Maisto technologija (14)

438 rašto darbai
Šiuolaikinės ir liaudies Lietuvos virtuvės palyginimas
Įvadas. Liaudies mitybos ypatumai. Šiuolaikinės mitybos ypatumai. Tradiciniai liaudies patiekalai. Tradiciniai šiuolaikiniai patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2014 11 18
Skaidrės apie mitybą ir maistą
Mityba. Viešasis maitinimas. Restoranas. Mityba pagal amžiaus grupes. Sveika, subalansuota mityba. Vaisiai ir daržovės. Gaminimas. Pradinuko, kuris sėdi prie kompiuterio, mityba. Meniu. Priešpiečiai. Pietūs. Vakarienė. Makaronų apkepėlė su sūriu ir kumpiu. Ingridientai. Gaminimas. Savikaina. Grikių košė. Kuo naudingi grikiai? ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 40 psl.
2016 11 22
Šokolado mikrobiologija, jo sanatarija ir higiena
Žaliavų tvarkymas. Gamybos zonų kontrolė. Įrankių ir įrenginių priežiūra.
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 5 psl.
2015 05 03
Streptokokai Jų nustatymas maisto produktuose
Streptokokai. Jų nustatymas maisto produktuose. Biologinės savybės. Streptokokų skirstymas. į 4 grupes pagal. Streptokokų klasifikacija pagal poveikį eritrocitams. Streptokokų serologinė. klasifikacija. Patogeniškumo faktoriai. Šaltinis. S. pyogenes patogenezė. S. pyogenes sukeltos pėdų infekcijos. Susiję maisto produktai. S. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2015 12 03
Sūrio „Liliputas“ ypatumai
Sūrio „Liliputas“ ypatumai. Fermentinio sūrio „Liliputas“ technologinis procesas. Sūrio „Liliputas“ gamybos procesas. Fermentinis pieno sutraukinimas sutraukos ir sūrio grūdelių apdorojimas. Sūrio formavimas ir presavimas. Sūrių sūdymas. Sūrių nokinimas. Laikymas. Naudojamos žaliavos ir pagalbinės medžiagos. Pienas ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 18 psl.
2016 10 30
Suši
Suši. Jap. 寿司. Suši, tai. Acto mišiniu pagardinti ryžiai su žaliomis arba keptomis jūros gėrybėmis. Istorija. Suši Japonijoje anksčiau buvo žuvies konservavimo metodas. Suši kaip patiekalas atsirado Edo miestiečių tarpe ir savo laiku buvo „Prasčiokų“ valgis. Seniausia nare-zushi forma pirmą kartą pagaminta daugiau nei ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2015 11 10
Suši projektas
Suši. Darbo tikslas sužinoti apie japonų nacionalinį patiekalą – sušius. Kas yra sušis? Sušis (suši jap  寿司 arba. Sušių rūšys. Labiausiai paplitę yra tekka sušis su tunu. Nigiri sušis. Maki sušis . Temaki sušis. Chiraši sušis. Darbo išvados sužinojome sušių rūšis. Informacija iš. Skanaus ☺☺☺. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2016 10 10
Svarbiausios maisto medžiagos
Projektas. ,,Svarbiausios maisto medžiagos”. Mūsų kūnui reikia daug maisto medžiagų kad augti ir gauti energijos. Svarbiausios maisto medžiagos Angliavandeniai. Angliavandeniai yra svarbus energijos šaltinis organizmui. Avižiniai dribsniai. Grikiai. Perlinės kruopos. Soja. Krakmolas. Makaronai. Cukrus. Medus. Baltymai. Pagrindiniai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 43 psl.
2016 12 05
Sveikos mitybos pagrindai
Sveikos mitybos pagrindai. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Kūno masės indeksas (KMI). Kūno masės indekso reikšmės. Mitybos režimas – tai valgymas tam tikrais. laiko tarpais. Svarbiausios mitybos sudedamosios dalys. Žmogaus kūno sudėtis. Baltymai. Baltymai (proteinai) – pagrindinė statybinė ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 44 psl.
2016 12 13
Šventės organizavimas bulviakasio šventimas tėvų namuose
Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai. Šventės aprašymas. Vieta. Svečiai. Pusryčiai. Pietūs. Pasirinktų patiekalų receptūros. Pastarnokų sriuba su džiovintais baravykais. Tarkuotų bulvių cepelinai. Šventės užbaigimas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 psl.
2016 02 25
Šventės planavimas Kviečiu arbatėlės
Darbo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Dėstymas. Šventės organizavimas. Saldžių patiekalų patiekimas. Arbatos pateikimas. Valgiaraštis. Šalti saldieji patiekalai. Miltinės konditerijos patiekalai. Kiti patiekalai. Gėrimai. Receptūros. Pyragas su graikiniais riešutais. Rudeniniai sausainiai. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2016 02 21
Sviestas savarankiškas darbas
Sąžiningumo deklaracija. Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Dėstymas. Sviestas. Kokybės rodikliai. Pagrindinės sviesto rūšys. Sviesto sudėtis. Sviesto komponentai. Riebalai. Baltymai. Vanduo. Angliavandeniai. Riebalų kiekio nustatymas gravimetriniu metodu. Riebalų kiekio nustatymas sausajame piene, sausosiose išrūguose, ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 22 psl.
2016 11 12
Švieži ir konservuoti vaisiai skaidrės
Įvadas Šviežių vaisių. Įvadas. Vaisių ir uogų produktai yra labai svarbi sudėtinė žmogaus maisto dalis. Šviežių vaisių nauda. Ne tik skaniausi, bet ir vertingiausi yra švieži. Vaisių įvairovė. Šilto klimato šalyse augančio vaisiaus griežinėliai panašūs į žvaigždutes. Kertuotis, dar vadinamas drakono vaisiumi. Kinkanai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2015 10 24
Tailando virtuvės įdomybės
Tailando virtuvės įdomybės. Tajų virtuvės pagrindas Pagrindiniai Tajų maisto produktai. Tajų virtuvės pagrindas senaisiais laikais buvo žuvis. Kaip ir daugelyje. Ryžiai Tailando virtuvėje - atskiras patiekalas. Makaronai – antras produktas pagal populiarumą Tailando virtuvėje. Salotos ir užkandžiai čia labai lengvi. Kai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2017 03 13
Tailando virtuvės technologinė programa
Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Tailandas – gurmanų rojus. Atlikus tyrimą tapo aišku, jog susidomėjimas Tailando virtuvės patiekalais yra, žmonės pageidautų paragauti įvairių pirmųjų, antrųjų, šaltųjų petiekalų ir desertų, kurie populiarūs Tailande. Maistas yra būtinas žmogaus gyvybinei veiklai, nes su ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 43 psl.
2017 01 09
Traditional irish Food
Traditional. Breads. Barmbrack. Soda bread. Blaa. Potato bread. Pork dishes. Bacon and cabbage. Crubeens. Coddle. Black pudding. Potato dishes. Boxty. Champ. Shepherd’s pie. Sea food. Dulse. Irish moss. Other. Irish stew.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 10 02
Trapi tešla laboratorinis darbas
Maisto produktų technologijų aplankas. Praktinis darbas. trapi tešla. Tema - trapios tešlos gamyba. Trapios tešlos galimos ydos , priežastys ir požymiai. Užduoties vertinimo kriterijai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas. Technologinės kortelės sudarymas. Technologinė gaminio schema.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 5 psl.
2016 12 11
Trapios tešlos gamyba
Trapios tešlos gamyba.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 2 psl.
2016 02 21
Užsienio virtuvė
Įvadas. Mėgstamiausi arabų patiekalai. Arabų maisto ruošos taisyklės. Populiariausi arabų receptai. Žuvis alyvuogių aliejuje. Kebabas jogurto padaže. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 9 psl.
2015 03 23
Vaisių ir uogų pirminis paruošimas, maistinė vertė Jų pjaustymo ir patiekimo būdai Lietuvos virtuvės ypatumai
Įvadas. Vaisių ir uogų pirminis paruošimas. Vaisių ir uogų maistinė vertė. Vaisių pjaustymo bei pateikimo būdai. Lietuvos virtuvės ypatumai. Senovės Lietuvos virtuvės ypatumai. Tradicinis valgis. Lietuviškų patiekalų receptai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 22 psl.
2017 01 12
Valgiaraščio sudarymo taisyklės
Valgiaraščio sudarymo reikalavimai. Klasikini valgiaraštį sudaro.
Maisto technologijos planai, Planas, 2 psl.
2017 02 07
Valgiaraštis pietums etninė grupė – Lenkai
Techninė užduotis. Santrauka. Įvadas. Projektavimas. Idėjos. raktiniai žodžiai, sąvokos. Pasirinktos darbo priemonės ir medžiagos. Konstravimas. Technologiniai procesai. Skaičiavimai/ ekonominis pagrindimas. Išvados. literatūra.
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 25 psl.
2017 03 19
Valgomieji ledai
Išanalizuoti valgomųjų ledų klasifikacija. Valgomieji ledai. Vaisiniai ledai. Sorbetas ir šerbetas. Ne tas pats! Ledų gamybos procesas. Iš ko gaminami ledai. Pirmą kartą pieniški ir grietininiai ledai minimi. Iš Kinijos atvežė šerbeto šaldymo receptą. Prancuziją , Ispaniją. Pirmąjį ledų šaldiklį. Pirmoji ledų gamykla. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 psl.
2017 02 26
Valgomos gėlės
Valgomos gėlės. Gėlės kulinarijoje buvo vartojamos jau senovės Kinijoje. Dėl ko vartojamos gėlės maiste? Gėlės maistui vartojamos. Kokius žiedus rinktis? Kokias gėles rinktis, spręskite ne tik pagal jų išvaizdą. Populiariausios valgomos gėlės. Populiariausios valgomos gėlės medetka, gvazdikas. Medetka. Nuostabi valgomoji ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2016 03 03
Valgomųjų ledų gamyba
Maistinių žaliavų ir maisto priedų pavadinimas. Sudaromas mišinys viso. Technologinio proceso operacija Technologinio proceso parametrai. Rodiklio pavadinimas Charakteristika pagal reglamentą. Yda Atsiradimo priežastys. Proceso etapas , SVT.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 6 psl.
2017 03 23
Valgomųjų ledų mikrobiologinės taršos kontrolė technologinio proceso metu
Santrauka. Summary. Įvadas. Literatūros apžvalga. Valgomųjų ledų istorija. Mitybinė valgomųjų ledų vertė. Valgomųjų ledų gamybos technologija. Naudojamos žaliavos valgomųjų ledų gamyboje. Valgomųjų ledų gamybos procesas. Valgomųjų ledų kokybės kontrolė. Pieno tyrimai. Pieno ir jo produktų mikroorganizmai ir ...
Maisto technologijos magistro darbai, Magistro darbas, 65 psl.
2017 03 23
Varškės apkepo gamybos aprašymas
Patiekalo gamybos aprašymas. Darbo tikslas –. Technologijos kortelė nr. maitinimo produkto pavadinimas varškės apkepas. Išeiga , viso. Maitinimo produkto gamybos technologijos aprašymas maitinimo produkto gamybos aprašymas. Maitinimo produkto apipavidalinimo aprašymas. Maitinimo produkto patiekimas. Maitinimo produkto realizavimo ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 8 psl.
2017 01 03
Varškės lietiniai su žaliuoju padažu
Varškės lietiniai su žaliuoju padažu. Vitaminų šaltinis iš vaisių salotų. Sveikas desertas kepti obuoliai varškės tešloje. Dietinės duonos skrebučių ir pomidorų salotos. Daržovių ir sūrio apkepas - sotiems ir sveikiems pietums. Žalieji deivės ryžiai.
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 8 psl.
2015 12 03
Vegetarinė ir Veganinė mityba: filosofilis, biologinis jos pagrindimas, privalumai ir trūkumai
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. veterinarijos akademija. maisto saugos ir kokybės katedra. Vegetarinė ir veganinė mityba. Pagrndiniai motyvai kodėl tampama vegetarais yra. A. Vegetariškos mitybos sudėtyje nėra mėsos, paukštienos ar žuvies. Skerspjūvio tyrimai. Supratimas apie poveikį sveikatai vegetarų ir veganų mityboje ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2016 12 12
Vegetariškas maistas
Vegetariškas maistas. Tikslas. Kas yra vegetarizmas? Pagrindinis vegetarų maistas. Ką dėti į lėkštę ir kokiomis proporcijomis? Vegetaro pusryčių pavyzdys. Vegetaro pietų pavyzdys. Vegetaro vakarienės pavyzdys. Karštos keptų baklažanų ir avokadų salotos. Kokosinis daržovių karis. Išvada. Šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2017 01 19