Maisto technologija (3)

Maisto technologijos mokslo ir rašto darbai. Referatai, kursiniai ir kita informacija apie maistą ir juo paruošimą.
604 dokumentai
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. Sudedamosios dalys. Skoniui suteikti gali būti dedama ir kitų produktų. Alus ir visuomene. Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 01 12
Švieži ir konservuoti vaisiai
Įvadas. Švieži vaisiai. Vaisių skirstymas. Vaisiu nauda. Konservavimo reikmenys. Indai ir įrankiai kurių reikia vaisiams perdirbti namuose. Žaliavos pirminis paruošimas. Konservuotų gaminių laikymas. Konservų gedimo priežastys. Konservavimo būdai. Išvados. Literatūros ir informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 17 psl.
2015 10 24
Augalu ekstraktai
Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui. Augalai ir jų ekstraktai. Augalų ekstraktai maisto produktų gamyboje. Natūralūs konservantai. Žalioji arbata ir jos ekstraktas. Greipfrutų sėklų ekstraktas. Čiobrelių ekstraktas. Alavijo ekstraktas. Ženšenio ekstraktas. Gebenių ekstraktas. Rozmarinas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2015 04 06
Biochemijos savarankiškas darbas žmonių mityba energijos poreikis
Įvadas. Apie kalorijas. Maisto energetinė vertė. Poreikis. Apie sveiką mitybą. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Paros energijos poreikis. Suaugusių žmonių fizinio aktyvumo koeficientai. Valgiaraščiai penkioms dienoms. Riebalai. Angliavandeniai. Baltymai. Baltymai pagal jų makramolekulių formą ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 18 psl.
2014 11 14
Dietologija Vaikų alergiškų laktozei valgiaraštis
Alergija laktozės turintiems produktams. Alergija glitimo turintiems produktams. 3-5 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 4-7 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 6-10 metų vaikų alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 14 metų mokinių alergiškų laktozei dienos valgiaraštis. 3-4 metų vaikų ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2016 01 20
Funkcionalioji karamelė
Įvadas. Karamelės charakteristika. Karamelės žaliava ir priedai. Karamelės gamybos technologija. Karamelinės gamybos technologijos schema. Karamelinio sirupo paruošimas. Karamelinės masės paruošimas. Karamelinio batono formavimas. Karamelės formavimas. Karamelės apdorojimas, įvyniojimas ir pakavimas. Gamybos kontrolė. Becukrė ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 26 psl.
2017 01 30
Geriamas pienas
3,2% riebumo pieno technologinė schema. Žaliavos priėmimas. Žaliavinio pieno separavimas. Žaliavinės grietinėlės homogenizavimas. Normalizavimas. Pasterizacija. Atšaldymas. Fasavimas. Pasterizuoto 2,5% pieno kokybės reikalavimai. Pieno gėrimo gamybos schema. Žaliavos priėmimas. Žaliavinio pieno separavimas. Žaliavinės grietinėlės ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 17 psl.
2015 05 12
Gimtadienio organizavimas
Įvadas. Informacjos šaltinių analizė. Veikla (renginio planas). Renginio užsakymo sudarymas. Meniu sudarymas. Meniu. Renginio galimų scenarijų parengimas (programa). Stalų serviravimo ir aptarnavimo ypatumai. Valdymo schema. Renginio kokybės analizė. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 15 psl.
2016 01 08
Meniu sudarymas
Įvadas. Meniu „Aštrusis pipiras“. Išvados.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 7 psl.
2015 12 07
Mėsinių galvijų veislių mėsos kokybė, jos įvertinimas ir apskaita
Lietuvos sveikatos mokslų. Įvadas. Mėsos kokybę apibūdinantys požymiai. Maistinė vertė. Energetinė vertė. Baltymų visavertiškumo rodiklis. Spalva. Marmuringumas. Ph. Vandens rišlumas. Mėsinių galvijų įtaka Lietuvos galvijų mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei. Tyrimų rezultatai. Skirtingų veislių mėsos kokybės tyrimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 07
Miltų gamybos procesų analizė
Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. Naudojami įrenginiai. Miltų tipai. Miltų kokybė. Jų laikymas. pakavimas. Inovacijos gamyboje. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2016 10 06
Vakarėlio organizavimas TEMINIS VAKARAS „Laukiniai vakarai“
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Esamos padėties analizė. Veikla. Renginio užsakymas. Renginio užsakymas sodybai. Užsakymų planas virtuvei ir serviruotojams. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas serviruotojams. Valgiaraštis. Valgių ir gėrimų patiekimas. Renginio scenarijus. Šventės scenarijaus patikslinimai. Išvada. ...
Maisto technologijos projektai, Projektas, 14 psl.
2015 05 04
Bandelės gamyba
Bandelė ,,Roželė“. Ingredientai. Technologinė schema. Kepinių juslinės savybės remiantis 1 lentele. Trumpa gaminio charakteristika. Apskaičiuotas bandelių nukepimas. Išvada.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 3 psl.
2014 05 31
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi sėdėdami prie stalo. Trūkumai. Reikia didelės patalpos. Svečiams prie stalo dera sėsti nustatytu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2014 10 08
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija - proteazė
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija – proteozė. Apie duoną. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Parazitai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo technologija. Ruginių miltų duonos tešlos mikroorganizmai. Kvietinių miltų duonos tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2015 01 05
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija. Gaiviųjų gėrimų žaliavos. Gaiviųjų gėrimų gamybos. technologinės operacijos. Gaiviųjų gėrimų mikroorganizmai. Vaisių sulčių mikrobiologija. Pagrindinės mielių rūšys, randamos vaisių sultyse. Mikotoksinai vaisių sultyse. Bakteriniai patogenai vaisių sultyse. Termoacidofilinės sporinės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 54 psl.
2015 11 11
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. Ženklinimo spaudai. Jautienos terminė būklė. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 10 08
Kavinės praktika
Įvadas. Sanitarija. Valgiaraštis. Patiekalų technologinės kortelės. Patiekalo gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Teorinės ir praktinės spragos praktikoje. Darbo vietos pasiskirstymas ir ką siūlytumėme praktikos kokybei pagerinti.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 11 psl.
2015 12 31
Maistinių medžiagų pakitimai
Baltymų pakitimai. Ruošiant produktus , kuriuose yra baltymų , vyksta šie baltymų pakitimai. Mėsos baltymų pasikeitimai. Kitų produktų baltymų pakitimai. Baltymų maistinės vertės pokyčiai. Angliavandenių pakitimai. Monosacharidų pakitimai. Disacharidų pakitimai. Skaidulinių medžiagų pakitimai. Maistinė vertė. Angliavandenių ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 9 psl.
2015 03 26
Maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas praktikos ataskaita
Maisto produktų kokybės valdymas ir užtikrinimas. Aprašykite žaliavas ir numatyti jose RV. Identifikuokite rizikos veiksnius ir nustatykite svarbius valdymo taškus. Prieš pradedant darbą studentai surenka literatūros duomenis pagal pasirinktą ar pateiktą literatūros sąrašą. Atlikus praktinį darbą, nustatomi gaminių jusliniai, ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2017 04 11
Maisto produktų kokybės vertinimo būdai
Kokybės vertinimo būdai. kokybės valdymas ir sauga maisto produktų kokybės vertinimo būdai. Maisto produktų kokybės ir saugos valdymo sistema. Nebus jokios rizikos vartotojų sveikatai ar gyvybei. Ne didesnė. Maisto kokybės valdymo sistema apima. Maisto kodeksas. Codex Alimentarius struktūra. Naudingi maisto saugos šaltiniai. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 8 psl.
2016 03 30
Makaronai skaidrės
Makaronai. Kas yra makaronai ? Makaronai - vienas svarbesnių maisto produktų. Maistinės savybės. Didelis gliukozės kiekis Pakankamas baltymų kiekis Ribotas kiekis riebalų. Pakavimas. Kartoninėse dėžėse ar plastikiniuose maišeliuose. Gaminimas. 100 g makaronų, druskos pagal skonį didelį kiekį vandens užvirinti. Makaronų rūšys. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 02 06
Verslo planas kavinei
Įvadas. Paslaugos techninė užduotis. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo srites apibūdinimas. Sumanymo unikalumas. Rinkodaros planas. Aplinkos analizė. Marketingo rinkinys. Paslaugų aprašymas. Valdymas ir personalas. Finansinis planas. Rizikos analizė. Išvados. Literatūra. Priedai.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 17 psl.
2016 02 23
Žuvies technologinės naujovės
Įvadas. Antrinės žaliavos. Antrinių žaliavų perdirbimo technologija - siloso gamyba. Menkės subproduktų panaudojimo galimybės. Fermentuoti žuvies gaminiai. Žuvies padažai. Žuvies paštetas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2015 12 09
Graikiška virtuvė skaidrės
Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų daržovės. Svarbiausios daržovės yra. Baltymai virtuvėje. Pagrindinis baltymų šaltinis yra ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 01
Grietinės juslinis įvertinimas, juslinio profilio sudarymas
Grietinės juslinis įvertinimas , juslinio profilio sudarymas Maisto saugos ir kokybės savarankiškas darbas. Grietinės juslinių savybių analizė. Grietinės „ Žalioji karvutė “ juslinis vertinimas. Rodiklio pavadinimas. Skonis ir aromatas. Liekamasis skonis. SAULĖS PIENO grietinės juslinis vertinimas. Grietinės skonio ir aromato ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 9 psl.
2016 05 13
Kavinė Leomi verslo planas
Įvadas. Santrauka. Verslo aprašymas. Verslo tikslai. Rinka. Rinkodaros planas. Prekė (produktas). Paskirstymas. Pardavimo rėmimas. Pardavimų prognozė. Veiklos (gamybos, paslaugų, prekybos) planas. UAB leomi organizacijos struktūra. Darbuotojų pareigos ir atlyginimas. Personalo parinkimas. Ssgg analizė. Finansinis planas. Sąnaudų ...
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 32 psl.
2016 11 19
Kavinė verslo planas (2)
Verslo aprašymas. Verslo idėja. Kryptys. Charakteristika. Paslaugos. Rinkos tyrimas. Tendencijos rinkoje. Vartotojai. Konkurentai. Gamybinė veikla. Valdymas.Finansai. Literatūra.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 19 psl.
2015 10 20
Kinų virtuvė referatas
Įvadas. Kinijos virtuvės klasifikacija. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Kinų virtuvė. Pagrindiniai Kinietiški prieskoniai. Kinietiški desertai. Kiniečių valgymo įpatumai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 01 03
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė diagnostika ir profilaktika. Salmoneliozė. Stafilokokų infekcija. Botulizmas. Kampilobakteriozė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 psl.
2016 01 18