Maisto technologija (4)

447 rašto darbai
Pienas, mėsa, kiaušiniai, medus
Pienas. MĖSA. Žuvis. Medus. Kiaušiniai.
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 20 psl.
2014 11 07
Pieno produktų pristatymas
Pieno produktu gamybos mikrobiologiniai procesai ir jų vykdymas. Įvadas. Pieno produktai tokie. Pieno produktų mikrobiologija. Rauginimo procesas pasaulyje žinomas jau keletą tūkstančių metų. Rūgštūs pieno produktai – vieni iš seniausiai gaminamų maisto produktų. Pieno produktams (rūgpieniui. Pagal raugų mikroorganizmų. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2014 11 25
Verslo planas kavinei
Įvadas. Paslaugos techninė užduotis. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo srites apibūdinimas. Sumanymo unikalumas. Rinkodaros planas. Aplinkos analizė. Marketingo rinkinys. Paslaugų aprašymas. Valdymas ir personalas. Finansinis planas. Rizikos analizė. Išvados. Literatūra. Priedai.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 17 psl.
2016 02 23
Duonos biologinės ir maistinės vertės nustatymas
Įvadas. Duonos cheminė sudėtis ir maistingumas. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Vanduo. Skaidulinės maisto medžiagos. Angliavandeniai. Monosacharidai. Disacharidai. Polisacharidai. Baltymai. Riebalai. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 14 psl.
2015 01 18
Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas
Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbas. Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos. Baltymai. Riebalai. Veiksniai, nuo kurių priklauso individualus energijos eikvojimas. Paros energijos poreikis(pep) apskaičiuojamas. Suaugusio žmogaus energijos eikvojimas ir maisto medžiagų poreikis priklauso nuo fizinio aktyvumo. Vaikų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 30
Gmo
Žodynėlis. Įvadas. Genetiškai modifikuoti organizmai. GMO klasifikacija. Genetiškai modifikuotas maistas. Genetiškai modifikuotų produktų sąrašas. Genetiškai modifikuotų maisto produktų ženklinimas. gmo reglamentuojantys dokumentai. Genetiškai modifikuotų organizmų keliamas pavojus žmogaus sveikatai. Kaip išvengti genetiškai ...
Maisto technologijos projektai, Projektas, 17 psl.
2014 06 16
Grietinės juslinis įvertinimas, juslinio profilio sudarymas
Grietinės juslinis įvertinimas , juslinio profilio sudarymas Maisto saugos ir kokybės savarankiškas darbas. Grietinės juslinių savybių analizė. Grietinės „ Žalioji karvutė “ juslinis vertinimas. Rodiklio pavadinimas. Skonis ir aromatas. Liekamasis skonis. SAULĖS PIENO grietinės juslinis vertinimas. Grietinės skonio ir aromato ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 9 psl.
2016 05 13
Kepyklos verslas
Projekto idėja. Norint pradėti verslą reikia turėti šiuos dokumentus. Reikalavimai (patalpomsPatalpos. Personalas. Projekto nauda. Aplinkos analizė. Individuali įmonė. Rinkos analizė. Marketingo planas. Rinkos dalyvių keliami reikalavimai.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 8 psl.
2015 05 14
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. Įmonės, įstaigos Lietuvoje. Šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 01 02
Maitinimo įmonių įranga Šaldymo įranga
Maitinimo įmonių įranga. Šaldymo įranga. Šaldymo procesas. Šaldymo procesas ir medžiagos. Reikalavimai šaltnešiams. Šaldymo procesas ir medžiagos. Kompresorinės šaldymo mašinos. Kaip veikia šaldytuvas? . Kompresorinės šaldymo mašinos. Ar visose šaldytuvo vietose vienodai šalta? Atviros šaldytuvo durys . Patarimas kaip ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 81 psl.
2016 10 28
Meniu sudarymas
Įvadas. Meniu „Aštrusis pipiras“. Išvados.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 7 psl.
2015 12 07
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas. Kampilabakteriozė. Laboratorijos saugos reikalavimai. oji rizikos kategorija. Mėginių ėmimas, gabenimas, priėmimas ir laikymas. Mėginių tyrimas. Mikroskopavimo priemonės. Gyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Negyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Mikrobinio užterštumo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 05
Naujo produkto technologinio proceso kūrimas
Įvadas. Gargždų ligoninės vykdoma veikla. Profilaktinis darbas su ligoniais, sergančiais cukriniu diabetu Gargždų ligoninėje. Topinambų pyrago kūrimas. Topinambų įtaka cukriniu diabetu sergantiems žmonėms. Topinambų pyrago gamybos technologija. Topinambų pyrago maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Srauto diagrama. Naujo produkto ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 25 psl.
2015 12 01
Nutukusių žmonių mityba
Nutukusių žmonių racionali mityba. Įvadas. Kas yra nutukimas? nuo ko jis atsiranda? Kaip nustatyti nutukimą? Antsvorio mažinimas. Mityba. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 19
Padažai
Padažai. Karšti padažai. Mėsos padažai. Raudonieji mėsos padažai. Raudonasis(pagrindinis) padažas. Raudonasis padažas su svogūnais ir agurkais ( PikantiškasSaldžiarūkštis padažas. Baltieji mėsos padažai. Baltasis (pagrindinis) padažas. Garinis padažas. Baltasis padažas su kiaušiniu (siuprem. Baltasis padažas su daržovėmis. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 29 psl.
2014 11 13
Pieno tarša
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmino organizavimas ir tvarka. Kokybiško pieno gavimo sąlygos. Sanitarinė pieno indų ir melžimo aparatų prižiūra. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Pakuotė. Kaip ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 21 psl.
2014 11 01
Rizikos veiksnių analizė (jogurtas)
Jogurtas produkto apibūdinimas. Vartotojas ir vartojimo būdas. Pakuotės rūšis. Saugojimo sąlygos. Realizacijos kontrolė. Pienas ir pieno produktai. Ne pieno kilmės žaliavinės medžiagos. Maisto priedai. Ribojami maisto priedai. Su produktu besiliečiančios medžiagos. Srautų diagrama. Rizikos analizė.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 8 psl.
2015 05 24
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir transportavimas perdirbti. Tęsinys. Runkelių valymas (Plovimas). Runkelių syvų gavimas. Difuzijos syvų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 psl.
2016 03 29
Geriamojo vandens sauga
Įvadas. Geriamasis vanduo. Jo fiziologinis vaidmuo. Geriamojo vandens sudėtis. Geriamojo vandens kokybė. Geriamojo vandens kokybė Lietuvoje. Geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliai. Mikrobiniai rodikliai. Toksiniai (cheminiai) rodikliai. Indikatoriniai rodikliai. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2016 04 24
Įrangos priežiūra
Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Procedūros aprašymas įrangos priežiūra. Irangos techninė priežiūra ir remontai. Šaldymo kamerų patikra. Prietaisų patikra. Procedūros kontrolė. Šaldymo įrangos temperatūros kontrolės žurnalas pidoma du kartus per diena. Šaldytuvo ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 10 psl.
2015 09 26
Japonų virtuvė, Sušiai
Įvadas. Japonų virtuvė. Virtuvės specifika ir istorija. Valgymo tradicijos. Populiariausi patiekalai. Sušis. Receptai. Išvados. Informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2014 10 23
Karaimai, jų kultūra ir kulinarinis paveldas
Įvadas. Karaimų tautos istorija, tradicijos ir papročiai. Krašto istorija, karaimų gyvenimo būdas ir veikla. Papročiai ir tautiniai drabužiai. Šventės. Karaimų kulinarijos specifika. Karaimų tautiniai patiekalai. Karaimų ir lietuvių patiekalai. Lietuvių kulinarijos istorija ir tradicijos. Lietuvių kulinarija. Lietuvių sriubos ir ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 39 psl.
2014 09 10
Kavinė verslo planas (2)
Verslo aprašymas. Verslo idėja. Kryptys. Charakteristika. Paslaugos. Rinkos tyrimas. Tendencijos rinkoje. Vartotojai. Konkurentai. Gamybinė veikla. Valdymas.Finansai. Literatūra.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 19 psl.
2015 10 20
Kavinės praktika
Įvadas. Sanitarija. Valgiaraštis. Patiekalų technologinės kortelės. Patiekalo gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Teorinės ir praktinės spragos praktikoje. Darbo vietos pasiskirstymas ir ką siūlytumėme praktikos kokybei pagerinti.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 11 psl.
2015 12 31
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir raudonai supuvę kiaušiniai. Juodai supuvę kiaušiniai. Vaisių ir uogų pusgaminiai. Kremai. Kakavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2015 12 03
Lietuviškos nacionalinės virtuvės ypatumai
Įvadas. Sąvokos. Raida ir įtakos. Bajorų virtuvė. Valstietiška virtuvė. Produktai. Patiekalai. Gėrimai. Regioninė įvairovė. Šaltiniai. Pasirinktas patiekalas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2014 10 15
Maistinių medžiagų cheminė analizė: BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Receptūra. Bulvių košė su morkomis - nr. Receptūros žaliavos. Maistingumas (porcijos). Receptūros gamybos aprašymas. Maisto produktų cheminė sudėtis. Bulvės. Morkos. Pienas (3,2%). Sviestas (72%). Maistinės medžiagos. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 19 psl.
2015 05 04
Maisto gamybos technologijos
Maisto gamybos technologijos. Asado kategorija. Asado – mėsos kepimo technologija  paplitusi Pietų Amerikos pampų srityje (Argentinoje. Fermentacija kategorija. Fermentacija (Zimozė) – energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Maisto rūkymas. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 03 03
Maisto ir vandens Higiena
Maisto higiena. Įstatymo paskirtis. Įstatymo tikslas. Maistas. Maistinės medžiagos. Maisto higiena. Maisto tvarkymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Vartotojams turi būti teikiama teisinga informacija apie maistą. Bendrieji higienos reikalavimai. Specialieji maisto ruošimo, tvarkymo ar perdirbimo reikalavimai. Faktinė Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 68 psl.
2015 10 20
Maisto produktų užterštumas nitratais
Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti nitratų kiekį maisto produktuose. Išvados. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 17