Maisto produktų technologija


Technologijų aprašymas. Pieniniai meduoliai. Žaliavos kiekis 10vnt. Gatavo gaminio išeigai 75g. Meduolinės tešlos paruošimas. Formavimas ir kepimas. Trumpa gaminio charakteristika. Meduolių ydos ir jų atsiradimo priežastys. Išvados.


Svarbiausias meduolinės tešlos produktas – medus.

Medus kepiniams naudojamas natūralus arba dirbtinis, taip pat labai svarbu prieskoniai: gvazdikėliai, cinamonas, imbierai, muskato riešutai, pipirai ir kt.

Jeigu tešla, gaminama su šviesiu medumi, galima nudažyti tamsia karamele arba degintu cukrumi.

Jeigu nauduojamas kvapus natūralus medus, reikia berti mažiau prieskonių. Prieš berdami prieskonius reikia pakaitinti juos sausoje keptuvėje – jie bus kvapesni.

Skardas būtina patepti riebalais ir apibarstyti miltais, nes prilipę meduoliai deformuojasi.

Maisto produktų technologija. (2013 m. Gruodžio 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-technologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 10:29