Maisto technologija (14)

537 dokumentai
Maistas į namus įmonės pristatymas
Niam niam”. Logotipas. Šią įmonę pasirinkau, nes. Aplinka. Patalpos. Konkurencija. Analogas. Misija. Vizija. Tikslai. Įmonės kultūra. Vadovavomo stilius. Produktų asortimentas. Inovacijos. Kainų nustatymo politiką. Kainų nustatymo politika. Medžiagos ir ištekliai. Darbuotojai. Įmonės reklama. Naudoti šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2017 05 14
Maisto gamybos techonogijos
Maisto gamybos technologijos. Fermentacija. Energija išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Sūdymas. Sūdymas – objekto paveikimas druska (paprastai – valgomąja) ar sūriais tirpalais (sūrymaisSūdimo rūšys. Sausasissūdimas – mėsa ar žuvis apiberiama sausa druska ar druskos ir prieskonių mišiniu. Glazūravimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 03 17
Maisto gamybos tehnologijos
Maisto gamybos tehnologijos. Gamyba. Gamyba – žaliavų. Patiekalai ir jų gaminimo. technologinė seka. Ką sužinosiu Kokie. Maisto gamybos grandinė. Maisto gamybos grandinė. Kulinarija. Kulinarija (lot. culinarius – virtuvinis) – patrauklios išvaizdos. Maisto mokslas. Maisto mokslas (angl. food science) - taikomoji mokslo sritis. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2015 03 17
Maisto įtaka virškinimui Sūris
Tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Virškinimo veikla. Virškinimas burnoje. Virškinimas skrandyje. Virškinimas žarnose. Rezorbcija. Sūrio virškinimas. Sūrio nauda. Sūrio žala. The Digestion of cheese in Humans. Sūrio virškinimas žmogaus organizme. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2015 04 24
Maisto kokybė
Bendrosios nuostatos. Tikslas ir taikymo sritis. Sąvokos. Čia vartojamos Juslinė analizė. Bendrieji kvapų aptikimo ir identifikavimo principai. Kvapų analizės metodai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 9 psl.
2016 04 23
Maisto kokybės vertinimas
Įvadas. Programos apibūdinimas. Galimi pareiškėjai. Sąlygos ir reikalavimai gauti paramą. Įsipareigojimai ir paraiškos dydis. Kriterijai paramai gauti. Sankcijos.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 psl.
2016 11 15
Maisto konservavimas ir pakavimas konspektas
Maisto konservavimas ir pakavimas 2 koliokviumo klausimai. MAP atmosferos sukūrimas. MAP kokybės kontrolė. Likutinis deguonies kiekis siekia 5 proc. Likutinis deguonies kiekis ženkliai sumažinamas. MAP naudojamos žalios mėsos , žalios paukštienos , mėsos produktų pakavimui. Dažniausiai yra naudojama 25 50 proc. CO2ir 50 75 proc. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 14 psl.
2017 05 24
Maisto mokslo žinių pritaikymas versle
Maisto mokslo žinių pritaikymas versle. Maisto mokslo ir technologijos katedros personalas. Studijų programos. Verslo partnerių dalyvavimo studijose didinimas. Materialinės bazės gerinimas. Maisto mokslo ir verslo bendradarbiavimas. Saugesnis maistas. Kelrodžiai. “Saugesnis maistas”. Funkcionalusis maistas. „Funkcionalusis ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2016 01 26
Maisto papuošimai
Patiekalų puošimas. Puošiniai iš agurko. Žiedas. Vėduoklė. Žuvytės. Puošiniai iš pomidoro. Aguonos. Roželės. Paukštelis. Karūna. Puošiniai iš morkų. Roželės. Kankorėžiai. Puošiniai iš ridikėlių. Ridikėlių gėlės. Roželės. Vandens lelija. Boružės. Pelytės. Puošiniai iš ridiko. Ramunė. Puošiniai iš poro. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 63 psl.
2015 05 12
Maisto priedai ir GMO produktai
Įvadas. Maisto priedų samprata. Maisto priedų klasifikacija. GMO samprata. Gmo nauda. Gmo žala. Maisto priedų ir GMO produktų poveikis visuomenei. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2017 07 04
Maisto priedų ir alergenų kontrolė
Dažikliai. Maisto dažiklis. Kaip gaunami ir kur naudojami maisto dažikliai? Kokiais tikslais naudojami maisto dažikliai? Natūralios kilmės dažikliai. (100-199E). E100 Kurkuminas. E101Riboflavinas. E140Chlorofilai, chlorofilinai. E150aPaprastoji karamelė. E160aKarotenų mišinys, beta karotenas. E162Burokėlių raudonasis, betaninas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 26 psl.
2017 06 19
Maisto produktų ingredientų cheminės sudėties analizė - valgomieji ledai
Įvadas. Valgomieji ledai - saldinti produktai, gaminami iš riebalų ir baltymų emulsijos pridedant kitų medžiagų, taip pat iš vandens, cukraus ir kitų medžiagų mišinio.Naudojamų žaliavų valgomuose leduose cheminės sudėties analizė:Pienas.Pieno lipidai Gliceridai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 5 psl.
2017 05 21
Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminai, faktoriai įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę
Maisto produktų laikymo terminai. Procesai įtakojantys maisto produktų kokybę. Terminiai faktoriai, įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę. Praktiniams darbams pasiruošti (iš priedų). Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2017 03 29
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. raudonas vynas. Raudono vyno komponentų sudėties ir cheminių savybių analizė. Maistinė vertė 100 g valgomosios produkto dalies. (raudonas, pusiau sausas vynas). Angliavandeniai. Rūgštys. Polifenoliai. Kokybės vertinimo kriterijai. Moksliniai tyrimai. Raudono vyno poveikis ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2015 12 05
Maisto produktų technologijos ii modulio aplankas
Maisto produktų technologijos ii modulio aplankas. V 50hz 3ph. V 60hz 3ph. Atvesinimo mašina - Machine HZ. Lietuvos higienos normą hn 26 2006 „ maisto produktų mikrobiologiniai kriterijai “. Lietuvos higienos norma hn 119 2002 „ maisto produktų ženklinimas “.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 psl.
2017 01 18
Maisto teisė
Maisto teisė. Maisto teisės sąvoka. Į maisto sąvoką neįeina. Maisto teisės šaltiniai. Maisto teisės samprata. Maisto teisės principai. Maisto teisės subjektai. Gamintojas privalo. Platintojas privalo. Paslaugos teikėjas privalo. Valdymo institucijų kompetencija. Vyriausybė. Sveikatos apsaugos ministerija pagal savo kompetenciją. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 38 psl.
2016 10 29
Maisto vadybos egzamino konspektas
Kas yra visuotinės kokybės vadyba vkv. Galima išskirti šias sudedamąsias visuotinės kokybės vadybos dalis. Paaiškinkite , kodėl gali žlugti geros kokybės siekimo iniciatyvos ? kur pastebite dažniausiai pasitaikančias grėsmes. Tai 3 esminės nuostatos. Penki pagrindiniai principai užtikrina kokybės valdymo sistemos sukūrimą. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 23 psl.
2017 01 17
Maitinimo įmonės analizė
Gamybinės bei prekybinės patalpos. Vidaus tvarkos taisyklės. Prekybinės salės paruošimas. Išvados ir pasiūlymai.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 7 psl.
2017 04 27
Maitinimo įmonės įvaizdžio formavimas
Maitinimo įmonės įvaizdžio formavimas. Geras įvaizdis yra būtina sąlyga įmonei. Organizacijos įvaizdį sudaro 4 komponentai. Prekės/paslaugos Elgesys ir požiūris (socialinė atsakomybė. Didelę reikšmę maitinimo įmonės įvaizdžiui turi jos interjeras ir eksterjeras. Interjeras – meniškai sukurtas ir apipavidalintas pastato ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2017 01 03
Maitinimo įmonės technologinio įrenginio aprašymas Konvekcinė krosnis
Tikslas. Įvadas. Įrenginių paskirtis, sandara, pagrindinės dalys. Konvekcinė kepimo spinta „Metos chef 24“. Konvekcinė kepimo spinta „Rational cd“. Eksplotavimas ir darbo sauga. Išvada. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 10 30
Maitinimo įmonių patalpos, jų išdėstymas
Maitinimo įmonių patalpos, jų išdėstymas. Kaunas. Sudėtis ir planavimo schemos. Visuomeninio maitinimo įmonių. Lankytojų patalpos planuojamos pagal lankytojų. Lankytojų patalpas sudaro pagrindinės salės valgių išdavimo patalpa bufetas vestibiulis rūbinė WC. Vienos iš svarbiausių maitinimo įmonėje yra gamybos patalpos. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2017 01 03
Maitinimo įstaigos pagal gaminimo pobūdį
Maitinimo įstaigos pagal gaminimo pobūdį. Restoranas Baras Kavinė Užkandinė Valgykla Šaltiniai. Restoranas. Restoranas - maitinimo. Baras. Baras - maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas tam tikras patiekalų. Kavinė. Kavinė - maitinimo įmonė, kurioje yra ribotas šaltųjų ir karštųjų patiekalų asortimentas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2017 05 24
Maitinimo paslaugų valdymas, Restorano „Sonetai” analizė
Įvadas. Įmonės pristatymas. Įmonės teikiamos pagrindinės ir papildomos paslaugos. Lankytojo apibūdinimas. Gamybinio skyriaus aprašymas. Valgiaraštis ir tiekėjai. Įmonės aptarnavimo organizavimas. Sudarytas valgiaraštis. Pradinė serviruotė. Išvados. Priedai.
Maisto technologijos projektai, Projektas, 15 psl.
2017 02 07
Maitinimo saugos užtikrinimas įmonėje
Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto maisto technologijos katedra. Įmonės valdoma veikla. Įmonės patalpų planas ir judėjimo „ srautai “. Patalpų planas pagal spalvas Raudona –. Krakmolo gamybos iš kviečių grūdų schema. Maisto saugos rizikos veiksnių analizė kviečių krakmolo gamybos metu. Proceso žingsniai Rizikos ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 psl.
2017 05 19
Makaronai projektas
Makaronai. Šią maisto grupę sudaro kruopos, duona. Makaronų nauda organizmui. Makaronuose yra sudėtingos struktūros angliavandenių. Per parą reikėtų suvartoti apie 75 gramus, suteiks 219 kalorijų. Maisto medžiagos. Makaronuose yra Vitamino A. Įdomybės. Makaronai yra gaminami įvairių rūšių ir formų.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2017 05 09
Makarunsų gamyba
Darbo vadovė. Praktinis darbas Nr. MAKARUNSŲ GAMYBA Praktinio darbo tikslas. Technologinis srautas. Žaliavos Kg kaina , Eur Kiekis vnt , kg. Praktinis darbas Nr. Kvietinės duonos gamyba. Darbo įranga. Receptūra Gaminiui 500g 500 - 100 x - 50 Receptūra Žaliavos. Technologinio proceso etapai. Darbuotojų higienos taisyklės. Savikainos ...
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 16 psl.
2016 03 29
Meduolinės tešlos paruošimas
Praktinis darbas nr. tema. Meduolinės tešlos paruošimas. Baziniai meduolinės tešlos ingredientai. Meduolinės tešlos ydos , atsiradimo priežastys. Meduoliai neišlaiko formos Susitraukę , mažai pakilę Gaminiai susmegę. Naudoti stipraus glitimo miltai. Įpilta per daug vandens , per mažai puriklių. Atšokusi gaminio plutelė. ...
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 6 psl.
2017 03 28
Meksikietiška Virtuvė skaidrės
Virtuvė. Meksikiečių patiekalai garsėja stipriais ir įvairiais aromatais. Aštri meksikietiška sriuba. Kiaulienos faršas. Gaminimo eiga. Faršą, smulkintą svogūną ir česnaką sudėti į keptuvę ir pakepinti. Meksikietiška sriuba su kukuliais. Ingredientai Faršas 400 g. Kaip gaminti. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2015 11 10
Meniu pavyzdys
Burokėlių ir pupų mišrainė. (Pupos, burokėliai, svogūnai, juodieji malti pipirai). 2,32€/8,00Lt. Šiltos vištienos salotos. (Vištienos krūtinėlių filė, macarelos sūris, lapinės salotos, pomidorai, raudonieji svogūnai, batono skrebučiai). 4,34€/15,00Lt. Pievagrybių salotos. (Marinuoti pievagrybiai, obuoliai, virtos bulvės, ...
Maisto technologijos pavyzdžiai, Pavyzdys, 4 psl.
2016 01 24
Mėsos blokų trupintuvas
Mėsos blokų trupintuvas. Tikslas - susipažinti su mėsos blokų trupinimo priemone. Užšaldytos mėsos blokų smulkintuvas. Paskirtis. Greitaeigis užšaldytos mėsos smulkintuvas skirtas maisto cechams. Naudojimas. Prieš pradedant darbą, patikrinama mašinos higieninė ir techninė būklė. Darbo sauga. Stalo paviršius, plokštuma, ant ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2017 04 19