Maisto technologija (14)

406 rašto darbai
Viešojo maitinimo įmonės pagal produkcijos asortimentą
Viešojo maitinimo įmonės pagal produkcijos asortimentą. Kas yra viešojo maitinimo įmonė? Skirstymas Gusto blyninė Can Can PIZZA Restoranas VAPIANO. Viešojo maitinimo įmonė – tai įmonė. Viešojo maitinimo įstaigose lankytojai valgo. Maitinimo įmonės skirstomos. Skirstymas. Tik Gusto blyninėje blynai kepami be riebalų ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2017 01 15
Virškinomo procesai valgant slyvas ir jų produktus
Įvadas. Slyvos. Tyrimai. Slyvų uogienė. Džiovintos slyvos. Slyvų sultys. Šviežios – žalios slyvos. Informacijos šaltinis.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2014 10 23
Virtuvės dizainas skaidrės
Ekologiški virtuvės įrankiai. Medinė mentelė. Plieninis puodas. Tvirto metalo keptuvės. Ergonomika – mokslas tiriantis dirbančio žmogaus ryšį su aplinka. Ergonomiškas virtuvės išdėstymas. Bionika – mokslas apie organizmų veiklos principų taikymą technikoje. Smulkintuvo ašmenys. Patiekalų puošyba. Dizainerių sukurtos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2016 10 23
Virusų mikrobiologija
Virusų sandara, savybės ir reikšmė. Virusų sąvoka Virusas mikrobiologijoje yra dalelytė. Mokslininkai mano, kad virusas – tartum išsigimusi ląstelė. Viruso sandara. Virusas sudarytas iš baltyminio apvalkalo. Virusų savybės. Unikali ir svarbi. Dar viena virusų savybė - jų dauginimosi būdas. Svarbiausios virusų savybės. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2016 10 31
Visuomenės požiūris į GMO
Įvadas. Tyrimo metodika ir rezultatų analizė. Išvados. Galimi patobulinimai. Naudota literatūra. Priedai. Lent. 1 Žmonių nuomonė apie GMO. Lent. 2 Santykis tarp požiūrio ir GM produktų vartojimo. Lent. 3 GMO kenksmingumo įvertinimas.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 13 psl.
2015 11 09
Vitaminai ir mineralinės maisto medžiagos maiste
Vitaminai ir mineralinės maisto medžiagos maiste. Kas yra vitaminai? Koki naudingi vitaminai? Kas yra mineralinės medžiagos. Vitaminai-nedidelės molekulinės masės biologiškai aktyvūs organiniai junginiai. Vitaminai reguliuoja medžiagų apykaitą ir pagrindinių maisto medžiagų — baltymų. Mineralinės medžiagos – cheminiai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 28 psl.
2016 12 06
Įvadas. Vitaminai. Vitaminų kvalifikacija. Riebaluose tirpūs vitaminai. Vitaminų funkcijos organizme. Svarbiausi žmogui vitaminai. Vitaminų nauda žmogui. Vitaminų trūkumas organizmui. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 psl.
2016 12 13
Vokiečių virtuvė
Vokiečių virtuvė. Darbo tikslas. Įgyti žinių ir gebėjimų analizuojant tarpkultūrinius mitybos ypatumus bei skirtumus. Darbo uždaviniai. Gebės įvardinti darbo tikslą ir uždavinius. Vokietijos virtuvė – Vidurio Europos tautos. Nors didelę įtaką turėjo prancūzų kulinarinis menas. Pagrindinės žemės ūkio kryptys – javų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2016 01 06
Vokietijos nacionalinės virtuvės ir maitinimosi ypatumai
Įvadas. Istorija. Kalba. Menas. Mokslas. Muzika. Visuomenės normos. Punktualumas. Apranga. Dovanos. Žmonių tarpusavio santykiai. Pasisveikinimas ir prisistatymas. Elgesys viešose vietose. Nacionalinės virtuvės ypatumai. Valgymo laikas ir būdingas maistas. Gėrimai ir tostai. Susodinimas. Išvados. Literatūra. Priedai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2016 05 31
Vokietijos virtuvės ypatumai savarankiškas darbas
Įvadas. Virtuvės istorija. Vokietijos virtuvės produktai ir patiekalai. Vokietiškos virtuvės patiekalų receptai. Vokietijos regionų patiekalų įvairovė. Vokietijos etiketas. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2017 01 10
Vokietijos virtuvės ypatumai skaidrės
Vokietijos virtuvės ypatumai. Įvadas. Darbo tiklas Išanalizuoti Vokietijos virtuvės ypatumus. Virtuvės istorija. Vokietijos virtuvei didelę įtaką turėjo prancūzų kulinarinis menas. Vokietijos virtuvės produktai ir patiekalai. Vokiečių virtuvės patiekalai nedaug kuo skiriasi nuo kitų europiečių maisto. Vokietijos regionų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2017 01 10
Vynuogių nauda ir žala sveikatai
Vynuogių nauda ir žala sveikatai. Vynuogė (angl. grape, rus. виноград) – mėsinga vynmedinių šeimos vynmedžių uoga. 100 g šviežių uogų yra nuo 1 iki 48 mg askorbo rūgšties. Vynuogių nauda sveikatai. Vynuogės – išties. Širdies ligos - vynuogės padidina azoto oksido lygį kraujyje. Virškinimas - vynuogės vaidina ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2016 10 24
Žaliavų teikimo organizavimas maisto įmonėse
Energingas , emocionalus , jautrus , ekstravertas atviras , nelabai pastovus.
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 2 psl.
2016 11 17
Žemuogė skaidrės
Žemuogė. Žemuogė – erškėtinių šeimos daugiametis žolinis augalas, priklausantis žemuogių ir braškių genčiai. Kvalifikacija. Karalystė Augalų Skyrius. Žemuogėse gausu žmogaus organizmui būtinų. Sveikatai naudingi ir. Pašalinis poveikis. Žemuogių sultys gali sukelti alergines odos reakcijas. Žemuogių cheminė sudėtis. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 02 02
Ženklai ant plastikinių gaminių
Maisto technologijos Ženklai ant plastikinių gaminių. Klaipėda. Įvadas. Plastikas, plastmasė (gr. plastēs − lipdantis) − polimerinė medžiaga. Darbo tikslas – išanalizuoti ženklų ant plastikinių gaminių reikšmę ir svarbą. Pagrindiniai plastikinių gaminių ženklai. Bendrieji pakuočių ženklinimo reikalavimai nustatyti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2016 01 16
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija
Žuvų ir jų produktų mikrobiologija. Žuvis genda greičiau negu mėsa, nes. Turi daugiau vandens ir paviršius užkrėstas mikroorganizmais. Žuvies gedimas. Aerobinis puvimas Anaerobinis puvimas. Aerobinio žuvies puvimo fazės. Mikroorganizmų dauginimasis žuvies paviršiuje. Anaerobinį puvimą sukelia. Iš žarnyno į audinius ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 psl.
2016 10 31