Maisto technologija (14)

550 dokumentų
Kulinarija šventės Sveikuolių susitikimas organizavimas
Patiekalo gamybos technologinė seka. Patiekalo maistinė ir energetinė vertė. Patiekalo gamybos technologinė seka. Į verdantį vandenį sudedami šiaudeliais supjaustyti kopūstai, skiltelėmis supjaustytos bulvės ir verdama 15-20 min. Laikas 8-10 min. Iki virimo pabaigos sudemi su sviestu šutinti žiediniai kopūstai, aguročiai, morkos ir ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 6 psl.
2015 12 17
Kulinarijos paveldas
Rytų Lietuvos zonoje aukštaičiai šiauriečiai. Vakarų aukštaičių suvalkiečių. Šiaurinėje Lietuvos dalyje. Pietinėje Lietuvos dalyje. Pietų aukštaičių – dzūkų. ŽEMAIČIŲ VIRTUVĖ Žemaĩčių virtùvė. Burokynė , kopūstynė. Žemaičių patiekalų asortimentas. Suvalkiečių virtuvė suvalkiẽčių virtùvė. Dzūkų  ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 psl.
2016 11 02
Kulinarinis patiekalas Lašiniuotis
Darbo rengimo planas Kulinarinis patiekalas Lašiniuotis Santrauka. Įvadas. Samprata. apibendrinimas. Projektuojamo produkto analogų vaizdai. Analizė. Kuriamo gaminio grafinis vaizdas. Spausdinti informacijos šaltiniai. Elektroniniai informacijos šaltiniai. Priedai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 18 psl.
2017 04 30
Lankytojų aptarnavimo profesinės praktikos ataskaita
Viešbučio ,,PANORAMA“ patiekalai ir vyno derinimas prie jų. Stalų dekoravimas. Teminis stalas „Latino“ vakarėliui. Velykų stalo dekoravimas. Krykštynų stalo dekoravimas. Populiariausių kokteilių atsiradimo istorijos, paruošimas ir savikainos kortelės. Mojito kokteilis. Late Night (Vėlyva naktis). Cosmopolitan kokteilis. Sierra ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 22 psl.
2015 05 04
Lankytojų profesinio aptarnavimo praktikos ataskaita
Darbo tikslas. Vynai. Vyno derinimas su maistu. Teminių stalų dekoravimo pavyzdžiai. Kokteiliai. Glad eye. Savikainos kortelė nr. Vulkano (Vulkanas). Savikainos kortelė nr. Italian cherry (. Savikainos kortelė nr. Golden coconut (Auksinis kokosas). Savikainos kortelė nr. Kiwisekt (Kivių sektas). Savikainos kortelė nr. Kavos. Latte. ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 18 psl.
2015 02 21
Lęšiai pupinių šeimos augalas
Lęšiai. Lęšis tai pupinių šeimos augalas. Sudėtis. Sėklose yra daug angliavandenių. Maistingumu jie pakeičia duoną. Rūšys. Jų yra 3 rūšys Raudonieji Juodieji Žalieji Skoniu visi jie panašūs. Naudojimas 2008 m. Kruopos. Tai maisto produktas, išlukštenti sveiki. Kaip pasirinkti kokybiškas kruopas? Kad pasirinktum ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2016 09 07
Lietuviški mėsos patiekalai skaidrės
Lietuviški mėsos patiekalai. Kiaulienos karbonadas su olandišku padažu. Ingredientai kiaulienos karbanodo gabalėliai. Kotletai. Ingredientai kiaulienos faršo. Kiaulienos šašlykas kefyro marinate. Ingredientai kiaulienos sprandinės 1 kilogramo svogūnų 5-6 kefyro. Kiaulienos guliašas. Ingredientai Kiaulienos nugarinė. Čeburėkai su ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2017 06 16
Lietuviški tradiciniai patiekalai
Lietuviški tradiciniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir lietuvių tarpe paplitusi kulinarinių tradicijų visuma. Lietuvių liaudies kulinarija formavosi ištisus šimtmečius. Lietuvių liaudies kulinarijos raida. Bajorų virtuvė. Lietuvių bajorų virtuvė kokybiškai skyrėsi nuo kitų Baltijos šalių virtuvių tiek savo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2015 05 12
Lietuvių virtuvė techninė užduotis
Techninė užduotis. Pagrindinės baigiamojo darbo apraše vartojamos sąvokos. Projektavimas. Etiketas prie stalo. Stalo įrankių kalba. Maisto kokybė. Virtuvės įranga. Namų virtuvė. Serviravimas. Kiekvienam gėrimui – sava taurė ar puodelis. Taisyklės. Idėjos įgyvendinimo etapai. Lietuvių virtuė. Lietuviškos virtuvės receptai. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 29 psl.
2017 09 26
Liofilizacijos taikymas vaisių ir daržovių perdirbime
Įvadas. Liofilizacija. Liofilizacijos procesas. Liofilizacijos atsiradimo istorija. Liofilizacija vaisių ir daržovių perdirbime. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 10 psl.
2017 10 11
Maistas į namus įmonės pristatymas
Niam niam”. Logotipas. Šią įmonę pasirinkau, nes. Aplinka. Patalpos. Konkurencija. Analogas. Misija. Vizija. Tikslai. Įmonės kultūra. Vadovavomo stilius. Produktų asortimentas. Inovacijos. Kainų nustatymo politiką. Kainų nustatymo politika. Medžiagos ir ištekliai. Darbuotojai. Įmonės reklama. Naudoti šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2017 05 14
Maisto gamybos techonogijos
Maisto gamybos technologijos. Fermentacija. Energija išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Sūdymas. Sūdymas – objekto paveikimas druska (paprastai – valgomąja) ar sūriais tirpalais (sūrymaisSūdimo rūšys. Sausasissūdimas – mėsa ar žuvis apiberiama sausa druska ar druskos ir prieskonių mišiniu. Glazūravimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 03 17
Maisto gamybos tehnologijos
Maisto gamybos tehnologijos. Gamyba. Gamyba – žaliavų. Patiekalai ir jų gaminimo. technologinė seka. Ką sužinosiu Kokie. Maisto gamybos grandinė. Maisto gamybos grandinė. Kulinarija. Kulinarija (lot. culinarius – virtuvinis) – patrauklios išvaizdos. Maisto mokslas. Maisto mokslas (angl. food science) - taikomoji mokslo sritis. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2015 03 17
Maisto įtaka virškinimui Sūris
Tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Virškinimo veikla. Virškinimas burnoje. Virškinimas skrandyje. Virškinimas žarnose. Rezorbcija. Sūrio virškinimas. Sūrio nauda. Sūrio žala. The Digestion of cheese in Humans. Sūrio virškinimas žmogaus organizme. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2015 04 24
Maisto kokybė
Bendrosios nuostatos. Tikslas ir taikymo sritis. Sąvokos. Čia vartojamos Juslinė analizė. Bendrieji kvapų aptikimo ir identifikavimo principai. Kvapų analizės metodai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 9 psl.
2016 04 23
Maisto kokybės vertinimas
Įvadas. Programos apibūdinimas. Galimi pareiškėjai. Sąlygos ir reikalavimai gauti paramą. Įsipareigojimai ir paraiškos dydis. Kriterijai paramai gauti. Sankcijos.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 psl.
2016 11 15
Maisto konservavimas ir pakavimas konspektas
Maisto konservavimas ir pakavimas 2 koliokviumo klausimai. MAP atmosferos sukūrimas. MAP kokybės kontrolė. Likutinis deguonies kiekis siekia 5 proc. Likutinis deguonies kiekis ženkliai sumažinamas. MAP naudojamos žalios mėsos , žalios paukštienos , mėsos produktų pakavimui. Dažniausiai yra naudojama 25 50 proc. CO2ir 50 75 proc. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 14 psl.
2017 05 24
Maisto mokslo žinių pritaikymas versle
Maisto mokslo žinių pritaikymas versle. Maisto mokslo ir technologijos katedros personalas. Studijų programos. Verslo partnerių dalyvavimo studijose didinimas. Materialinės bazės gerinimas. Maisto mokslo ir verslo bendradarbiavimas. Saugesnis maistas. Kelrodžiai. “Saugesnis maistas”. Funkcionalusis maistas. „Funkcionalusis ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2016 01 26
Maisto papuošimai
Patiekalų puošimas. Puošiniai iš agurko. Žiedas. Vėduoklė. Žuvytės. Puošiniai iš pomidoro. Aguonos. Roželės. Paukštelis. Karūna. Puošiniai iš morkų. Roželės. Kankorėžiai. Puošiniai iš ridikėlių. Ridikėlių gėlės. Roželės. Vandens lelija. Boružės. Pelytės. Puošiniai iš ridiko. Ramunė. Puošiniai iš poro. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 63 psl.
2015 05 12
Maisto priedai ir GMO produktai
Įvadas. Maisto priedų samprata. Maisto priedų klasifikacija. GMO samprata. Gmo nauda. Gmo žala. Maisto priedų ir GMO produktų poveikis visuomenei. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2017 07 04
Maisto priedų ir alergenų kontrolė
Dažikliai. Maisto dažiklis. Kaip gaunami ir kur naudojami maisto dažikliai? Kokiais tikslais naudojami maisto dažikliai? Natūralios kilmės dažikliai. (100-199E). E100 Kurkuminas. E101Riboflavinas. E140Chlorofilai, chlorofilinai. E150aPaprastoji karamelė. E160aKarotenų mišinys, beta karotenas. E162Burokėlių raudonasis, betaninas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 26 psl.
2017 06 19
Maisto produktų ingredientų cheminės sudėties analizė - valgomieji ledai
Įvadas. Valgomieji ledai - saldinti produktai, gaminami iš riebalų ir baltymų emulsijos pridedant kitų medžiagų, taip pat iš vandens, cukraus ir kitų medžiagų mišinio.Naudojamų žaliavų valgomuose leduose cheminės sudėties analizė:Pienas.Pieno lipidai Gliceridai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 5 psl.
2017 05 21
Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminai, faktoriai įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę
Maisto produktų laikymo terminai. Procesai įtakojantys maisto produktų kokybę. Terminiai faktoriai, įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę. Praktiniams darbams pasiruošti (iš priedų). Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas apklausai. Atsakymas. Klausimas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2017 03 29
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. raudonas vynas. Raudono vyno komponentų sudėties ir cheminių savybių analizė. Maistinė vertė 100 g valgomosios produkto dalies. (raudonas, pusiau sausas vynas). Angliavandeniai. Rūgštys. Polifenoliai. Kokybės vertinimo kriterijai. Moksliniai tyrimai. Raudono vyno poveikis ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2015 12 05
Maisto produktų technologijos ii modulio aplankas
Maisto produktų technologijos ii modulio aplankas. V 50hz 3ph. V 60hz 3ph. Atvesinimo mašina - Machine HZ. Lietuvos higienos normą hn 26 2006 „ maisto produktų mikrobiologiniai kriterijai “. Lietuvos higienos norma hn 119 2002 „ maisto produktų ženklinimas “.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 psl.
2017 01 18
Maisto vadybos egzamino konspektas
Kas yra visuotinės kokybės vadyba vkv. Galima išskirti šias sudedamąsias visuotinės kokybės vadybos dalis. Paaiškinkite , kodėl gali žlugti geros kokybės siekimo iniciatyvos ? kur pastebite dažniausiai pasitaikančias grėsmes. Tai 3 esminės nuostatos. Penki pagrindiniai principai užtikrina kokybės valdymo sistemos sukūrimą. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 23 psl.
2017 01 17
Maitinimo įmonės analizė
Gamybinės bei prekybinės patalpos. Vidaus tvarkos taisyklės. Prekybinės salės paruošimas. Išvados ir pasiūlymai.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 7 psl.
2017 04 27
Maitinimo įmonės įvaizdžio formavimas
Maitinimo įmonės įvaizdžio formavimas. Geras įvaizdis yra būtina sąlyga įmonei. Organizacijos įvaizdį sudaro 4 komponentai. Prekės/paslaugos Elgesys ir požiūris (socialinė atsakomybė. Didelę reikšmę maitinimo įmonės įvaizdžiui turi jos interjeras ir eksterjeras. Interjeras – meniškai sukurtas ir apipavidalintas pastato ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2017 01 03
Maitinimo įmonės technologinio įrenginio aprašymas Konvekcinė krosnis
Tikslas. Įvadas. Įrenginių paskirtis, sandara, pagrindinės dalys. Konvekcinė kepimo spinta „Metos chef 24“. Konvekcinė kepimo spinta „Rational cd“. Eksplotavimas ir darbo sauga. Išvada. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 10 30
Maitinimo įstaigos pagal gaminimo pobūdį
Maitinimo įstaigos pagal gaminimo pobūdį. Restoranas Baras Kavinė Užkandinė Valgykla Šaltiniai. Restoranas. Restoranas - maitinimo. Baras. Baras - maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas tam tikras patiekalų. Kavinė. Kavinė - maitinimo įmonė, kurioje yra ribotas šaltųjų ir karštųjų patiekalų asortimentas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2017 05 24