Maisto technologija (14)

467 dokumentai
Pagardai ir padažai
Pagardai. Padažai. Padažas naudojamas maisto pagardinimui. Vusterio padažas (ang. Pesto padažas (ang. pesto sauce lot. pesto condimentum). Kilęs iš Italijos, Genovos miesto. Pesto padažo receptas. Reikės 100 g. Medus (ang. honey, lot. mel)– saldus, tąsus skystis. Naudojamas gydant Peršalimą gydant širdies. Actas(ang. Vinegar. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2017 02 22
Pavasario salotos
Pavasario salotos. „Sveikata“. Ingredientai Agurkai Graikiniai riešutai Medus Morkos Paprika Pomidorai Garstyčios Saulėgrąžos Aliejus Prieskoniai. Šviežių daržovių salotos. Ingredientai Agurkai. Šviežių daržovių ir tuno salotos. Gaminimo eiga Į stiklainį ar indelį išspausti citrinos sultis. Daržovių salotos su kepinta ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2016 05 31
Pienas referatas
Pienas. Įžanga. Įvadas. Cheminės pieno savybės. Pieno komponentų sudėties ir cheminių savybių analizė. Motinos, karvės ir ožkos pieno palyginimas. Pieno cheminė sudėtis skirtingai laktacijos laikotarpiais. Maistinė pieno produktų svarba žmogaus organzimui. Karvių pieno sudėties ir kokybės rodiklių įvertinimas skirtingomis ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2016 11 17
Pieno gira ir pieno šampanas
Pieno gira ir pieno šampanas. Pieno giros receptas. L. Pieno šampano receptas. 1,5l. Išrūgos. Pieno baltymus sudaro. Razinos. Gali padėti užkirsti kelią peršalimo ligoms. Citrinos. Stiprina imunitetą Antioksidantai. Pieno giros ir pieno šampano gamyba. Rauginome 12 val. Pieno gira.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2015 11 22
Pieno mikrobiota
Nenormali pieno mikrobiota. Skonio ir kvapo ydos. Šarmines medžiagas gaminančios bakterijos.
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 2 psl.
2017 04 05
Pieno panaudojimas
Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai. Dėstymas. Pienas. Žalias karvių pienas. Pramoninis pienas. Rotavirusinė infekcija. Pieno sudėtis. Pagrindinių veiksnių įtaka pieno sudėčiai ir savybėmis. Laktacijos periodas. Karvių veislė. Pašarai ir šėrimas. Karvių ligos. Pieno juslinės savybės. Spalva. Konsistencija, išvaizda. Skonis. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2016 11 12
Pieno produktai skaidrės
Pieno produktų patiekalai. Pieno produktai yra dviejų rūšių natūralūs ir rauginti. Vienas iš natūralių yra pienas. Karvės pienas Pienas ožkos pienas. Rauginti pieno produktai pasukos, rūgpienis, jogurtas, grietinė, grietinėlė, varškė, sūris. Piene ir jo produktuose yra svarbių žmogaus organizmui vitaminų – A. Mitai Visi ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 8 psl.
2015 10 21
Pieno tyrimų laboratorija
Pieno tyrimų laboratorija.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 2 psl.
2016 02 04
Plikytos tešlos paruošimas
Praktinis darbas nr. tema. Plikytos tešlos paruošimas. Baziniai plikytos tešlos ingredientai. Plikytos tešlos ydos , atsiradimo priežastys ir požymiai. Ydos atsiradimo priežastys požymiai. Užduoties vertinimo kriterijai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas autorius pavadinimas leidimo vieta ir leidykla leidimo metai. Technologinė ...
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 6 psl.
2017 03 28
Praktikos ataskaita American pizza
Picerijos valgiaraštis. Keturių sūrių. Kumpio ir grybų. Kumpio ir saliamio. Vištienos bbq. Favorita aštri. Rančos vegetariška. Keturių mėsų. Havajų bbq. Niujorko vegetariška. Sietlo aštri. Arizonos aštri. Salotos Kumpio. Užkandžiai Picos roletas. Picos roletų kompleksas. Fri bulvytės. Svogūnų žiedai Kepti koldūnai Kepti ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2016 06 06
Prancūzija receptai
Prancūzija. Prancūzijos gyventojai. Prancūzų kredo - menas gyventi, gauti iš gyvenimo kuo daugiau malonumų. Turizmas. Geografija. Šventės. Ponas Boulanger išrado restoraną. Maistas - per dvasinius pojūčius. Valgiai. Sūrių šalyje. Prancūziški sūriai. Pelėsiniai sūriai. Rokforo sūris. Kamambero sūris. Reblošono sūris. Brie ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2015 12 23
Prancūzijos virtuvė Tradiciniai patiekalai
Įvadas Prancūzijos virtuvė Šakniavaisiai ir daržovės Tradiciniai patiekalai Užkandžiai Tradicinė kulinarija. Įvadas. Kai kalba pakrypsta apie prancūzų virtuvę. Prancūzijos Respublikos virtuvė - valstybės Vakarų Europoje nacionaliniai patiekalai. Šakniavaisiai ir daržovės. Visas paminėtas prancūzų virtuves jungia vienas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2017 02 27
Prancūzu virtuvės prezentacija
Prancūzų virtuvė. Tikslas. Susipažinti su Prancūzijos virtuve, jos patiekalais. Istorija. Šiandieninė Prancūzų virtuvė yra pakankamai jauna. Prancūzų virtuvė garsi. Prancūziškos salotos su mėsa. Sudėtinės dalys Kopūstai. Prancūziški blyneliai su kremu. Ingredientai Blyneliams  Miltų – 250 g. Gaminimas. Blyneliai Supilti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2016 11 05
Prebiotinių skaidulų panaudojimas
Prebiotinių skaidulų. ir fermento ksilanazės priedų. įtaka. puskvietinės duonos tekstūros savybėms. Simona Skaudickaitė VMS-M. Straipsnyje pateikti tyrimų duomenys apie prebiotinių maistinių skaidulų. Darbo tikslas. Darbo tikslas –. Tyrimo objektai ir metodai. Puskvietinės duonos mėginiai. Eksperimentas atliktas pagal schemą. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2016 02 08
Prekybiniai automatai skaidrės
Prekybiniai automatai. Sąvoka. Vendingas – prekių pardavinėjimas per automatinius prekybos įrenginius. Istorija. Šiandien vendingas (mažmeninė. Prekybinių automatų rūšys. Automatai , parduodantys vienetinius gaminius (prekiaujantys šokoladais. Aptarnavimas prekybiniais automatais. Aptarnavimas prekybiniais automatais vyksta ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2015 05 10
Prieskoniai savarankiškas darbas
Įvadas. Prieskoniai. Truputis istorijos. Prieskoniniai augalai. Prieskonių suderinamumas su maisto produktais. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 21 psl.
2016 04 22
Projektavimas: savitarnos kavinė
Įvadas. Maitinimo įmonės parinkimas. Projektuojamos įmonės grupė ir lygis. Gamybos centralizacijos laipsnis. Aptarnavimo kontingentas ir specializacijos laipsnis. Poreikiai, tenkinami įmonėje. Lankytojų aptarnavimo ir atsiskaitymo forma. Maitinimo įmonių tipai. Maitinimo įmonės kūrimas. Maitinimo įmonės kūrimas bei ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 26 psl.
2017 04 24
Racionalios mitybos principai
Racionalios mitybos principai. Maisto pasirinkimas. Maistas, mityba, kūnas. Pasirinkimą lemiantys veiksniai. Naujų maisto produktų baimė. Maisto atsisakymo priežastys. Vartotojų segmentai pagal pagal. Vartotojų segmentai pagal pagal. Požiūrį į maistą. Žmonijos istorija. Mitybos raida. Medžiotojų-rinkėjų dieta. Mitybos įpročiai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 03 16
Rauginto pieno ir jo produktų nauda ir žala žmogaus organizmui
Įvadas. Rauginto pieno ir šviežio pieno sudėtis. Rauginto pieno žala. Rauginto pieno produktai. Planuojamo tyrimo metodika. Literatūros šaltinių analizė. Išvados. Literatūros.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 psl.
2017 03 04
Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms, žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui
Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms, žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui. Produktų ir pusgaminių pirminio paruošimo technologija. Nitratai daržovėse ir jų pašalinimo būdai Nitratai virškinimo trakte. Tyrimais nustatyta, kad nuo viso nitratų kiekio. Nitratų daugiau sumažėja daržoves ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2016 10 24
Riešutai skaidrės
Riešutai. Tikslas. Supažindinti su riešutų kultūros įvairove pasaulyje. Lazdyno riešutai. Kilmės vieta Turkija Paplitimas Europa. Verta žinoti. Paprastojo lazdyno riešutai rekomenduojami sergantiesiems diabetu. Graikiniai riešutai. Kilmės vieta Kaukazas Paplitimas Europa. Graikiniai riešutai yra. Migdolai. Kilmės vieta Graikija ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2016 04 11
Rūgpienio gamyba
Gudonis. “ Pieno ir pieno produktų technologija ” Kaunas , Technologija. Pieno priėmime žalias pienas. Cheminiai inhibitorinės medžiagos , cheminės priemaišos Mikrobiologiniai patogeninių mikroorganizmų augimas. Fizikiniai pašaliniai objektai. Valgomųjų ledų gamyba. Laikymas , brandinimas. Valgomieji ledai su obuolių ir morkų ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 psl.
2017 04 19
Rusijos patiekalai
Rusijos patiekalai. Rusiškas Befstrogenas. Gaminimo eiga. Rusiški koldūnai Ingredientai. Rusiškas sūrio pyragas Ingredientai. Bandelės su mėsa Ingredientai. Rusiškos salotos. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 10 psl.
2016 03 17
Rytietiško maisto kavinė „Sakuros žiedas’’
Įvadas. Savarankiško darbo tikslai. Savarankiško darbo uždaviniai. Įmonės veikla. Interjeras ir eksterjeras. Maistas. valgiarastis. Renginiai. Virtuvės darbas. Valgiaraštis. Rcepto sukirčiavimas. Kiniška saldžiarū̃gštė vištíena. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2017 04 24
Salmonelės negyvūninės kilmės produktuose
Salmonelės. Morfologija. Biologinės savybės. Atsparumas. Terpės. Produktai, užsikrėtimas. Melionai. Jalapeno pipirai. Pomidorai. Salotos (Rocket). Riešutų sviestas. Kaip patenka į žaliavas. Pagrindiniai salmoneliozės simptomai. Pagal patogeniškumą salmonelės skirstomos į tris grupes. Kaip žmonės ir kokios jų grupės užsikrečia ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2015 12 10
Šaltų patiekalų ir užkandžių gaminimo technologijos
Šaltų patiekalų ir užkandžių gaminimo technologijos. Šaltieji užkandžiai ir jų gaminimo technologijos. Kokie produktai tinkami šaltiesiems užkandžiams? Sumuštiniai. Įdomiausi sumuštiniai. „French Dip“ sumuštinis. „Gyro“ sumuštinis. „Horseshoe“ („Pasaga“) sumuštinis. „Hot Brown“ sumuštinis. „Monte ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2017 04 23
Sidabras maisto pramonėje
Įvadas. Sidabro panaudojimas maisto pramonėje. Sidabro nano dalelės maisto produktuose. Sidabringas vanduo. Natūralus antibiotikas. Kaip pasigaminti sidabringo vandens. Sidabro panaudojimas gaminant šaldytuvus. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 8 psl.
2016 10 30
Šiuolaikinės ir liaudies Lietuvos virtuvės palyginimas
Įvadas. Liaudies mitybos ypatumai. Šiuolaikinės mitybos ypatumai. Tradiciniai liaudies patiekalai. Tradiciniai šiuolaikiniai patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2014 11 18
Skaidrės apie mitybą ir maistą
Mityba. Viešasis maitinimas. Restoranas. Mityba pagal amžiaus grupes. Sveika, subalansuota mityba. Vaisiai ir daržovės. Gaminimas. Pradinuko, kuris sėdi prie kompiuterio, mityba. Meniu. Priešpiečiai. Pietūs. Vakarienė. Makaronų apkepėlė su sūriu ir kumpiu. Ingridientai. Gaminimas. Savikaina. Grikių košė. Kuo naudingi grikiai? ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 40 psl.
2016 11 22
Šokoladas namų darbas
Įvadas. Kas yra šokoladas? Šokolado rūšys. Šokolado kokybės reikalavimai. Šokolado kitimai laikymo metu. Taikomi reglamentai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 8 psl.
2017 04 19