Maisto technologija (14)

590 dokumentų
Fermentai maisto pramonėje referatas
Įvadas. Fermentai ir jų klasifikacija. Fermentų panaudojimo maisto pramonėje galimybės. Fermentai pieno produktų gamyboje. Koaguliantai. Sūrio brandinimo fermentai. Laktazė. Fermentai duonos kepimo procese. Fermentai vyno ir alaus gamyboje. Alaus gaminimas. Vyno gaminimas. Fermentai mėsos produktų gamyboje. Fermentų reikšmė maisto ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 19 psl.
2017 11 06
Fermentiniai ir lydyti sūriai
Fermentiniai ir lydyti sūriai. Gamybos procesas. Sūrių sūdymas. Brandinimas. Valymas. Ženklinimas. Pakavimas. Pagal brandinimo proceso ypatybes sūriai gali būti klasifikuojami į. Fermentiniai sūriai gali būti gaminami iš įvairių galvijų pieno. Sūrių rūšys. Kietieji. Puskiečių sūrių. Švieži (nenokinti). Pelėsiniai sūriai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2015 11 18
Fizika, skirta maisto technologams
Fizikiniai matavimai. Kinematikos pagrindai. Dinamika. Savokos. Niutono dėsniai. Hidrodinamika. Skysčio slėgis. Archimedo jėga. Hidroelektrinės. Svyravimai ir bangos. Harmoninis svyravimas. Spyruoklinė svyruoklė. Matematinė svyruoklė. Energijos virsmai. Savaiminiai virpesiai. Molekulinė fizika ir termodinamika. Svarbiausi dydžiai. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 8 psl.
2014 11 07
Fosforo panaudojimas
Įvadas. Darbo tikslas. Dėstymas. Fosforas maisto produktuose. Fosforo rūgštis. Fosforo poveikis žmogaus organizmui ir gamtai. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 7 psl.
2016 11 12
Genetiškai modifikuoti organizmai maisto technologijos skaidrės
Genetiškai modifikuoti organizmai. Šiandien Lietuvoje prekiaujama šiais teisingai paženklintais genetiškai modifikuotais maisto produktais. Kas yra gmo? Genetiškai modifikuoti organizmai ir nemodifikuoti organizmai. Genetiškai modifikuotų organizmų nauda bei žala visumai. Plačiausiai pasaulyje paplitę genetiškai modifikuoti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 psl.
2017 02 12
Geriausi pasaulio restoranai
Geriausi pasaulio. restoranai. Osteria Francescana,. Modena, Italija. Massimo Bottura. Ką kalba restorano šefas. El celler de can roca. girona, ispanija. Restorano skiriamieji bruožai. Eleven Madison Park. New York. Central. lima, peru. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2017 04 24
GMO ir GM maisto produktai
GMO ir GM maisto produktai. Nuolatinis ŽŪ tikslas. - gerinti kultūrinių augalų savybes. Transgeninių kultūrų užimamas plotas pasaulyje 1996-2003 m. (mln. ha). GMO pasėlių plotas. Gmo ir gmp, kas tai? Genetiškai modifikuoto maisto istorijos faktai. Transgeninių kultūrų užimamas plotas pasaulyje 1996-2003 m. mln. ha. Augalų ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 40 psl.
2015 05 18
Granatai skaidrės
Granatai. Granatai yra vienas iš seniausių kultūrinių augalų. Manoma, kad granatų tėvynė yra Šiaurės Afrika. Granatai taip pat turi istorinę ir kultūrinę vertę. Ryškūs purpuriniai granatų žiedai dar Senovės Graikijoje buvo laikomi meilės ir vaisingumo simboliu. Tai puošnus krūmas. Paprastasis granatmedis. Žalias granatas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 psl.
2015 12 08
Greito maisto restoranai
Greito maisto. restoranai. Tikslas. Kilmė. 2. Įkurimo metai. 3. Įkūrėjas(-ai). Internetinė svetainė. 5. Darbo laikas. 6. Nuolaidos ir nuolaidų kortelės. Klientų aptarnavimas. 8. Vidutinis darbuotojų skaičius Lietuvoje. 9. Restoranų skaičius Lietuvoje. Produkcija į ją įeina. 11. Restoranų meniu. Restoranų švara(aplinka). 13. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2017 06 01
Grikių kruopos
Grikiai. Grikiai – kruopos, turinčios daug vitaminų, mineralų ir žmogui naudingų medžiagų. Kultūrinius grikius pirmieji pradėjo auginti bulgarai prie Volgos. Kruopų gaminimo etapai. Grikių kelionė į mūsų namus. 100g maistinių grikių vertė kalorijos 343 Kcal. Grikių maistinės vertė. Tiaminas 0,101 mg, natris 1 mg. Grikių ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2016 09 07
Grūdai ir jų produktai
Grūdai ir jų produktai.
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 2 psl.
2016 04 01
Grūdų ir duonos mikrobiologija
Grūdų ir jų produktų mikrobiologija. Lektorė A. Laukaitienė. Grūdų gedimas. Grūdų paviršiuje visada. Pradėję gesti grūdai netinka žmonių maistui. Grūdų apsauga nuo gedimo. Laikomi sausose, vėsiose patalpose Nuėmus derlių grūdai maišomi, ventiliuojami. Miltų užteršimas mikroorganizmais. Miltai yra mažiau užteršti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2016 10 31
Grybų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Grybų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. Įvadas. Lietuvos miškuose auga daugiau kaip 6500 grybų rūšių. Grybų cheminė sudėtis. Tyrinėdami grybų cheminę. Vidutiškai 90 proc. Grybuose esančių medžiagų poveikis žmogaus organizmui. Grybų sudėtyje esantys. Turėdami nemažai žmogaus organizmui naudingų medžiagų. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2016 12 05
Gyvulinės kilmės produktų aprašymas (pienas, mesa, kiaušiniai, medus)
Įvadas į maisto technologijas.
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 5 psl.
2014 11 07
Higienos būklės įvertinimas restorane
Higienos būklės įvertinimas restorane. Darbo tikslas. Darbo tikslas Susipažinti bei įvertinti Manami restorano higienos būklę, reikalavimų atitikimą. Uždaviniai. Higienos reikalavimų klausimyno tikslingas sudarymas Realus apsilankymas restorane. Trumpai apie restoraną. Manami restoranas, tai AMBER FOOD restoranų tinklų narys. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2016 12 06
History of cheese
History of cheese. Around 4000 years ago people have started to breed animals and process their milk. Popular Cheeses Goat Cheese Castelo Branco Halloumi Feta. Cheddar Cheese Mild Cheddar Semi-Mature Cheddar Flavored Cheddar Cotto Red Leicester. Blue Cheese Gorgonzola Stilton Roquefort Cabrales Danablu Benedictine Bleu. Swiss cheese Baby Swiss ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2014 09 29
Indiška virtuvė
IndIŠKA virtuvė “Ant ratų”. Konkurencija. Įmonių tiekiančių maistą į namus. Privalumai prieš konkurentus. Unikali, indiška virtuvė. Galimas šefo išsikvietimas į pasirinktą vietą. Išlaidos. Šefo, komandos paieškos. Inventoriaus nuoma/pirkimas. Patalpų nuoma. Automobilis pristatymui. Maisto produktai, jų atgabenimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2017 12 12
Indų plovimo mašinos
Indų plovimo mašinos. Indų plovimo mašinos yra skirtos plauti lėkštėms. Nors indų plovimo mašinos ir mechanizuoja sunkų rankų darbą. Periodinio veikimo indų plovimo mašinos. Periodinio veikimo indų plovimo mašinose technologinės operacijos atliekamos nuosekliai. Plovimo sekcija sudaryta iš plovimo tirpalo vonios uždengtos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2016 10 28
Įrengimų parinkimas, naujų technologijų pritaikymas
Įrengimų parinkimas , naujų technologijų pritaikymas Konditerinė tunelinė krosnis PTG 016 600 Elcal , Lenkija. PTG 016 Atraminiai rėmai. Kepimo kamera. Pavarų sistema. Kaitinimo elementas. Kontrolės ir matavimo prietaisai. Konvejerio juosta. Kaina 20000 € konditerinė dujinė tunelinė krosnis pkm 5c sl. Kaina 30000 € Išvados.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 4 psl.
2017 01 18
Italijos virtuvė
Italijos virtuvė. Kulinarijos tikslas. Susipažinti su Italijos virtuve, jos patiekalais ir praplėsti žinias apie Italijos virtuvę. Italijos virtuvės istorija. Italų virtuvės istorija siekia Senovės Graikijos ir Romos laikus. Galvijus mėsai pradėta auginti Romos Imperijos laikais. XVII - XIX amžiais italai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2016 11 05
Itališki makaronai
Italija. Trumpai apie Italija. Italija arba Italijos Respublika yra valstybė pietų Europoje. Makaronai. Makaronai – vienas svarbesnių maist produktų kai kurių tautų kulinarijoje ir galintis pakeisti kitus ląstelienos produktus duoną. Produktai tešlai. 300 g miltų. 3 dideli kiaušiniai. žiupsnis druskos. Gaminimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 6 psl.
2017 10 02
Japonijos virtuvė ir klientų aptarnavimo stilius
Japonijos virtuvė ir klientų aptarnavimo stilius. Istorija. Įmonių tipai. Meniu. Japoniškų patiekalų pavadinimai. Užkandžiai. Maistas. Gėrimai. Desertai. Stalo serviravimas. Aptarnavimo stilius. Tradicinis kulinarinis paveldas. * Pagrindiniai japoniškos virtuvės produktai ryžiai, žuvis ir daržovės. Tradicinis valgis – suši. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2017 02 22
JAV tradiciniai patiekalai
JAV tradiciniai patiekalai. JAV – patogaus ir greitai gaminamo maisto. Hamburgeris –tai pats populiariausias sumuštinis. Amerikiečių užkanda prieš karštuosius patiekalus – vanduo ar limonadas su ledu bei įvairios salotos. Jungtinėse Amerikos Valstijose pamegtas maistas– daržovių salotos. Populiarūs ir suktinukai. Kai kurie JAV ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 11 19
Jogurto analizė
Įvadas. Jogurto cheminė sudėtis. Jogurto kokybinis vertinimas. Pieno kokybės pirminiai rodikliai ir jų svarba jogurto gamyboje. Jusliniai rodikliai. Jogurto kokybinės sudėties svarba. Pieno riealai. Pieno baltymai (proteinai). Kazeinas Pieno serumo baltymai. Pieno cukrus (laktozė). Mineralinės medžiagos.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 9 psl.
2016 10 30
Jogurto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Jogurto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. Kas yra Jogurtas? Jogurtas – rauginto. Baltymai jogurte. Baltymai yra stambiamolekuliniai organiniai junginiai. Riebalai jogurte. Riebalai yra įvairios cheminės struktūros vandenyje netirpstantys organiniai junginiai. Angliavandeniai jogurte. Angliavandeniai ( dar vadinami ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2016 03 31
Jogurtų sudedamųjų dalių mitybinės vertės analizė
Įvadas. Jogurtas ir jo atsiradimo istorija. Jogurto gamyba. Jogurto rūšys ir riebumas. Naudingosios medžiagos. Jogurto savybės, maistinė ir energinė vertė. Jogurto fizikiniai cheminiai rodikliai. Visa tiesa apie jogurtus kas sveika ir kas nelabai ne viskas, kas vadinama jogurtu, sveika. Kaip pasirinkti? Ekologiškas jogurtas ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 23 psl.
2017 11 23
Juodasis šokoladas
Juodasis šokoladas. Tikslas. Juodasis šokoladas yra mums visiems gerai žinomas maisto produktas. Šokoladas. Tai konditerijos gaminys. Šokolado sudėtis. Valgomosios dalies koeficientas Maistinė. Mineralinių medžiagų. Šokolado poveikis žmogaus organizmui. Šokoladas spaudoje dažnai buvo minimas kaip blogas maisto produktas. Šokolado ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2017 12 14
Jūros gėrybės
Jūros gerybės. Vandens pasaulis gali mums pasiūlyti 25 000 rūšių įvairių žuvų ir kitų jūros gėrybių. Midijos. Tai gamtinis antioksidantas, kurių sudėtyje yra vitaminų E. Krevetės. Dar vienas vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Austrės. Turi vitaminų, mineralinių medžiagų. Omaras. Europietiško tipo omarai, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2017 11 13
Kaip gaminamas sūris ir jogurtas
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai. 2017 m. lapkričio 9 d. Kauno VDU „Rasos“ gimnazija. Kas yra sūris? Žinomiausios sūrių rūšys. Fermentinių sūrių gamyba gamyklose. Tai iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Žinomiausios sūrių rūšys Mozzarella. Sūrį apibūdinantys kriterijai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 psl.
2017 11 09
Kakava ir šokoladas
Kakava ir šokoladas. Monika Jasevičiūtė K. Kakava – tikrojo kakavmedžio sėklos.  Nuo seno ji laikoma labai vertingu produktu. Kakavos milteliai gerina. Šokoladas – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų įvairiems konditeriniams gaminiams. Šokolado klasifikacija. Pieninis šokoladas. Tamsusis šokoladas. Baltasis ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2016 02 02