Maisto technologija (3)

463 dokumentai
Mikrobiologinių procesų svarba maisto kokybei
Įvadas. Mikroorganizmai maisto pramonėje. Technologiškai svarbūs mikroorganizmai. Patogeniniai mikroorganizmai. Aplinkos sanitarinės būsenos indikatoriniai mikroorganizmai. Koliforminės bakterijos. Proteus genties bakterijos. Hemoliziniai streptokokai ir patogeniniai stafilokokai. Pieno produktų mikrobiologija. Pienas. Įprastiniai ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 psl.
2016 10 06
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. Sudedamosios dalys. Skoniui suteikti gali būti dedama ir kitų produktų. Alus ir visuomene. Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 01 12
Valgomųjų ledų technologinio proceso analizė
Įvadas. Valgomųjų ledų gamybai naudojamų žaliavų analizė. Pieno kokybės reikalavimai. Grietinėlės (10%) kokybės reikalavimai. Tirštinto pieno kokybės reikalavimai. Išrūgų miltelių kokybės reikalavimai. Cukraus kokybės reikalavimai. Vandens kokybės rodikliai HN. Valgomųjų ledų receptūra. Valgomųjų ledų gamybos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 15 psl.
2016 01 06
Biochemijos savarankiškas darbas žmonių mityba energijos poreikis
Įvadas. Apie kalorijas. Maisto energetinė vertė. Poreikis. Apie sveiką mitybą. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Paros energijos poreikis. Suaugusių žmonių fizinio aktyvumo koeficientai. Valgiaraščiai penkioms dienoms. Riebalai. Angliavandeniai. Baltymai. Baltymai pagal jų makramolekulių formą ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 18 psl.
2014 11 14
Dietologija Vaikų alergiškų laktozei valgiaraštis
Alergija laktozės turintiems produktams. Alergija glitimo turintiems produktams. 3-5 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 4-7 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 6-10 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 14 metų mokinių alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 3-4 metų vaikų ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2016 01 20
Kalorijų apskaičiavimas
Energijos apykaitos ir balanso skaičiavimai. Kūno masės indekso skaičiavimas. Paros energijos poveikio paskaičiavimas. Baltymų , riebalų , angliavandenių poreikis racione. Skysčių poreikis per parą. Parų energijos apykaitos balansas diena veiklos rūšis veiklos trukmė , val. Kcal per val kg kūno masės 1. eilinė. 186 2. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 7 psl.
2015 12 09
Mėsinių galvijų veislių mėsos kokybė, jos įvertinimas ir apskaita
Lietuvos sveikatos mokslų. Įvadas. Mėsos kokybę apibūdinantys požymiai. Maistinė vertė. Energetinė vertė. Baltymų visavertiškumo rodiklis. Spalva. Marmuringumas. Ph. Vandens rišlumas. Mėsinių galvijų įtaka Lietuvos galvijų mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei. Tyrimų rezultatai. Skirtingų veislių mėsos kokybės tyrimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 07
Renginių organizavimas kavinėje referatas
Renginių organizavimas. Temos aktualumas. Temos problema. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Teorinė dalis. Mokslo metų pirmosios dienos šventė. Helloween ‘ o vakarėlis. Šv. Valentino diena. – tasis gimtadienis. Technologinė dalis. Mokslo metų pirmos dienos šventės planas. Halloveen ‘ o šventės planas. Šv. Valentino dienos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 28 psl.
2015 11 20
RVASVT sistemos taikymas įmonėse
Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų RVASVT sistemos taikymas maisto įmonėse maisto tvarkymo skyriuose. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Apkeptų varškėčių su razinomis pavojų įvertinimas. Patiekalu grupė. Patiekalų sudėtis. Patiekalų pavadinimai Virti varškėčiai virtinukai Varškės sklindžiai Apkeptas ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 psl.
2016 06 27
Bulvės kokybinė ir kiekybinė analizė
Įvadas. Bulvės cheminė sudėtis. Bulvės kokybinis vertinimas. Natrio atpažinimo reakcijos. Magnio atpažinimo reakcijos. Kalio atpažinimo reakcijos. Kalcio atpažinimo reakcijos. Geležies atpažinimo reakcijos. Fe2+ jono būdinga reakcija. Cinko atpažinimo reakcijos. Jodo atpažinimo reakcijos. Bulvės kiekybinis vertinimas. Kiekybinė ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2015 04 08
Gimtadienio organizavimas
Įvadas. Informacjos šaltinių analizė. Veikla (renginio planas). Renginio užsakymo sudarymas. Meniu sudarymas. Meniu. Renginio galimų scenarijų parengimas (programa). Stalų serviravimo ir aptarnavimo ypatumai. Valdymo schema. Renginio kokybės analizė. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 15 psl.
2016 01 08
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. Ženklinimo spaudai. Jautienos terminė būklė. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 10 08
Kava išsinešimui - mada ar kokybė
Kava išsinešimui-mada ar kokybė? Tikslas ir uždaviniai. Tikslas Sužinoti kuo daugiau apie kava. Kas yra kava. kavos istorija. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Kavos rūšys. Kavos rūšis turi didžiulį poveikį kavos paruošimo kokybei. Kavos pupelių apdorojimas. Kavos rūgštingumą lemia joje esančios ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 09 29
Kinų virtuvė referatas
Įvadas. Kinijos virtuvės klasifikacija. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Kinų virtuvė. Pagrindiniai Kinietiški prieskoniai. Kinietiški desertai. Kiniečių valgymo įpatumai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 01 03
Maisto produktų kokybės vertinimo būdai
Kokybės vertinimo būdai. kokybės valdymas ir sauga maisto produktų kokybės vertinimo būdai. Maisto produktų kokybės ir saugos valdymo sistema. Nebus jokios rizikos vartotojų sveikatai ar gyvybei. Ne didesnė. Maisto kokybės valdymo sistema apima. Maisto kodeksas. Codex Alimentarius struktūra. Naudingi maisto saugos šaltiniai. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 8 psl.
2016 03 30
Studentų mitybos įpročiai
Įvadas. Teorinė analizė. Kaip suprantame sveiką mitybą? Tyrimo duomenų analizė. Klaipėdos valstybinės kolegijos studentų mitybos įpročių pasikeitimas pradėjus studijuoti. Studentų požiūris į mitybos svarbą. Kiek ir kokiems maisto produktams studentai išleidžia pinigų. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2014 06 11
Duonos ir kiaušinio mikrobiota
Įvadas. Žmogaus mikrobiota. Žarnyno mikrobiotos susidarymas ir jos pokyčiai. Maistiniai kiaušiniai. Kiaušinių atsparumas mikroorganizmams. Skysta šaldyta kiaušinių masė, mikroorganizmai. Kiaušinių milteliai, mikroorganizmai. Kiaušinių virimas. Kiaušinio šviežumo vertinimas. Duona. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2016 01 22
Ekologiški tortai ir saldumynai verslo planas
Ekologiški tortai ir saldumynai verslo planas. Santrauka. Įvadas. Verslo aprašymas. Įmonės aprašymas. Tikslai. Prekės aprašymas. Rinkodara. Konkurencijos analizė. Pateikimo strategija. Kainodaros strategija. Reklama ir rėmimas. Paslaugos teikimas. Trumpas gamybos aprašymas. Patalpos. Žaliavos ir tiekėjai. Vadyba. Rizikos įvertinimas. ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 26 psl.
2015 01 22
Forminės duonos kepimo cecho modernizavimas
Bd žiniaraštis. Įvadas. Profesinių kompetencijų sąrašas. Informacijos šaltinių apžvalga. Projektinė baigiamojo darbo dalis Techninis ekonominis pagrindimas. Produkcijos asortimento parinkimas. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Būsimų gaminių receptūros. Projektinė dalis. Projektinio pajėgumo nustatymas. ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 67 psl.
2015 03 17
Graikiška virtuvė skaidrės
Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų daržovės. Svarbiausios daržovės yra. Baltymai virtuvėje. Pagrindinis baltymų šaltinis yra ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 01
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė diagnostika ir profilaktika. Salmoneliozė. Stafilokokų infekcija. Botulizmas. Kampilobakteriozė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 psl.
2016 01 18
Toksinė infekcija cereozė
Toksinė infekcija. Cereozė. Cereozė – tai maisto toksinė infekcija. Sukėlėjo savybės. Cereozės sukėlėjas priklauso Bacillus genčiai. Šaltiniai. B. cereus yra nuolatiniai dirvos gyventojai. Dažniausiai B. cereus bakterijos aptinkamos pieno produktuose. Plitimo būdai. B. cereus gali išlikti ir maisto produktuose. Bacillus cereus ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2015 01 05
Vokietijos virtuve
Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas maisto produktas visoje. Vokietijoje – dešra. Itin mėgstamos įvairios. salotos, sriubos iš ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 29
Alyvuogių aliejus referatas
Dažniausiai neteisingai suprantamos alyvuogių aliejaus sąvokos. Com types of olive oil. Html Alyvuogių aliejus gali būti klasifikuojami į šias rūšis Žemos kokybės alyvuogių aliejus. Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo Extra Virgin alyvuogių aliejus. Alyvuogių kauliukų aliejus. Medicininis alyvuogių aliejus. Grynas alyvuogių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2015 12 09
ASU Mitybos patarimai dirbantiems protinį darbą
Mitybos patarimai dirbantiems. Artėjant egzaminų maratonui. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas. Mokslininkai įrodė. Šiuo metu labai paplitęs nesveikas maistas. Mitybos specialistas teigia, kad dažniausiai protinį darbą dirbančių žmonių klaida – „Vienkartinis maitinimasis“. Mitybos patarimai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2016 04 25
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir transportavimas perdirbti. Tęsinys. Runkelių valymas (Plovimas). Runkelių syvų gavimas. Difuzijos syvų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 psl.
2016 03 29
Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje
Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje. Gamybos technologija. Įvadas. Dumbliai. Savybės. Nauda žmogui. Gavyba, auginimas. Perdirbimas ir panaudojimas. Jūros gėrybės. Vėžiagyviai. Moliuskai. Galvakojai moliuskai. Pilvakojai moliuskai. Maisto ruošimas. Maisto įstatymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2015 01 31
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija. Gaiviųjų gėrimų žaliavos. Gaiviųjų gėrimų gamybos. technologinės operacijos. Gaiviųjų gėrimų mikroorganizmai. Vaisių sulčių mikrobiologija. Pagrindinės mielių rūšys, randamos vaisių sultyse. Mikotoksinai vaisių sultyse. Bakteriniai patogenai vaisių sultyse. Termoacidofilinės sporinės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 54 psl.
2015 11 11
Kavinė Leomi verslo planas
Įvadas. Santrauka. Verslo aprašymas. Verslo tikslai. Rinka. Rinkodaros planas. Prekė (produktas). Paskirstymas. Pardavimo rėmimas. Pardavimų prognozė. Veiklos (gamybos, paslaugų, prekybos) planas. UAB leomi organizacijos struktūra. Darbuotojų pareigos ir atlyginimas. Personalo parinkimas. Ssgg analizė. Finansinis planas. Sąnaudų ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 32 psl.
2016 11 19
Maitinimo paslaugų tradicijos ir plėtros galimybės Rusijoje ir kitose NVS šalyse
Įvadas. Apie maisto pramonę. Maitinimo paslaugų (restoranų) istorija. Nacionalinių virtuvių ypatumai rusijoje ir kitose nvs šalyse. Rusijos nacionalinė virtuvė. Ukrainos nacionalinė virtuvė. Kazachstano nacionalinė virtuvė. Moldovos nacionalinė virtuvė. Lietuvos ir rusijos bendradarbiavimas. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 17 psl.
2015 11 06