Maisto produktų sudėties tyrimas


Skaidres apie maisto produktus. Maisto medžiagu sudėtis bakalauro darbas. Maisto produktu sudetis. Kokia maisto sudetis tyrimai. Biologijos praktikos darbas maisto produktu etikeciu tyrimas. Maisto produktu etikeciu tyrimas. Maistu produktuose sudetis. Maisto produktų sudėties lentelės. Maisto produktu istyrimas. Maisto sudėties tyrimas.

Biologijos laboratorinis darbas. Tikslas: ištirti įvairių maisto produktų maistinę sudėtį, vitaminus, mineralines medžiagas, palyginti gautus rezultatus. Hipotezė: didžiausia dalį maisto produktuose maistinių medžiagų sudaro angliavandeniai, mažiau riebalai, o mažiausiai- baltymai. Angliavandenių daugiausia galina rasti duonos gaminiuose, riebalų- riebiuose pieno produktuose, riebalų mišiniuose, baltymų- pieno produktuose. Priemonės:. Etikečių nuo maisto produktų. Darbo eiga: suradau. Maisto etikečių, sudariau lenteles, diagramas su maistinėmis šių maisto produktų vertėmis, radau, kokių vitaminų, maisto priedų, mineralinių medžiagų, kokia yra energinė vertė yra pasirinktuose produktuose. Gautus rezultatus palyginau, padariau išvadas.


Kaip matome skritulinėje diagramoje, šiame sūryje yra maždaug tie pat ir riebalųir baltymų. Jie sudaro po pusę produkto maistinės vertės.

Didžiausą šio produkto dalį sudaro riebalai (86%), o baltymai ir angliavandeniai maždaug po tokią pat likusios vertės dalį

Sudėtis: ruginiai miltai, vanduo, kvietiniai miltai, cukrus, kmynai, mielės, joduota druska, ruginis salyklas, lieso pieno milteliai, rūgštingumą reguliuojančios medžiagos.

Didžiausią šio produkto dalį sudaro angliavandeniai, o mažiausią- riebalai. Maistinė vertė beveik tokia pat kaip ir duonos, keptos vien iš kvietinių miltų.

Sudėtis: vanduo, augalinis aliejus, cukrus, pakeistų savybių krakmolas, natūralaus spirito actas, garstyčios, druska,joduota druska, kiaušinių trynių milteliai, stabilizatoriai, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, konservantai, dažiklis.

Produkto didžiąją dalį sudaro riebalai- augalinis aliejus, o mažiausią dalį- vos 1% sudaro baltymai. Likę- angliavandeniai.

Maždaug pusę produkto maistinės vertės sudaro baltymai, tačiau nemaža dalį- maždaug po ketvirtį produkto maistinės dalies sudaro ir riebalai su baltymais.

Daugiau kaip puse maistinių medžiagų vertės sudaro angliavandeniai, kurie teikia mums energiją, daugiau nei ketvirtadalį riebalai, o mažiausiąją dalį- baltymai.

Maisto produktų sudėties tyrimas. (2011 m. Vasario 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-sudeties-tyrimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 00:02