Maisto technologija (3)

542 dokumentai
Geriamas pienas
3,2% riebumo pieno technologinė schema. Žaliavos priėmimas. Žaliavinio pieno separavimas. Žaliavinės grietinėlės homogenizavimas. Normalizavimas. Pasterizacija. Atšaldymas. Fasavimas. Pasterizuoto 2,5% pieno kokybės reikalavimai. Pieno gėrimo gamybos schema. Žaliavos priėmimas. Žaliavinio pieno separavimas. Žaliavinės grietinėlės ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 17 psl.
2015 05 12
Kalorijų apskaičiavimas
Energijos apykaitos ir balanso skaičiavimai. Kūno masės indekso skaičiavimas. Paros energijos poveikio paskaičiavimas. Baltymų , riebalų , angliavandenių poreikis racione. Skysčių poreikis per parą. Parų energijos apykaitos balansas diena veiklos rūšis veiklos trukmė , val. Kcal per val kg kūno masės 1. eilinė. 186 2. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 7 psl.
2015 12 09
Mėsinių galvijų veislių mėsos kokybė, jos įvertinimas ir apskaita
Lietuvos sveikatos mokslų. Įvadas. Mėsos kokybę apibūdinantys požymiai. Maistinė vertė. Energetinė vertė. Baltymų visavertiškumo rodiklis. Spalva. Marmuringumas. Ph. Vandens rišlumas. Mėsinių galvijų įtaka Lietuvos galvijų mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei. Tyrimų rezultatai. Skirtingų veislių mėsos kokybės tyrimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 07
Renginių organizavimas kavinėje referatas
Renginių organizavimas. Temos aktualumas. Temos problema. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Teorinė dalis. Mokslo metų pirmosios dienos šventė. Helloween ‘ o vakarėlis. Šv. Valentino diena. – tasis gimtadienis. Technologinė dalis. Mokslo metų pirmos dienos šventės planas. Halloveen ‘ o šventės planas. Šv. Valentino dienos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 28 psl.
2015 11 20
Vakarėlio organizavimas TEMINIS VAKARAS „Laukiniai vakarai“
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Esamos padėties analizė. Veikla. Renginio užsakymas. Renginio užsakymas sodybai. Užsakymų planas virtuvei ir serviruotojams. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas serviruotojams. Valgiaraštis. Valgių ir gėrimų patiekimas. Renginio scenarijus. Šventės scenarijaus patikslinimai. Išvada. ...
Maisto technologijos projektai, Projektas, 14 psl.
2015 05 04
Bandelės gamyba
Bandelė ,,Roželė“. Ingredientai. Technologinė schema. Kepinių juslinės savybės remiantis 1 lentele. Trumpa gaminio charakteristika. Apskaičiuotas bandelių nukepimas. Išvada.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 3 psl.
2014 05 31
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi sėdėdami prie stalo. Trūkumai. Reikia didelės patalpos. Svečiams prie stalo dera sėsti nustatytu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2014 10 08
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija - proteazė
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija – proteozė. Apie duoną. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Parazitai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo technologija. Ruginių miltų duonos tešlos mikroorganizmai. Kvietinių miltų duonos tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2015 01 05
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija. Gaiviųjų gėrimų žaliavos. Gaiviųjų gėrimų gamybos. technologinės operacijos. Gaiviųjų gėrimų mikroorganizmai. Vaisių sulčių mikrobiologija. Pagrindinės mielių rūšys, randamos vaisių sultyse. Mikotoksinai vaisių sultyse. Bakteriniai patogenai vaisių sultyse. Termoacidofilinės sporinės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 54 psl.
2015 11 11
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. Ženklinimo spaudai. Jautienos terminė būklė. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 10 08
Maistinių medžiagų pakitimai
Baltymų pakitimai. Ruošiant produktus , kuriuose yra baltymų , vyksta šie baltymų pakitimai. Mėsos baltymų pasikeitimai. Kitų produktų baltymų pakitimai. Baltymų maistinės vertės pokyčiai. Angliavandenių pakitimai. Monosacharidų pakitimai. Disacharidų pakitimai. Skaidulinių medžiagų pakitimai. Maistinė vertė. Angliavandenių ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 9 psl.
2015 03 26
Maisto produktų kokybės vertinimo būdai
Kokybės vertinimo būdai. kokybės valdymas ir sauga maisto produktų kokybės vertinimo būdai. Maisto produktų kokybės ir saugos valdymo sistema. Nebus jokios rizikos vartotojų sveikatai ar gyvybei. Ne didesnė. Maisto kokybės valdymo sistema apima. Maisto kodeksas. Codex Alimentarius struktūra. Naudingi maisto saugos šaltiniai. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 8 psl.
2016 03 30
Makaronai skaidrės
Makaronai. Kas yra makaronai ? Makaronai - vienas svarbesnių maisto produktų. Maistinės savybės. Didelis gliukozės kiekis Pakankamas baltymų kiekis Ribotas kiekis riebalų. Pakavimas. Kartoninėse dėžėse ar plastikiniuose maišeliuose. Gaminimas. 100 g makaronų, druskos pagal skonį didelį kiekį vandens užvirinti. Makaronų rūšys. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 02 06
Mikrobiologinių procesų svarba maisto kokybei
Įvadas. Mikroorganizmai maisto pramonėje. Technologiškai svarbūs mikroorganizmai. Patogeniniai mikroorganizmai. Aplinkos sanitarinės būsenos indikatoriniai mikroorganizmai. Koliforminės bakterijos. Proteus genties bakterijos. Hemoliziniai streptokokai ir patogeniniai stafilokokai. Pieno produktų mikrobiologija. Pienas. Įprastiniai ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 psl.
2016 10 06
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. Sudedamosios dalys. Skoniui suteikti gali būti dedama ir kitų produktų. Alus ir visuomene. Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 01 12
Kavinė Leomi verslo planas
Įvadas. Santrauka. Verslo aprašymas. Verslo tikslai. Rinka. Rinkodaros planas. Prekė (produktas). Paskirstymas. Pardavimo rėmimas. Pardavimų prognozė. Veiklos (gamybos, paslaugų, prekybos) planas. UAB leomi organizacijos struktūra. Darbuotojų pareigos ir atlyginimas. Personalo parinkimas. Ssgg analizė. Finansinis planas. Sąnaudų ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 32 psl.
2016 11 19
Bulvės kokybinė ir kiekybinė analizė
Įvadas. Bulvės cheminė sudėtis. Bulvės kokybinis vertinimas. Natrio atpažinimo reakcijos. Magnio atpažinimo reakcijos. Kalio atpažinimo reakcijos. Kalcio atpažinimo reakcijos. Geležies atpažinimo reakcijos. Fe2+ jono būdinga reakcija. Cinko atpažinimo reakcijos. Jodo atpažinimo reakcijos. Bulvės kiekybinis vertinimas. Kiekybinė ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2015 04 08
Ekologiški tortai ir saldumynai verslo planas
Ekologiški tortai ir saldumynai verslo planas. Santrauka. Įvadas. Verslo aprašymas. Įmonės aprašymas. Tikslai. Prekės aprašymas. Rinkodara. Konkurencijos analizė. Pateikimo strategija. Kainodaros strategija. Reklama ir rėmimas. Paslaugos teikimas. Trumpas gamybos aprašymas. Patalpos. Žaliavos ir tiekėjai. Vadyba. Rizikos įvertinimas. ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 26 psl.
2015 01 22
Gimtadienio organizavimas
Įvadas. Informacjos šaltinių analizė. Veikla (renginio planas). Renginio užsakymo sudarymas. Meniu sudarymas. Meniu. Renginio galimų scenarijų parengimas (programa). Stalų serviravimo ir aptarnavimo ypatumai. Valdymo schema. Renginio kokybės analizė. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 15 psl.
2016 01 08
Graikiška virtuvė skaidrės
Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų daržovės. Svarbiausios daržovės yra. Baltymai virtuvėje. Pagrindinis baltymų šaltinis yra ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 01
Kava išsinešimui - mada ar kokybė
Kava išsinešimui-mada ar kokybė? Tikslas ir uždaviniai. Tikslas Sužinoti kuo daugiau apie kava. Kas yra kava. kavos istorija. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Kavos rūšys. Kavos rūšis turi didžiulį poveikį kavos paruošimo kokybei. Kavos pupelių apdorojimas. Kavos rūgštingumą lemia joje esančios ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 09 29
Kinų virtuvė referatas
Įvadas. Kinijos virtuvės klasifikacija. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Kinų virtuvė. Pagrindiniai Kinietiški prieskoniai. Kinietiški desertai. Kiniečių valgymo įpatumai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 01 03
Pienas, mėsa, kiaušiniai, medus
Pienas. MĖSA. Žuvis. Medus. Kiaušiniai.
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 20 psl.
2014 11 07
Studentų mitybos įpročiai
Įvadas. Teorinė analizė. Kaip suprantame sveiką mitybą? Tyrimo duomenų analizė. Klaipėdos valstybinės kolegijos studentų mitybos įpročių pasikeitimas pradėjus studijuoti. Studentų požiūris į mitybos svarbą. Kiek ir kokiems maisto produktams studentai išleidžia pinigų. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2014 06 11
Sviežių vištienos dešrelių asortimento plėtra
Studijų programos tikslas ir studijų rezultatai. Įvadas. Informacinių šaltinių apžvalga. Įmonės cecho charakteristika. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Šviežių vištienos dešrelių receptūros. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Žaliavų ir pagrindinių medžiagų skaičiavimai. Šviežių ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 56 psl.
2015 09 25
Verslo planas kavinei
Įvadas. Paslaugos techninė užduotis. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo srites apibūdinimas. Sumanymo unikalumas. Rinkodaros planas. Aplinkos analizė. Marketingo rinkinys. Paslaugų aprašymas. Valdymas ir personalas. Finansinis planas. Rizikos analizė. Išvados. Literatūra. Priedai.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 17 psl.
2016 02 23
Duonos ir kiaušinio mikrobiota
Įvadas. Žmogaus mikrobiota. Žarnyno mikrobiotos susidarymas ir jos pokyčiai. Maistiniai kiaušiniai. Kiaušinių atsparumas mikroorganizmams. Skysta šaldyta kiaušinių masė, mikroorganizmai. Kiaušinių milteliai, mikroorganizmai. Kiaušinių virimas. Kiaušinio šviežumo vertinimas. Duona. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2016 01 22
Grietinės juslinis įvertinimas, juslinio profilio sudarymas
Grietinės juslinis įvertinimas , juslinio profilio sudarymas Maisto saugos ir kokybės savarankiškas darbas. Grietinės juslinių savybių analizė. Grietinės „ Žalioji karvutė “ juslinis vertinimas. Rodiklio pavadinimas. Skonis ir aromatas. Liekamasis skonis. SAULĖS PIENO grietinės juslinis vertinimas. Grietinės skonio ir aromato ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 9 psl.
2016 05 13
Maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas praktikos ataskaita
Maisto produktų kokybės valdymas ir užtikrinimas. Aprašykite žaliavas ir numatyti jose RV. Identifikuokite rizikos veiksnius ir nustatykite svarbius valdymo taškus. Prieš pradedant darbą studentai surenka literatūros duomenis pagal pasirinktą ar pateiktą literatūros sąrašą. Atlikus praktinį darbą, nustatomi gaminių jusliniai, ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2017 04 11
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. Įmonės, įstaigos Lietuvoje. Šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 01 02