Maisto produktų technologija Kepykla diplominis


Maisto technologijos diplominis. Produktu fizikiniai, cheminiai rodikliai.

Maisto technologijos diplominis darbas. Įvadas. Profesinių kompetencijų sąrašas. Informacinių šaltinių apžvalga. Techninis ekonominis pagrindimas. Įmonės charakteristika. Kepyklos charakteristika. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Sausainių „Grikiniai“ medaus skonio ir sausainių „Grikiniai“ su saulėgrąžomis. Receptūros. Sausainiai „Grikiniai“ medaus skonio. Sausainiai „Grikiniai“ su saulėgrąžomis. Projektinio pajėgumo nustatymas. Žaliavų ir pagrindinių medžiagų skaičiavimas. Gamybinių receptūrų skaičiavimas. Žaliavų bei pusgaminių poreikių skaičiavimas. Žaliavų sunaudojimo per parą suvestinė. Sausainių „Grikiniai“ medaus skonio ir sausainių „Grikiniai“ su saulėgrąžomis. Gamybos srautų diagrama. Sausainių „Grikiniai“ medaus skonio ir sausainių „Grikiniai“ su saulėgrąžomis. Technologinio proceso aprašas. Sausainių „Grikiniai“ medaus skonio ir sausainių „Grikiniai“ su saulėgrąžomis. Defektai ir jų atsiradimo priežastys. Įrenginių parinkimas, charakteristikos ir apskaičiavimas. Patalpų plotų skaičiavimas. Maisto saugos ir kokybės reikalavimai. Jusliniai, fizikiniai – cheminiai, mikrobiologiniai sausainių „Grikiniai“ medaus. Skonio ir sausainių „Grikiniai“ su saulėgrąžomis rodikliai. Technologinio proceso kokybės kontrolė. Sanitarijos ir higienos reikalavimai. Reikalavimai personalui. Reikalavimai patalpoms. Reikalavimai inventoriui. Reikalavimai atliekų šalinimui. Darbo saugos ir priežiūros organizavimas. Ekonominė dalis. Tiesioginės gamybos išlaidos. Netiesioginės gamybos išlaidos. Gamybinė savikaina. Pardavimo prognozė. Planuojama pardavimo kaina. Pardavimo prognozė. Planuojami veiklos rodikliai. Gamybos pelningumo rodikliai. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas. Anotacija.


Problema:

Miltinės konditerijos gaminių gamyboje dažniausiai naudojami aukščiausios rūšies arba I rūšies kvietiniai miltai, labai retai naudojama netradicinė žaliava – grikių miltai.

Tikslas:

Išplėsti miltinės konditerijos kepinių asortimentą, panaudojant netradicinę žaliavą – grikių miltus.

Uždaviniai:

1.Sukurti naujas gaminių receptūras, panaudojant grikių miltus;

2.Parengti technologinę schemą ir technologinio proceso aprašą;

3.Iškepti bandomuosius kepinius, panaudojant grikių miltus;

4.Nustatyti šių bandomųjų kepinių juslines savybes;

5.Nustatyti šių bandomųjų kepinių fizikinius – cheminius rodiklius;

6.Parinkti tinkamus įrengimus kepinių gamybai;

7.Nurodyti maisto saugos ir kokybės reikalavimus;

8.Atlikti ekonominius skaičiavimus.

Maisto produktų technologija Kepykla diplominis. (2014 m. Kovo 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-technologija-kepykla-diplominis.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 18:09