Maisto technologija

368 rašto darbai
Maisto technologijos kursinis darbas
Technologinė kortelė Nr. Patiekalo pavadinimas. Kukuliai „Buratinas“. Žaliavos pavadinimas. Matavimo. Vnt. Žaliavos kiekis. Patiekalo, garnyro, padažo išeiga. Patiekalo gamybos technologijos aprašymas. Maisto prekė skirstomos i šias grupes. Maisto produktų tiekimas gali būti organizuojamas įvairiomis formomis. Žaliavų pirminis ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2014 09 28
Praktika valgykloje
Įvadas. Įmonės struktūra ir valdymas. Įmonės gamybos kryptis ir pagrindinė gaminama produkcija. Įmonėje naudojamos darbo įrangos sąrašas. Kavinės „GREITA“ naudojamos įrangos sąrašas. Įmonėje galiojančios žmonių saugos ir sveikatos bei prieš gaisrinės ir higienos normų instrukcijos. Bendrosios priešgaisrinės saugos ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 19 psl.
2014 06 12
Restorano praktikos ataskaita „La Traviata“
Uab „La Traviata“ maitinimo įmonės charakteristika. Įmonės raida. Restorano „La Traviata” veiklos įvertinimas. Centrum apyvarta, EUR. Dalyvavimas viešuosiuose pirkimuose. Bendras sėkmės koeficientas viešųjų pirkimų konkursuose. Tiekėjo Centrum pagrindiniai partneriai, konkurentai ir pirkėjai. Įmonės Centrum bylų sąrašas, ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 25 psl.
2015 02 05
Rvasvt sistema
Uab “ tortana ” rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Konditerijos gamybos produktų aprašymas. Gamyboje naudojamų žaliavų , medžiagų ir receptūrų komponentai , bei jų apibrėžimai žaliavos produktas kvietiniai miltai. Kvietinių miltų apibrėžimas. Žaliavos ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 42 psl.
2015 09 26
Maisto produktų laikymo sąlygos, ženklinimas, pakavimas ir transportavimas
Įvadas. Higiena. Maisto kontrolė. Asmens higiena. Patalpų rengimas. Maisto produktų ženklinimas. Nesaugus maistas ir pašarai RASFF. Genetiškai modifikuotas maistas. Pieno produktai ir jų ženklinimas. Pienas ir jo produktai. Sūris ir jo produktai. Valgomieji ledai. Rauginto pieno gėrimai. Jogurtas. Varškė. Sviestas. Maisto produktų ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 psl.
2015 07 01
Mėsos ir jos produktų mikrobiologija
Įvadas. Mėsos mikroflora. Atšaldytos, atšildytos ir sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšaldytos mėsos mikroorganizmai. Sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšildytos mėsos mikroflora. Sūdytų mėsos produktų mikroorganizmai. Mėsos apsauga nuo mikrobinio užteršimo. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2014 11 01
Raugintu pieno produktų mikrobiologija
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Raugintų pieno produktų mikrobiologija. Skystųjų raugintų pieno produktų mikroorganizmai. Raugintas pienas. Grietinė. Jogurtas. Kefyras. Pieno produktai. Varškė. Raugintų pieno produktų ydos. Varškė. Pieno ir pieno produktų mikrobiologiniai kriterijai. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 18 psl.
2014 11 25
Duonos kepimo technologija
Įvadas. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo technologija. Ruginių miltų duonos tešlos mikroorganizmai. Kvietinių miltų duonos tešlos mikroorganizmai. Duonos ligas sukeliantys mikroorganizmai. Proteozė. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 15 psl.
2015 01 05
Kavinės menių pavyzdys
Cezario salotos. 18,90 Lt(Pasirinktinai su skrudinta kiaulienos šonine, vištiena, lašiša. Graikiškos salotos su feta sūriu. 15,90 Lt(Paprika, pomidorai, mėlynasis svogūnas, fetos sūris, aisbergo salotos, graikiški riešutai, alyvuogės, užpilas su žalumynais). Tuno salotos. 13,90 Lt(Tunas, salotos lapai, pomidorai, svogūnas, ...
Maisto technologijos pavyzdžiai, Pavyzdys, 10 psl.
2015 03 22
Tešlų ruošimo technologija
Įvairių tešlų ruošimo technologija. Tešlų rūšys:. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Baltyminės tešlos ruošimo technologija. Biskvitinės tešlos ruošimo technologija. Meduolinės tešlos ruošimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2012 05 24
Duonos kepimo technologija skaidrės
Įvadas. Duona Lietuvoje. Duonos asortimentas. Priklausomai nuo žaliavos sudėties, duona gali būti. Priklausomai nuo miltų tipo, duona gali būti. Žaliavos. Cheminė sudėtis,. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos paruošimas. Kvietinės tešlos paruošimas. Ruginės tešlos paruošimas. Duonos kokybės reikalavimaiTešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 05 04
Renginio organizavimas gimtadienio organizavimas
Įvadas. Padėties analizė Uab „Laukinė orchdėja“. Užsakymo priėmimas. Plano ruošimas pobūviui. Gėlės. Užsakymas į virtuvę. Patalpų puošyba. Stalų serviravimas ir pobūvio meniu. Kainoraštis. Vakaro scenarijus. Susodinimo schema. Pobūvio analizė. Išvados. Literatūra. Priedai. Indų užsakymas į servizinę. Užsakymas į ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 18 psl.
2014 09 18
Kavinė Nidoje praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Uab „ nidos pastogė “. Praktikos tikslai. Įmonės veikla. Įmonės struktūra. Įmonės asortimentas. Žaliavų tiekėjai tikimas ir laikymas. Žaliavų priėmimas , verinimas ir laikymas. Patalpų išdėstymas įrengimas sanitarija ir higiena. Patalpų išdėstymas. Virtuvės įrenginiai. Įmonės sanitarija ir higiena. ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 16 psl.
2015 10 21
Geros higienos praktikos pagrindai
Geros higienos praktikos pagrindai maisto sauga ir kokybė. Maisto sauga. Maisto higiena. Bendrieji kontrolės principai. Valstybinė maisto kontrolė. Geros gamybos praktika GGP , Geros higienos praktika GHP ir būtinosios programos. Patalpų ir teritorijų priežiūros programa , sudaryta iš 4 pagrindinių dalių. Žaliavų ir medžiagų ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 28 psl.
2016 01 26
Viešasis maitinimas Praktika restorane Miesto sodas
Įvadas. Teorinė dalis. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 13 psl.
2015 03 13
Gyvo alaus specialios technologijos gamyba
Įvadas. Teorinės dalies studija. Technologinio procesų aprašymas. Technologinės operacijos ir įranga. Technologines operacijas atliekančių įrenginių charakteristikų palyginimas. Įrenginių technologinei linijai parinkimas – pagrindimas. Įrenginių darbo grafiko sudarymas. Energijos sunaudojimo technologiniam procesui ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 23 psl.
2015 03 28
Ikimokyklinio amžiaus vaikų valgiaraštis
Subalansuota mityba. Vaikų mityba. Mitybos sutrikimai. Pagrindiniai mitybos patarimai. Baltymai. Angliavandeniai. Riebalai. Mitybos piramidė. Penkių dienų valgiaraštis ikimokyklinio amžiaus vaikams. Pirma diena. Antra diena. Trečia diena. Ketvirta diena. Penkta diena. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 17 psl.
2014 11 17
Įmonės gamybos technologinių procesų aprašymas
Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Konditerijos gamybos srautų diagrama. Žaliavos priėmimas. Balto biskvito paruošimas. Rudo ,, Naktelės ” biskvito pusgaminio paruošimas. Kremo ,, Glesė ” paruošimas. Sirupo paruošimas. Griliažo paruošimas. ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 20 psl.
2015 09 26
Valgiaraščiai ir jų rūšys
Valgiaraščiai Valgiaraščių rūšys. A la carte. Table d’hote. Specialaus vakarėlio arba funkcinis meniu. Ciklinis meniu. Ciklinių meniu privalumai. Ciklinių meniu trūkumai. Meniu Struktūra. Esminiai apsvarstymai prieš planuojant meniu. Meniu planavimas. Meniu politika - išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 7 psl.
2014 06 28
Kulinarijos konspektas
Reikalavimai žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui. Prieskoniai. Prieskonių rūšys ir jų panaudojimas. Maisto paruošimo būdai. Patiekalai ruošiami taikant įvairius gaminimo būdus. Virimas paaukštintoje temperatūroje. Virimas. Kepimas. Troškinimas. Gaminimas garuose. Gaminimas gruzdintuvėje. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 42 psl.
2014 06 24
Maitinimo įmonių įrengimai konspektas
Įžanga. Maitinimo įmonių įrengimai, inventorius, įranga. Šiluminių įrengimų paskirtis, klasifikavimas, darbų saugos reikalavimai. Šaldymo įrengimų paskirtis, klasifikavimas, darbų saugos reikalavimai. Svėrimo prietaisai, jų klasifikavimas, saugi eksploatacija. Kėlimo ir transportavimo įrengimai, jų paskirtis. Terminų ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 22 psl.
2015 02 04
Patiekalo gaminimo schema ir rvasvt pritaikymas
Įvadas. Technologijos schema. Patiekalo gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Rvasvt. Žaliavų ir produktų priėmimo bei laikymo temperatūros ir sąlygos. Išvados.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2015 05 04
Praktika įmonėje Utenos duona
Įvadas. Apie įmonę. “Utenos duonos” naudojamos žaliavos, jų kokybės rodikliai. Maisto produktų kokybės reikalavimai,vertinimo būdai. Pagamintos pridukcijos laikymo sąlygos. Įmonės technologija. Praktikos dienoraštis. Priedai. Išvados.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2014 06 25
Maisto kokybės valdymas
Svarbiausi apibrėžimai Maisto sauga. Maisto tvarkymo vieta. Rizikos veiksnys. Rvasvt sistema. SVT sprendimų medis. Stebėsena monitoringas. Kritinė riba. Korekcijos veiksmas. Prevencinė priemonė. Neatitiktinis produktas. Būtinoji programa. Geros gamybos praktika GGP. Šiuolaikinės maisto saugos programų priemonės. Būtinosios programos. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 2 psl.
2014 06 11
Mitybos planas
Įvadas. Temos aktualumas Šiandien be galo dinamiškame pasaulyje, dažnas žmogus pamiršta mitybos svarbą, skubėdami nevertiname ar valgome sveiką ir subalansuotą maistą, kai kurios šalys šokiruoja neveikos mitybos mastais pvz. Savaitės mitybos planas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 6 psl.
2015 12 14
Naujametinis vakaras pobūvio šventės organizavimas
Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Projektinė dalis. Pobūvių planas. Renginio užsakymas. Užsakymų planas virtuvei ir servizinei. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas servizinei. Valdymo schema. Valgiaraštis. Svečių aptarnavimas. Pobūvio aptarnavimas. Stalo serviruotė. Išvados. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2015 03 05
Pieno produktai maisto technologija praktinis darbas
Įvadas. Perdirbti pristatomo pieno mikrobiologiniai kriterijai. Pieno priėmimas ir pirminis jo apdorojimas. Filtravimas. Separavimas. Homogenizavimas. Normalizavimas( standartizavimas). Pasterizavimas. Varškės produktų gamybai įmonė naudoja. Mikroorganizmai naudojami pieno pramonėja. Varškės produktų gamybos technologijos. Varškės ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 19 psl.
2014 11 25
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. Koncentratų privalumai. Greitai ir lengvai paruošiamas vartoti maistas. Maisto koncentratų trūkumas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2015 03 09
Mėsos higienos kursinis darbas
Įvadas. Mėsos gaminių (dešrų) klasifikacija. Mėsos gaminių asortimentas. Virtos dešros. Virtos dešrelės ir sardelės. Kepeninės dešros ir paštetai. Kraujinės dešros. Slėgtainiai. Virtos rūkytos dešros ir dešrelės. Mėsos gaminių (dešrų) technologinės schemos bei jų laikymo Taisyklės. Virtų dešrų gamybos schema. Virtų ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 29 psl.
2014 06 11
Gimtadienio organizavimas restorane
Įvadas. Užsakymas. Valgiaraščio sudarymas. Stalo serviravimas. Aptarnavimo pasirinkimas. Priedai. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 psl.
2015 04 30