Maisto produktai


Kulinarijos referatas. Įvadas. Perdirbtos daržovės. Perdirbimo būdai, klasifikavimas, asortimentas, kokybė. Cukraus konditerija. Žaliavos, klasifikavimas, gamybos ypatumai, asortimentas, kokybė, laikymas. Mėsos sheminė sudėtis, maistinė vertė, klasifikavimas, ženklinimas. Riebalų klasifikavimas. Aliejai. Maistinė vertė, žaliavos, gamybos ir valymo budai, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimenta, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyždžius mėsa ir mėsos prekės. Išvados. Literatūra.


Darbo tikslas: supažinditi su produktų pagrindinėmis technologinėmis operacijomis, produktų asortimentu, jų skiriamaisiais požymiais, kokybe, pakavimu, ženklinimu ir laikymu.

Siekiant iškelto tikslo, yra sprendžiami tokie uždaviniai:

1.Išnagrinėti perdirbtų daržovių klasifikaciją, asortimentą, kokybę;

2.Išanalizuoti cukraus konditerijos klasifikavimą, gamybos ypatumus, asortimentą;

3.Taip pat išnagrinėti mėsos, riebalų, aliejų maistinę vertę, klasifikavimą, laikymo sąlygos.

4.Praktinėje dalyje suklasifikuoti ir išnagrinėti mėsos prekių grupę, jų perdirbimo produktus.

Tyrimo metodai: Analizuojant teorinius aspektus susijusius su maisto prekių buvo naudojamas mokslinės literatūros analizė.

Maisto produktai. (2014 m. Sausio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 02:21