Maisto technologija (2)

414 rašto darbų
Naujametinis vakaras pobūvio šventės organizavimas
Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Projektinė dalis. Pobūvių planas. Renginio užsakymas. Užsakymų planas virtuvei ir servizinei. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas servizinei. Valdymo schema. Valgiaraštis. Svečių aptarnavimas. Pobūvio aptarnavimas. Stalo serviruotė. Išvados. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 03 05
Aliejai
Įvadas. Kas yra augalinis aliejus ir kokia jo energinė vertė? Aliejaus išgavimo būdai. Aliejaus gamyba. Kaip aliejus rafinuojamas ir kokį aliejų rinktis? Kaip aliejus rafinuojamas. Aliejaus klasifikavimas. Aliejaus valymo etapai. Augalinių aliejų skirstymas. Pagal lydymosi temperatūrą aliejai yra skirstomi. Augalinio aliejaus rūšys, ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 05 12
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. Koncentratų privalumai. Greitai ir lengvai paruošiamas vartoti maistas. Maisto koncentratų trūkumas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 03 09
Prekybiniai šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo vitrinos konditerijai. Šaldymo vitrinos ledams. Vitrininiai šaldytuvai – spintos. Ant baro statomos vitrinos. Gastronominės šaldymo vitrinos. Šaldomos vitrinos-prekystaliai. Šaldymo kameros. Šaldymo kamerų komponentai. Modulinė šaldymo kamera 2. Surenkama šaldymo kamera. Savitarnos valgomųjų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 03 30
Fermentinių sūrių gamyba
Įžanga. Teorinė dalis. Projektinė dalis. Įmonės AB „Vilkyškių pieninė“ veikla. Įmonės kokybė. Įmonės planas. Įmonės gaminamas asortimentas. Technologiniai įrenginiai. Naudojama Žaliava. Receptūra. Fermentinių sūrių gamybos proceso diagrama. Sūrių formų išmatavimai, bei charakteristikos. Darbuotojų darbo rėžimas. ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita
2015 10 19
Restorano baigiamoji praktikos ataskaita
Įvadas. Užduotis. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita
2015 06 08
Maisto priedai E referatas
Įvadas. Maisto priedai. Maisto priedų vartojimo tikslai. Mėsos gaminiai. Pieniški gaminiai. Miltiniai konditerijos gaminiai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2014 10 03
Maisto produktų technologija Kepykla diplominis
Įvadas. Profesinių kompetencijų sąrašas. Informacinių šaltinių apžvalga. Techninis ekonominis pagrindimas. Įmonės charakteristika. Kepyklos charakteristika. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Sausainių „Grikiniai“ medaus skonio ir sausainių ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 27 psl.
2014 03 30
Maisto ruošimo technologijos
Apkeptų žuvies patiekalų asortimentas, paruošimo technologija, kokybė, patiekimas. Keptos žuvies žarijų kaitroje paruošimo technologija, patiekimas. Paprastų, suvožtinių, sluoksniuotų, užkandinių, desertinių ir karštų sumuštinių paruošimo technologija, puošimas, patiekimas. Praktinė užduotis nr. Receptūros nr. Literatūra.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 7 psl.
2013 04 27
Švieži ir konservuoti vaisiai
Įvadas. Švieži vaisiai. Vaisių skirstymas. Vaisiu nauda. Konservavimo reikmenys. Indai ir įrankiai kurių reikia vaisiams perdirbti namuose. Žaliavos pirminis paruošimas. Konservuotų gaminių laikymas. Konservų gedimo priežastys. Konservavimo būdai. Išvados. Literatūros ir informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 10 24
40 vietų kavinės technologiniai skaičiavimai
Įvadas. Technologiniai skaičiavimai. Analogiškų įmonių analizė. Dienos valgiaraščio sudarymas. Technologijos, patiekalo savikainos kortelių, technologinių chemų ir energinių. Technologijos schemų sudarymas. Patiekalo savikainos kortelių sudarymas. Energinės vertės skaičiavimas. Žaliavų kiekio suvestinės apskaičiavimas. Visų ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas
2015 11 11
Salotų ir kepsnių baras verslo planas
Verslo planas. Santrauka. Įmonės aprašymas. Bendra informacija. Komercinė ūkinė veikla. Projekto aprašymas. Siūlomo projekto esmė. Ketinimų įgyvendinimo sąlygos. Aplinkos analizė. Įstatyminė aplinka. Valstybinis reguliavimas. Makroaplinka. Rinkos analizė. Marketingo planas. Įmonės veikla. Rinkos dalyvių keliami reikalavimai. ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas
2015 04 29
Sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Įvadas. Produkto cheminė sudėtis. Sviesto komponentai ir jų cheminės savybės. Sviesto komponentų kitimas. Sviesto svarba žmogaus organizmui. Sviesto gamybos permainos Lietuvoje. Sviesto gamyba. Sviesto gamybos technologinis procesas. Sviesto gamyba iš labai riebios grietinėlės. Sviesto gamyba mušimo būdu. Sviesto gamybos periodinio ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 04 20
Vaiko gimtadienio šventė
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas. vaiko gimtadienio šventė. Įvadas.  . vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Kvietimai į gimtadienį. Šventės patalpa. Pramogos. Stalo ruošimas. Vaišės. Elgesys prie švediško stalo vaikams. Gimtadienio užbaigimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2016 02 23
Vakarėlio organizavimas TEMINIS VAKARAS „Laukiniai vakarai“
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Esamos padėties analizė. Veikla. Renginio užsakymas. Renginio užsakymas sodybai. Užsakymų planas virtuvei ir serviruotojams. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas serviruotojams. Valgiaraštis. Valgių ir gėrimų patiekimas. Renginio scenarijus. Šventės scenarijaus patikslinimai. Išvada. ...
Maisto technologijos projektai, Projektas
2015 05 04
Bandelės gamyba
Bandelė ,,Roželė“. Ingredientai. Technologinė schema. Kepinių juslinės savybės remiantis 1 lentele. Trumpa gaminio charakteristika. Apskaičiuotas bandelių nukepimas. Išvada.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2014 05 31
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi sėdėdami prie stalo. Trūkumai. Reikia didelės patalpos. Svečiams prie stalo dera sėsti nustatytu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2014 10 08
Cukrus referatas
Įžanga. Cukrus. Istorija. Valgomasis cukrus. Cukraus rūšys. Cukraus rūšys, cukraus produktai ir cukraus spiritas. Neigiamas cukraus poveikis. Cukrus – daugiau nei saldiklis. Cukraus funkcinės savybės. Saldumas. Skonis ir kvapas. Apimtis. Struktūra. Saugojimas. Fermentacija. Užšaldymo temperatūros mažinimas. Spalva. Drėgmės ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 05 08
Maistinių medžiagų pakitimai
Baltymų pakitimai. Ruošiant produktus , kuriuose yra baltymų , vyksta šie baltymų pakitimai. Mėsos baltymų pasikeitimai. Kitų produktų baltymų pakitimai. Baltymų maistinės vertės pokyčiai. Angliavandenių pakitimai. Monosacharidų pakitimai. Disacharidų pakitimai. Skaidulinių medžiagų pakitimai. Maistinė vertė. Angliavandenių ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas
2015 03 26
Maisto priedai ir jų analizė
Įvadas. Tyrimui pasirinkti maisto produktai. Maisto priedų analizė. Maisto priedų skirstymas. Maisto priedų poveikis gyvam organizmui. Maisto priedai. Butilintas hidroksitoluenas. Kalcio laktatas. Magnio stearatas. Apibendrinimas. Išvados. Literatūros ir informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 10 24
Rvasvt dokumentų rengimas ir valdymas
Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. RVASVT sistemos dokumentacija. Priedas Nr. Rvasvt procedūrų sąrašas eil. Žymuo Pavadinimas.
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas
2015 09 26
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. Sudedamosios dalys. Skoniui suteikti gali būti dedama ir kitų produktų. Alus ir visuomene. Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 01 12
Biochemijos savarankiškas darbas žmonių mityba energijos poreikis
Įvadas. Apie kalorijas. Maisto energetinė vertė. Poreikis. Apie sveiką mitybą. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Paros energijos poreikis. Suaugusių žmonių fizinio aktyvumo koeficientai. Valgiaraščiai penkioms dienoms. Riebalai. Angliavandeniai. Baltymai. Baltymai pagal jų makramolekulių formą ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2014 11 14
Dietologija Vaikų alergiškų laktozei valgiaraštis
Alergija laktozės turintiems produktams. Alergija glitimo turintiems produktams. 3-5 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 4-7 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 6-10 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 14 metų mokinių alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 3-4 metų vaikų ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2016 01 20
Kalorijų apskaičiavimas
Energijos apykaitos ir balanso skaičiavimai. Kūno masės indekso skaičiavimas. Paros energijos poveikio paskaičiavimas. Baltymų , riebalų , angliavandenių poreikis racione. Skysčių poreikis per parą. Parų energijos apykaitos balansas diena veiklos rūšis veiklos trukmė , val. Kcal per val kg kūno masės 1. eilinė. 186 2. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2015 12 09
Mėsinių galvijų veislių mėsos kokybė, jos įvertinimas ir apskaita
Lietuvos sveikatos mokslų. Įvadas. Mėsos kokybę apibūdinantys požymiai. Maistinė vertė. Energetinė vertė. Baltymų visavertiškumo rodiklis. Spalva. Marmuringumas. Ph. Vandens rišlumas. Mėsinių galvijų įtaka Lietuvos galvijų mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei. Tyrimų rezultatai. Skirtingų veislių mėsos kokybės tyrimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2014 11 07
Renginių organizavimas kavinėje referatas
Renginių organizavimas. Temos aktualumas. Temos problema. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Teorinė dalis. Mokslo metų pirmosios dienos šventė. Helloween ‘ o vakarėlis. Šv. Valentino diena. – tasis gimtadienis. Technologinė dalis. Mokslo metų pirmos dienos šventės planas. Halloveen ‘ o šventės planas. Šv. Valentino dienos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 11 20
Šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo įrengimai. Šalčio šaltiniai. Šaldymo būdai. Mašininis šaldymas. Prekybiniai šaldymo įrengimai. Pagal paskirtį. Pagal temperatūros režimą. Pagal šaldymo būdą. Pagal šaldymo agregato montavimo vietą. Reikalavimai. Šaldomosios spintos. Šaldytuvai ir šaldikliai. Šaldytuvai, šaldikliai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 05 10
Valgyklos ataskaita
Įvadas. VMVT uždaviniai ir funkcijos. Bendrieji higienos reikalavimai, kuriuos atitinka įmonė. Įmonėje esanti įranga. Reikalavimai priimamai žaliavai, tarai, laikymui. Praktiniai įgūdžiai. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita
2016 03 03
Vegetarinis restoranas kavinė
Įvadas. Teorinė dalis. Temos teorinis pagrindimas. Esamos padėties analizė. Pagrindinių normatyvinių ir teisinių dokumentų maitinimo įmonės projektavimui, steigimui ir veiklos organizavimui apžvalga. Projektinė dalis. Maitinimo įmonės charakteristika, projekto aprašymas. Pievagrybių sriuba. Trinta cukinijų ir avokadų sriuba. ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas
2015 02 19