Maisto technologija (2)

446 rašto darbai
Kavos aparatai
Kavos aparatai. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kavos gėrimo paruošimas. Profesionalūs kavos aparatai - restoranams-kavinėms-barams. Gaggia TS1GR Silver - profesionalus espresso kavos aparatas. Gaggia TS1GR Silver parametrai. Kapsulinis espresso kavos aparatas "Vergnano Tre Espresso ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 06 10
Maisto kokybės valdymas
Svarbiausi apibrėžimai Maisto sauga. Maisto tvarkymo vieta. Rizikos veiksnys. Rvasvt sistema. SVT sprendimų medis. Stebėsena monitoringas. Kritinė riba. Korekcijos veiksmas. Prevencinė priemonė. Neatitiktinis produktas. Būtinoji programa. Geros gamybos praktika GGP. Šiuolaikinės maisto saugos programų priemonės. Būtinosios programos. ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 2 psl.
2014 06 11
Naujametinis vakaras pobūvio šventės organizavimas
Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Projektinė dalis. Pobūvių planas. Renginio užsakymas. Užsakymų planas virtuvei ir servizinei. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas servizinei. Valdymo schema. Valgiaraštis. Svečių aptarnavimas. Pobūvio aptarnavimas. Stalo serviruotė. Išvados. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2015 03 05
Prekybiniai šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo vitrinos konditerijai. Šaldymo vitrinos ledams. Vitrininiai šaldytuvai – spintos. Ant baro statomos vitrinos. Gastronominės šaldymo vitrinos. Šaldomos vitrinos-prekystaliai. Šaldymo kameros. Šaldymo kamerų komponentai. Modulinė šaldymo kamera 2. Surenkama šaldymo kamera. Savitarnos valgomųjų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 03 30
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. Koncentratų privalumai. Greitai ir lengvai paruošiamas vartoti maistas. Maisto koncentratų trūkumas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2015 03 09
Maisto ruošimo technologijos
Apkeptų žuvies patiekalų asortimentas, paruošimo technologija, kokybė, patiekimas. Keptos žuvies žarijų kaitroje paruošimo technologija, patiekimas. Paprastų, suvožtinių, sluoksniuotų, užkandinių, desertinių ir karštų sumuštinių paruošimo technologija, puošimas, patiekimas. Praktinė užduotis nr. Receptūros nr. Literatūra.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 7 psl.
2013 04 27
Žaliavų / galutinių produktų sulaikymas ir pašalinimas iš rinkos
Produkto pavadinimas. Tiekėjas. Gavimo data. Sąskaitos Nr. Sulaikymo priežastys. Patikrino.
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 10 psl.
2015 09 26
Fermentinių sūrių gamyba
Įžanga. Teorinė dalis. Projektinė dalis. Įmonės AB „Vilkyškių pieninė“ veikla. Įmonės kokybė. Įmonės planas. Įmonės gaminamas asortimentas. Technologiniai įrenginiai. Naudojama Žaliava. Receptūra. Fermentinių sūrių gamybos proceso diagrama. Sūrių formų išmatavimai, bei charakteristikos. Darbuotojų darbo rėžimas. ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 29 psl.
2015 10 19
Maisto priedai E referatas
Įvadas. Maisto priedai. Maisto priedų vartojimo tikslai. Mėsos gaminiai. Pieniški gaminiai. Miltiniai konditerijos gaminiai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 psl.
2014 10 03
Maisto produktų technologija Kepykla diplominis
Įvadas. Profesinių kompetencijų sąrašas. Informacinių šaltinių apžvalga. Techninis ekonominis pagrindimas. Įmonės charakteristika. Kepyklos charakteristika. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Sausainių „Grikiniai“ medaus skonio ir sausainių ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 27 psl.
2014 03 30
Restorano baigiamoji praktikos ataskaita
Įvadas. Užduotis. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 22 psl.
2015 06 08
Maisto priedai ir jų analizė
Įvadas. Tyrimui pasirinkti maisto produktai. Maisto priedų analizė. Maisto priedų skirstymas. Maisto priedų poveikis gyvam organizmui. Maisto priedai. Butilintas hidroksitoluenas. Kalcio laktatas. Magnio stearatas. Apibendrinimas. Išvados. Literatūros ir informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 18 psl.
2015 10 24
Švieži ir konservuoti vaisiai
Įvadas. Švieži vaisiai. Vaisių skirstymas. Vaisiu nauda. Konservavimo reikmenys. Indai ir įrankiai kurių reikia vaisiams perdirbti namuose. Žaliavos pirminis paruošimas. Konservuotų gaminių laikymas. Konservų gedimo priežastys. Konservavimo būdai. Išvados. Literatūros ir informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 17 psl.
2015 10 24
Vegetarinis restoranas kavinė
Įvadas. Teorinė dalis. Temos teorinis pagrindimas. Esamos padėties analizė. Pagrindinių normatyvinių ir teisinių dokumentų maitinimo įmonės projektavimui, steigimui ir veiklos organizavimui apžvalga. Projektinė dalis. Maitinimo įmonės charakteristika, projekto aprašymas. Pievagrybių sriuba. Trinta cukinijų ir avokadų sriuba. ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 40 psl.
2015 02 19
Maitinimo produktų technologijos kursinis darbas Picerija Kaune
Įvadas. Technologiniai skaičiavimai. Valgiaraščio sudarymas. Technologijos korteliu, patiekalo savikainos kortelių, energinių verčių skaičiavimai ir technologijos schemų sudarymas. Žaliavų kiekio suvestinės apskaičiavimas. Žaliavų ir maisto produktų laikymas. Technologinių procesų analizė. Patalpų, įrenginių ir ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 57 psl.
2016 06 06
Salotų ir kepsnių baras verslo planas
Verslo planas. Santrauka. Įmonės aprašymas. Bendra informacija. Komercinė ūkinė veikla. Projekto aprašymas. Siūlomo projekto esmė. Ketinimų įgyvendinimo sąlygos. Aplinkos analizė. Įstatyminė aplinka. Valstybinis reguliavimas. Makroaplinka. Rinkos analizė. Marketingo planas. Įmonės veikla. Rinkos dalyvių keliami reikalavimai. ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 29 psl.
2015 04 29
Sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Įvadas. Produkto cheminė sudėtis. Sviesto komponentai ir jų cheminės savybės. Sviesto komponentų kitimas. Sviesto svarba žmogaus organizmui. Sviesto gamybos permainos Lietuvoje. Sviesto gamyba. Sviesto gamybos technologinis procesas. Sviesto gamyba iš labai riebios grietinėlės. Sviesto gamyba mušimo būdu. Sviesto gamybos periodinio ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 19 psl.
2015 04 20
Vaiko gimtadienio šventė
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas. vaiko gimtadienio šventė. Įvadas.  . vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Kvietimai į gimtadienį. Šventės patalpa. Pramogos. Stalo ruošimas. Vaišės. Elgesys prie švediško stalo vaikams. Gimtadienio užbaigimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2016 02 23
Vakarėlio organizavimas TEMINIS VAKARAS „Laukiniai vakarai“
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Esamos padėties analizė. Veikla. Renginio užsakymas. Renginio užsakymas sodybai. Užsakymų planas virtuvei ir serviruotojams. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas serviruotojams. Valgiaraštis. Valgių ir gėrimų patiekimas. Renginio scenarijus. Šventės scenarijaus patikslinimai. Išvada. ...
Maisto technologijos projektai, Projektas, 14 psl.
2015 05 04
Bandelės gamyba
Bandelė ,,Roželė“. Ingredientai. Technologinė schema. Kepinių juslinės savybės remiantis 1 lentele. Trumpa gaminio charakteristika. Apskaičiuotas bandelių nukepimas. Išvada.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 3 psl.
2014 05 31
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi sėdėdami prie stalo. Trūkumai. Reikia didelės patalpos. Svečiams prie stalo dera sėsti nustatytu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2014 10 08
Cukrus referatas
Įžanga. Cukrus. Istorija. Valgomasis cukrus. Cukraus rūšys. Cukraus rūšys, cukraus produktai ir cukraus spiritas. Neigiamas cukraus poveikis. Cukrus – daugiau nei saldiklis. Cukraus funkcinės savybės. Saldumas. Skonis ir kvapas. Apimtis. Struktūra. Saugojimas. Fermentacija. Užšaldymo temperatūros mažinimas. Spalva. Drėgmės ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 23 psl.
2015 05 08
Maistinių medžiagų pakitimai
Baltymų pakitimai. Ruošiant produktus , kuriuose yra baltymų , vyksta šie baltymų pakitimai. Mėsos baltymų pasikeitimai. Kitų produktų baltymų pakitimai. Baltymų maistinės vertės pokyčiai. Angliavandenių pakitimai. Monosacharidų pakitimai. Disacharidų pakitimai. Skaidulinių medžiagų pakitimai. Maistinė vertė. Angliavandenių ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 9 psl.
2015 03 26
Mikrobiologinių procesų svarba maisto kokybei
Įvadas. Mikroorganizmai maisto pramonėje. Technologiškai svarbūs mikroorganizmai. Patogeniniai mikroorganizmai. Aplinkos sanitarinės būsenos indikatoriniai mikroorganizmai. Koliforminės bakterijos. Proteus genties bakterijos. Hemoliziniai streptokokai ir patogeniniai stafilokokai. Pieno produktų mikrobiologija. Pienas. Įprastiniai ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 psl.
2016 10 06
Rvasvt dokumentų rengimas ir valdymas
Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. RVASVT sistemos dokumentacija. Priedas Nr. Rvasvt procedūrų sąrašas eil. Žymuo Pavadinimas.
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 6 psl.
2015 09 26
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. Sudedamosios dalys. Skoniui suteikti gali būti dedama ir kitų produktų. Alus ir visuomene. Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 01 12
Valgomųjų ledų technologinio proceso analizė
Įvadas. Valgomųjų ledų gamybai naudojamų žaliavų analizė. Pieno kokybės reikalavimai. Grietinėlės (10%) kokybės reikalavimai. Tirštinto pieno kokybės reikalavimai. Išrūgų miltelių kokybės reikalavimai. Cukraus kokybės reikalavimai. Vandens kokybės rodikliai HN. Valgomųjų ledų receptūra. Valgomųjų ledų gamybos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 15 psl.
2016 01 06
Valgyklos ataskaita
Įvadas. VMVT uždaviniai ir funkcijos. Bendrieji higienos reikalavimai, kuriuos atitinka įmonė. Įmonėje esanti įranga. Reikalavimai priimamai žaliavai, tarai, laikymui. Praktiniai įgūdžiai. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 22 psl.
2016 03 03
Biochemijos savarankiškas darbas žmonių mityba energijos poreikis
Įvadas. Apie kalorijas. Maisto energetinė vertė. Poreikis. Apie sveiką mitybą. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Paros energijos poreikis. Suaugusių žmonių fizinio aktyvumo koeficientai. Valgiaraščiai penkioms dienoms. Riebalai. Angliavandeniai. Baltymai. Baltymai pagal jų makramolekulių formą ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 18 psl.
2014 11 14
Dietologija Vaikų alergiškų laktozei valgiaraštis
Alergija laktozės turintiems produktams. Alergija glitimo turintiems produktams. 3-5 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 4-7 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 6-10 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 14 metų mokinių alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 3-4 metų vaikų ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2016 01 20