Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įsivertinimas


Biologijos referatas.

Lydytas sūris “ Svalia ”. Maisto priedai. Mineralinės medžiagos. Sausainiai “ belVita Breakfast ”. Duona skrudinimui “ Toste ”. Karštai rūkytos “ Samsono medžiotojų Ekstra ” dešrelės. Maisto priedai E450 kalio ir natrio difosfatai. E250 natrio nitritas. Šaltai rūkyta “ Padebesių ” dešra. Maisto priedai E300 Askorbo rūgštis. E316 Natrio eritorbatas. E330 citrinų rugštis. E262 Natrio acetatas. E334 Vyno rūgštis. E575 Gliukono delta laktonas. E120 Kochinelas , karmino rūgštis , karminas. Tirpi kava “ Jacobs Original 3in1 “. E340 Monokalio fosfatas. E452 Polifosfatai. Sūrūs kviečiai su krapais „ oho ! Snack “. Maisto priedai E621 Mononatrio glutamatas. E100 Kurkuminas. Marinuotos paprikos „ Anira Jalapeno “. Maisto priedai E509 Kalcio chloridas. E211 Natrio benzoatas. E202 Kalio sorbatas. Šviesi duona su saulėgrąžomis “ Agota ”. Migdolų riešutai „ Gar2 “. Kramtomoji guma “ Orbit sweetmint ”. Maisto priedai E967 Ksilitolis. E420 Sorbitolis. E951 Aspartamas. E421 Manitolis. E950 Acesulfamas. E414 Akaciju sakai. E422 Glicerolis. E171 Titano dioksidas. E903 Karnauba vaškas. E320 Butilintas hidrokisanizolas. Margarinas “ Light ”. E471 Digliceridai arba sintetiniai riebalai. E476 Poliglicerolio poliriceanoatas. E160A Karotino misinys. Jogurtas “ jo ” su persikais ir abrikosais. Maisto priedai E330 citrinų rugštis. E331 Trinatrio citratas. Sausi pusryčiai “ Trys draugai ”. E101 Riboflavinas. Tiršta vištienos sriuba “ Maggi 5 minutės ”. Pomidorų kečupas “ Suslavičiaus ”. E260 Acto rūgštis. Plėšomos sūrio dešrelės „ Pik Nik. Kepintos saulėgražų sėklos „. Sausainiai “ Enkhuizer ”. E500 natrio karbonatas. E341 Monokalcio fosfatas.


100g. produkto paros energinė vertė yra 1262kJ/304kcal., tai pagal mano paros energijos poreikį, šis produktas užima 6,5% mano paros normos.

Maisto priedai : E509 (kalcio chloridas) – neutralus kietiklis.E160B (anatas) – neutralus dažiklis. Anatas gali sukelti alergijas ir egzemą. Ne visada žinoma kuris mišinio komponentas gali būti pašalinio poveikio priežastimiE452 (natrio polifosfatas) – neigiamo poveikio turintis rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Naudojant maiste nežinomas. Didelės koncentracijos gali sutrikdyti kai kuriuos medžiagų apykaitos procesus, nes fosfatai turi didelę reikšmę medžiagų apykaitai.E338 (ortofosfato rūgštis) – neutralus antioksidatorius arba rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Fosfatai įeina į organizme esančių druskų sudėtį. Siekiant išvengti kalcio trūkumo ją reikia naudoti ribotai, nes ji turi savybę surišti kalcį. Pašalinio poveikio nepastebėta.

Vertinimas: rekomenduoju šį produktą vartoti su daug angliavandenių turinčiais, grūdiniais produktais.

100g produkto paros vertė yra 1910kJ/455kcal, tai pagal mano paros energijos poreikį, šis produktas užima 10% mano paros normos.

Vitaminai: B1 (tiaminas) – svarbus angliavandenių apykaitai, nervų sistemos veiklai, gerina apetitą, širdies ir raumenų darbą, gausu bulvėse, grikiuose;E – Antioksidantas, būtinas išnesioti vaisiui, eritrocitams susidaryti, gausu nemaltuose grūduose, žaliose lapinėse daržovėse.

Mineralinės medžiagos: 112mg magnio, 4,2mg geležies.

Vertinimas: rekomenduoju šį produktą vartoti su pieno produktais, nes juose gausu baltymų.

100g produkto paros vertė yra 1144kJ/273kcal, tai pagal mano paros energijos poreikį, šis produktas užima 6% mano paros normos.

Vertinimas: rekomenduoju šį produktą vartoti su daugiau riebalų turinčiais produktais, pvz.: sviestu ar margarinu.

100g produkto paros vertė yra 1301kJ/314kcal, tai pagal mano paros energijos poreikį, šis produktas užima 7% mano paros normos.

Vertinimas: rekomenduoju šį produktą vartoti nedideliais kiekiais, vieną kartą per tris dienas, kadangi jis turi neigiamo poveikio maisto priedų. Beje vartoti su daug angliavandenių turinčiais, pvz.: grūdiniais produktais.

100g produkto paros vertė yra 1613kJ/386kcal, tai pagal mano paros energijos poreikį, šis produktas užima 8% mano paros normos.

Maisto priedai: E300 (Askorbo rūgštis) – teigiamo poveikio turintis antioksidantas. Askorbo rūgštis yra vitaminas C; tačiau, kai pažymėtas etiketėje E300, jo nereikia suprasti kaip vitamino priedo. Maiste naudojamų koncentracijų ribose pašalinis poveikis nepastebėtas.E316 (Natrio eritorbatas) – neutralus antioksidatorius. Naudojamų koncentracijų ribose pašalinis poveikis nepastebėtas.E330 (citrinų rugštis) – teigiamą poveikį turinti rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Citrinų rūgštis yra kūno ląstelių sudedamasis junginys ir gali būti naudojamas, nepasireiškiant pašaliniam poveikiui. Alerginių reakcijų pasitaiko labai retai. Tokie žmonės turėtų vengti visų minkštų vaisių ir uogų bei produktų, pagamintų iš jų. Vėžio nesukelia.E262 (Natrio acetatas) – neutralus konservantas. Šalutinio poveikio nesukelia, ji yra kūno ląstelių sudėtinė dalis. Turėtų vengti tie žmonės, kurie netoleruoja acto.E334 (Vyno rūgštis) – neutrali, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Jis nedalyvauja kūno medžiagų apykaitoje, taigi su šlapimu išskiriamas be pašalinio poveikio.E575 (Gliukono delta laktonas) – neutrali tešlos kildymo medžiaga. Pašalinis poveikis nežinomas.E120 (Kochinelas, karmino rūgštis, karminas) – neutralus dažiklis. Maiste naudojamų koncentracijų ribose pašalinis poveikis nepastebėtas. Gerai žinoma, kad gali sukelti kontaktinę alergiją, naudojant kosmetikos priemonėse.

  • Biologija Referatai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 20 puslapių (2650 žodžių)
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 821 KB
  • Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įsivertinimas
    10 - 10 balsai (-ų)
Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įsivertinimas. (2016 m. Balandžio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-tinkamumo-subalansuotai-mitybai-isivertinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 03:09