Maisto saugos rizikos veiksnių analizė


Maisto technologijos analizė.

Pridedami chemikalai. Tai kita cheminių medžiagų–potencialių rizikos veiksnių grupė. Medžiaga.


Darbo tikslas: įvertinti kryžminę taršą, atlikti maisto saugos rizikos analizę technologinio proceso metu, įvertinti rizikos veiksnių valdymo priemonių nustatymą.

Trumpas įmanomų vartotojų klaidų aprašymas, paruošiant ir vartojant produktą.

C: sušaldytuose maisto produktuose esančių teršalų ir toksinų kiekis gali viršyti leistinus dydžius. Tačiau rizika yra maža, kadangi tiekėjai patiekia išsamų kokybės pažymėjimą, be to kiekvieną žaliavos siuntą patikrina muitinės arba vietinės veterinarinės tarnybos, išduodančios leidimus realizuoti žaliavas.

C: Kokybės sertifikatai ir atitinkamų tarnybų leidimai ir juslinė analizė.

Sušaldytuose maisto produktuose gali pasitaikyti pašalinių objektų, kurie galėtų patekti į galutinius vartotojų skirtus gaminius. Tačiau rizika yra labai maža, kadangi žaliavos yra gaunamos su kokybės sertifikatais iš patiekimų tiekėjų. Todėl šį rizikos veiksnį pakanka valdyti panaudojant įprastines priėmimo procedūras.

F: Kokybės sertifikatai, leidimai, vizualinis pakuočių nepažeistumo apžiūrėjimas.

F: Ne (nes taikoma būtinoji programa)

B: žuvų produktai yra mikrobiologiškai jautrios žaliavos ir sušaldytos žuvys gali būti užterštos mikroorganizmais bei parazitais, todėl jas būtina kontroliuoti. Šiuo atveju rizika yra nedidelė, kadangi tiekėjai patiekia išsamų kokybės pažymėjimą, be to kiekvieną žaliavos siuntą patikrina muitinės arba vietinės veterinarijos tarnybos, išduodančios leidimas realizuoti žaliavas.

B: Kokybės sertifikatai ir atitinkamų tarnybų leidimai ir juslinė analizė.

C: Maisto produktuose esančių teršalų ir toksinų kiekis gali viršyti leistinus dydžius. Tačiau rizika yra maža, kadangi tiekėjai patiekia išsamius kokybės pažymėjimus, be to kiekvieną žaliavos siuntą patikrina muitinės arba vietinės veterinarinės tarnybos, išduodančios leidimus realizuoti žaliavas

B: Kai kurie maisto produktai yra mikrobiologiškai jautrios žaliavos gali būti užterštos mikroorganizmais bei parazitais, todėl jas būtina kontroliuoti. Šiuo atveju rizika yra nedidelė, kadangi tiekėjai patiekia išsamų kokybės pažymėjimą, be to kiekvieną žaliavos siuntą patikrina muitinės arba vietinės veterinarijos tarnybos, išduodančios leidimas realizuoti žaliavas.

C:Pakilus žaliavos temperatūrai, gali padidėti histidindekarboksilazės aktyvumas ir susidaryti normas viršijantys leistinas normas. Vėlesnėse pakopose šį RV nebūtų galima sumažinti ar pašalinti, todėl jį svarbu valdyti šioje pakopoje.Be to, pažeistose pakuotėse esantys produktai gali būti užteršti įmonėje naudojamais chemikalais, kitais teršalais.

C:Tinkamos temperatūros palaikymas ( ne aukštesnė kaip -18 laipsnių temp.)

F:Pažeidus pakuotę į produktą gali patekti pašaliniai objektai. Tačiau rizika yra labai maža, todėl šį rizikos veiksnį pakanka valdyti įprastesnėmis priemonėmis.

Maisto saugos rizikos veiksnių analizė. (2016 m. Vasario 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-saugos-rizikos-veiksniu-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 02:33