tirštiklis E407a, E410b, saulėgrąžų aliejus, kiaulių baltymai, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E327, E 262, E270, skonio ir aromato stipriklis E621, gliukozė, kviečių skaidulos, antioksidantas E316, kvapniosios medžiagos, konservantas E250, dažiklis E120

80% varškės masės (varškė 63,4%, cukrus, sviestas, krem briulė priedas 5% (gliukozės ir fruktozės sirupas, cukrus, vanduo, kondensuotas pienas su cukrumi 10%, augaliniai riebalai, karamelizuotas cukraus sirupas, dažiklis E150c, tirštiklis pektinas, vanilinas)), konditerinis glaistas su kakava 20%, (pilnai hidrintas palmių branduolių aliejus, cukrus, kakavos milteliai 15,2%, emulsiklis rapsų lecitinas, kvapnioji medžiaga).

Pasterizuotas pienas, augaliniai hidrinti riebalai (90% sudaro sausosios medžiagos), bakterinis raugas, druska, kietiklis, kalcio chloridas, fermentas, konservantas E251, dažiklis beta karolenas.

Vanduo, hidrinti augaliniai riebalai 25%, cukrus 12%, pieno baltymai, emulsikliai E472b, E322, E472e, stabilizatoriai E460, E466, E340, kvapniosios medžiagos, dažiklis E160a.

Kvietiniai ir rūginiai miltai, vanduo, cukrus, juoduota druska, rapsų aliejus, kmynai, mielės, sojos miltai, miežių salyklas, antioksidatorius: askorbo rūgštis, fermentai.

Maisto priedai ir jų analizė. (2015 m. Spalio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-priedai-ir-ju-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 18:12