Maisto produktų užterštumas nitratais


Maisto technologijos skaidrės. Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti nitratų kiekį maisto produktuose. Išvados. Naudoti informacijos šaltiniai.


Kaip maisto produktai užteršiami nitratais? Kodėl nitratai žalingi žmogaus organizmui? Kokius pakitimus žmogaus organizme gali sukelti nitratai? Kokią prevenciją prieš maisto užterštumą nitratais galima vykdyti?

Dešra, kumpis ir konservai yra gardinami nitratine druska. Esminį poveikį prisotinant dirvožemį nitratais daro organinės azotinės trąšos, mėšlas bei srutos. Stambieji ūkininkai būsimąjį derlių tręšia neorganinėmis, dirbtinėmis azotinėmis trąšomis.

Maisto produktai užteršiami nitratais: neorganinėmis ir ognaninėmis trąšomis. Nitratai žalingi žmogaus organizmui nes organizme sudaro junginius ir tampa nitritais. Nitratų didelis kiekis organizme gali sukelti hipoksiją, imuniteto silpnumą ir kt. Maisto produktus, kuriuose gali būti didesnis nitratų kiekis patartina plauti, virti, lupti.

Maisto produktų užterštumas nitratais. (2015 m. Kovo 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-produktu-uzterstumas-nitratais.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 02:30