Maisto technologija (4)

584 dokumentai
Kinų virtuvė referatas
Įvadas. Kinijos virtuvės klasifikacija. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Kinų virtuvė. Pagrindiniai Kinietiški prieskoniai. Kinietiški desertai. Kiniečių valgymo įpatumai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 01 03
Kruopos
Įvadas. Kruopų asortimentas. Kruopų maistinė vertė. Kruopų ženklinima, pakavima ir laikymas. Kruopų patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 20
Maisto produktų užterštumas nitratais
Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti nitratų kiekį maisto produktuose. Išvados. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 17
Nutukusių žmonių mityba
Nutukusių žmonių racionali mityba. Įvadas. Kas yra nutukimas? nuo ko jis atsiranda? Kaip nustatyti nutukimą? Antsvorio mažinimas. Mityba. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 19
Pesticidai skaidrės
Pesticidai. Klaipėda. Uždaviniai Išsiaiškinti pesticidų daromą poveikį žmogaus organizmui. Pesticidų poveikis žmogaus organizmui. Pesticidai – grupė cheminių medžiagų. Kiekvienais metais apie 3 mln. žmonių patiria sunkų apsinuodijimą pesticidais. Pesticidai ypač veikia Nervų. Siekiant apsisaugoti nuo pesticidų patekimo į ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 psl.
2015 12 09
Pienas, mėsa, kiaušiniai, medus
Pienas. MĖSA. Žuvis. Medus. Kiaušiniai.
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 20 psl.
2014 11 07
Studentų mitybos įpročiai
Įvadas. Teorinė analizė. Kaip suprantame sveiką mitybą? Tyrimo duomenų analizė. Klaipėdos valstybinės kolegijos studentų mitybos įpročių pasikeitimas pradėjus studijuoti. Studentų požiūris į mitybos svarbą. Kiek ir kokiems maisto produktams studentai išleidžia pinigų. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2014 06 11
Sviežių vištienos dešrelių asortimento plėtra
Studijų programos tikslas ir studijų rezultatai. Įvadas. Informacinių šaltinių apžvalga. Įmonės cecho charakteristika. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Šviežių vištienos dešrelių receptūros. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Žaliavų ir pagrindinių medžiagų skaičiavimai. Šviežių ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 56 psl.
2015 09 25
Duonos ir kiaušinio mikrobiota
Įvadas. Žmogaus mikrobiota. Žarnyno mikrobiotos susidarymas ir jos pokyčiai. Maistiniai kiaušiniai. Kiaušinių atsparumas mikroorganizmams. Skysta šaldyta kiaušinių masė, mikroorganizmai. Kiaušinių milteliai, mikroorganizmai. Kiaušinių virimas. Kiaušinio šviežumo vertinimas. Duona. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2016 01 22
Grietinės juslinis įvertinimas, juslinio profilio sudarymas
Grietinės juslinis įvertinimas , juslinio profilio sudarymas Maisto saugos ir kokybės savarankiškas darbas. Grietinės juslinių savybių analizė. Grietinės „ Žalioji karvutė “ juslinis vertinimas. Rodiklio pavadinimas. Skonis ir aromatas. Liekamasis skonis. SAULĖS PIENO grietinės juslinis vertinimas. Grietinės skonio ir aromato ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 9 psl.
2016 05 13
Japonų virtuvė, Sušiai
Įvadas. Japonų virtuvė. Virtuvės specifika ir istorija. Valgymo tradicijos. Populiariausi patiekalai. Sušis. Receptai. Išvados. Informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2014 10 23
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir raudonai supuvę kiaušiniai. Juodai supuvę kiaušiniai. Vaisių ir uogų pusgaminiai. Kremai. Kakavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2015 12 03
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. Įmonės, įstaigos Lietuvoje. Šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 01 02
Maitinimo paslaugų tradicijos ir plėtros galimybės Rusijoje ir kitose NVS šalyse
Įvadas. Apie maisto pramonę. Maitinimo paslaugų (restoranų) istorija. Nacionalinių virtuvių ypatumai rusijoje ir kitose nvs šalyse. Rusijos nacionalinė virtuvė. Ukrainos nacionalinė virtuvė. Kazachstano nacionalinė virtuvė. Moldovos nacionalinė virtuvė. Lietuvos ir rusijos bendradarbiavimas. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 17 psl.
2015 11 06
Profesinės veiklos praktikos ataskaita kepykla
Įvadas. Užduotis Nr. 1. Užduotis Nr. 2. Užduotis Nr. 3. Užduotis Nr. 4. Užduotis Nr. 5. Užduotis Nr. 6. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 19 psl.
2016 06 20
Rizikos veiksnių analizė (jogurtas)
Jogurtas produkto apibūdinimas. Vartotojas ir vartojimo būdas. Pakuotės rūšis. Saugojimo sąlygos. Realizacijos kontrolė. Pienas ir pieno produktai. Ne pieno kilmės žaliavinės medžiagos. Maisto priedai. Ribojami maisto priedai. Su produktu besiliečiančios medžiagos. Srautų diagrama. Rizikos analizė.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 8 psl.
2015 05 24
Šokolado ir jo produktų technologija
Įvadas. Žaliavų parinkimas ir jų ruošimas gamybai. Pagrindinės žaliavos, naudojamos kreminių gaminių ir saldainių gamyboje. Pagrindinės žaliavos, naudojamos kreminių gaminių ir šokoladinių saldainių gamyboje. Poskyrio pavadinimas. Skyriaus pavadinimas. Poskyrio pavadinimas. Skyrelio pavadinimas. Skyriaus pavadinimas. Poskyrio ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 psl.
2016 05 16
Toksinė infekcija cereozė
Toksinė infekcija. Cereozė. Cereozė – tai maisto toksinė infekcija. Sukėlėjo savybės. Cereozės sukėlėjas priklauso Bacillus genčiai. Šaltiniai. B. cereus yra nuolatiniai dirvos gyventojai. Dažniausiai B. cereus bakterijos aptinkamos pieno produktuose. Plitimo būdai. B. cereus gali išlikti ir maisto produktuose. Bacillus cereus ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2015 01 05
Vokietijos virtuve
Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas maisto produktas visoje. Vokietijoje – dešra. Itin mėgstamos įvairios. salotos, sriubos iš ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 29
"Be konservantų” ir “Jokių E” mėsos gaminių lyginamasis vertinimas
Darbo aktualumas. Darbo problema. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Darbo objektas. Darbo metodai. Darbo rezultatai. Darbo sudėtis. Konkurencijos teoriniai aspektai. Konkurencijos samprata. Konkurencinės prekės indentifikavimo elementai. Konkurencinės prekės įvaizdžio kūrimas. Konkurencinės prekės savybės ir kokybė. Prekės ženklas. ...
Maisto technologijos bakalauro darbai, Bakalauro darbas, 55 psl.
2015 04 08
Alyvuogių aliejus referatas
Dažniausiai neteisingai suprantamos alyvuogių aliejaus sąvokos. Com types of olive oil. Html Alyvuogių aliejus gali būti klasifikuojami į šias rūšis Žemos kokybės alyvuogių aliejus. Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo Extra Virgin alyvuogių aliejus. Alyvuogių kauliukų aliejus. Medicininis alyvuogių aliejus. Grynas alyvuogių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2015 12 09
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir transportavimas perdirbti. Tęsinys. Runkelių valymas (Plovimas). Runkelių syvų gavimas. Difuzijos syvų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 psl.
2016 03 29
Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse
Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse. Darbo vietos paruošiamuosiuose skyriuose. Darbo organizavimas užbaigiamuosiuose skyriuose. Darbo organizavimas paruošiamosiose įmonėse. Technologiniai procesai paruošiamosiose įmonėse. Užbaigiamųjų įmonių darbo organizavimas. Ačiū.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 38 psl.
2017 01 04
Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje
Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje. Gamybos technologija. Įvadas. Dumbliai. Savybės. Nauda žmogui. Gavyba, auginimas. Perdirbimas ir panaudojimas. Jūros gėrybės. Vėžiagyviai. Moliuskai. Galvakojai moliuskai. Pilvakojai moliuskai. Maisto ruošimas. Maisto įstatymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2015 01 31
Geriamojo vandens sauga
Įvadas. Geriamasis vanduo. Jo fiziologinis vaidmuo. Geriamojo vandens sudėtis. Geriamojo vandens kokybė. Geriamojo vandens kokybė Lietuvoje. Geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliai. Mikrobiniai rodikliai. Toksiniai (cheminiai) rodikliai. Indikatoriniai rodikliai. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2016 04 24
Japonų virtuvė skaidrės
Japonų virtuvė. Yra Rytų Azijos šalis, esanti salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros. Japonija. Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą. Įdėja, analogai. Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių. Ne sukurk, o rask ir atskleisk”- tai pagrindinė visų Japonijos kulinarų taisyklė. Jeponija – tekančios ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 37 psl.
2015 03 05
Juslinis gaminių vertinimas
Juslinis gaminių vertinimas Kaunas , 2011 įvadas jusline analize. Bendrieji juslinės analizės principai. Jutimo organas. Jutimas pojūtis. Aptikimo slenkstis. Atpažinimo slenkstis. Angl. difference threshold –. Angl. terminal threshold –. Juslinės gaminių savybės ir jų vertinimas jutimo organais. Gaminio išvaizda. Trichromatinė ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 70 psl.
2016 07 04
Kapotos tešlos paruošimas
Maisto produktų technologijos praktinių darbų aplankas. Praktinis darbas nr. tema. Kapotos tešlos paruošimas. Baziniai kapotos tešlos ingredientai. Kapotos tešlos ydos , atsiradimo priežastys ir požymiai. Ydos atsiradimo priežastys požymiai. Užduoties vertinimo kriterijai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas autorius pavadinimas ...
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 7 psl.
2017 03 28
Maistinės skaidulos skaidrės
LSMU. Veterinarijos akademija. Maisto saugos katedra. Maistinės skaidulos. Maitinės skaidulos - tai augalinės kilmės organiniai junginiai. Išskyrus ligniną, visos šios medžiagos yra polisacharidai. Todėl tiek maisto produktų technologijoms. Išskirtinę vietą tarp visų biologiškai vertingų maisto komponentų. Prebiotikai gali būti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2015 06 11
Maisto pramonė skaidrės (2)
Maisto Pramonė. Maisto pramonės šakos. Pieno pramonė Duonos pramonė Mėsos. Pieno pramonė Pieno pramonė – maisto pramonės. Mėsos pramonė Mėsos pramonė – maisto pramonės. Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų pramonė Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų. Maisto pramonei priskiriama. Reguliavimas - vietinė. Maisto pramonei ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2016 11 20