Maisto priedai pristatymas


Biologijos skaidrės. Maisto priedai. Kas yra maisto priedai? Klasifikacija. Maisto priedai yra skirstomi į grupes. Konservantai. Dažikliai. Dirbtiniai saldikliai. Skonį ir aromatą stiprinančios medžiagos. Emulsikliai stabilizatoriai ir tirštikliai. Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos. Ką mes valgome? Ar visi priedai yra saugūs? Tyrimais nustatyta.


Maisto priedai yra skirstomi į grupes: 1.Konservantai (E200-E299) ir antioksidantai (E300-E399) – ilgina produkto vartojimo laiką, saugo nuo gedimo. 2.Dažikliai (E100-E199) – tai medžiagos, suteikiančios maisto produktui spalvą arba ją atgaivinančios. 3.Dirbtiniai saldikliai (E900-E999) – vartojami vietoje cukraus gaminant įvairius produktus; yra 30-3000 kartų saldesni, todėl jų reikia mažiau negu cukraus.

Skonį ir aromatą stiprinančios medžiagos (E620-E637, E640-E642, E650, E906, E1101) - sustiprina produkto kvapą ir (arba) skonį. 5.Emulsikliai stabilizatoriai ir tirštikliai (E400-E499, E1400-E1499) - medžiagos „patrauklesniam“ produktui pagaminti. 6.Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos.

Mononatrio glutamatas, arba E621, yra turbūt daugiausia diskusijų keliantis maisto priedas.

  • Biologija Skaidrės
  • 2013 m.
  • 9 puslapiai (334 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 800 KB
  • Maisto priedai pristatymas
    10 - 3 balsai (-ų)
Maisto priedai pristatymas. (2013 m. Lapkričio 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-priedai-pristatymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 04:02