Maisto technologija (4)

550 dokumentų
Kruopos
Įvadas. Kruopų asortimentas. Kruopų maistinė vertė. Kruopų ženklinima, pakavima ir laikymas. Kruopų patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 20
Maisto kokybės valdymas ir užtikrinimas praktikos ataskaita
Maisto produktų kokybės valdymas ir užtikrinimas. Aprašykite žaliavas ir numatyti jose RV. Identifikuokite rizikos veiksnius ir nustatykite svarbius valdymo taškus. Prieš pradedant darbą studentai surenka literatūros duomenis pagal pasirinktą ar pateiktą literatūros sąrašą. Atlikus praktinį darbą, nustatomi gaminių jusliniai, ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2017 04 11
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. Įmonės, įstaigos Lietuvoje. Šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 01 02
Maitinimo paslaugų tradicijos ir plėtros galimybės Rusijoje ir kitose NVS šalyse
Įvadas. Apie maisto pramonę. Maitinimo paslaugų (restoranų) istorija. Nacionalinių virtuvių ypatumai rusijoje ir kitose nvs šalyse. Rusijos nacionalinė virtuvė. Ukrainos nacionalinė virtuvė. Kazachstano nacionalinė virtuvė. Moldovos nacionalinė virtuvė. Lietuvos ir rusijos bendradarbiavimas. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 17 psl.
2015 11 06
Miltų gamybos procesų analizė
Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. Naudojami įrenginiai. Miltų tipai. Miltų kokybė. Jų laikymas. pakavimas. Inovacijos gamyboje. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2016 10 06
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė diagnostika ir profilaktika. Salmoneliozė. Stafilokokų infekcija. Botulizmas. Kampilobakteriozė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 psl.
2016 01 18
Rizikos veiksnių analizė (jogurtas)
Jogurtas produkto apibūdinimas. Vartotojas ir vartojimo būdas. Pakuotės rūšis. Saugojimo sąlygos. Realizacijos kontrolė. Pienas ir pieno produktai. Ne pieno kilmės žaliavinės medžiagos. Maisto priedai. Ribojami maisto priedai. Su produktu besiliečiančios medžiagos. Srautų diagrama. Rizikos analizė.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 8 psl.
2015 05 24
Toksinė infekcija cereozė
Toksinė infekcija. Cereozė. Cereozė – tai maisto toksinė infekcija. Sukėlėjo savybės. Cereozės sukėlėjas priklauso Bacillus genčiai. Šaltiniai. B. cereus yra nuolatiniai dirvos gyventojai. Dažniausiai B. cereus bakterijos aptinkamos pieno produktuose. Plitimo būdai. B. cereus gali išlikti ir maisto produktuose. Bacillus cereus ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2015 01 05
Vokietijos virtuve
Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas maisto produktas visoje. Vokietijoje – dešra. Itin mėgstamos įvairios. salotos, sriubos iš ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 29
"Be konservantų” ir “Jokių E” mėsos gaminių lyginamasis vertinimas
Darbo aktualumas. Darbo problema. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Darbo objektas. Darbo metodai. Darbo rezultatai. Darbo sudėtis. Konkurencijos teoriniai aspektai. Konkurencijos samprata. Konkurencinės prekės indentifikavimo elementai. Konkurencinės prekės įvaizdžio kūrimas. Konkurencinės prekės savybės ir kokybė. Prekės ženklas. ...
Maisto technologijos bakalauro darbai, Bakalauro darbas, 55 psl.
2015 04 08
Alyvuogių aliejus referatas
Dažniausiai neteisingai suprantamos alyvuogių aliejaus sąvokos. Com types of olive oil. Html Alyvuogių aliejus gali būti klasifikuojami į šias rūšis Žemos kokybės alyvuogių aliejus. Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo Extra Virgin alyvuogių aliejus. Alyvuogių kauliukų aliejus. Medicininis alyvuogių aliejus. Grynas alyvuogių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2015 12 09
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir transportavimas perdirbti. Tęsinys. Runkelių valymas (Plovimas). Runkelių syvų gavimas. Difuzijos syvų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 psl.
2016 03 29
Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje
Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje. Gamybos technologija. Įvadas. Dumbliai. Savybės. Nauda žmogui. Gavyba, auginimas. Perdirbimas ir panaudojimas. Jūros gėrybės. Vėžiagyviai. Moliuskai. Galvakojai moliuskai. Pilvakojai moliuskai. Maisto ruošimas. Maisto įstatymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2015 01 31
Geriamojo vandens sauga
Įvadas. Geriamasis vanduo. Jo fiziologinis vaidmuo. Geriamojo vandens sudėtis. Geriamojo vandens kokybė. Geriamojo vandens kokybė Lietuvoje. Geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliai. Mikrobiniai rodikliai. Toksiniai (cheminiai) rodikliai. Indikatoriniai rodikliai. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2016 04 24
Kavinės praktika
Įvadas. Sanitarija. Valgiaraštis. Patiekalų technologinės kortelės. Patiekalo gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Teorinės ir praktinės spragos praktikoje. Darbo vietos pasiskirstymas ir ką siūlytumėme praktikos kokybei pagerinti.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 11 psl.
2015 12 31
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir raudonai supuvę kiaušiniai. Juodai supuvę kiaušiniai. Vaisių ir uogų pusgaminiai. Kremai. Kakavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2015 12 03
Maisto pramonė skaidrės (2)
Maisto Pramonė. Maisto pramonės šakos. Pieno pramonė Duonos pramonė Mėsos. Pieno pramonė Pieno pramonė – maisto pramonės. Mėsos pramonė Mėsos pramonė – maisto pramonės. Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų pramonė Alkoholinių ir gaiviujų gėrimų. Maisto pramonei priskiriama. Reguliavimas - vietinė. Maisto pramonei ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2016 11 20
Mikrobiologiniai rizikos veiksniai ir jų prevencija duonos gamyboje mikrobiologijos pagrindu
Biologiniai rizikos veiksniai duonos gamyboje ir jų prevencija maisto mikrobiologijos pagrindu. Įvadas. Duona – kepinys. Situacija. Pirmadienį, Rugsėjo 19d. , parduotuvėje ,,IKI“ buvo pirkta. Situacijos analizė. Išvados. Išsiaiškinta, kad rusvas dėmeles ant duonos riekių galėjo sukelti pigmentiniai mikroorganizmai. Naudotos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2016 11 08
Mityba sportuojantiems
Mityba sportuojantiems. Tikslai ir uždaviniai. Mitybos piramide. Mityba norint sulieknėt. Svorio metimo dieta. Maistas kurio turėtumete vengti. Gėrimai kurių turėtumete vengti ir kurios vartoti. Valgymas prieš treniruotę. Valgymas treniruotės metų. Valgymas po treniruotės. Mityba norint užsiaugint raumenų masės. Pusryčiai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2016 01 20
Nutukusių žmonių mityba
Nutukusių žmonių racionali mityba. Įvadas. Kas yra nutukimas? nuo ko jis atsiranda? Kaip nustatyti nutukimą? Antsvorio mažinimas. Mityba. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 19
Pesticidai skaidrės
Pesticidai. Klaipėda. Uždaviniai Išsiaiškinti pesticidų daromą poveikį žmogaus organizmui. Pesticidų poveikis žmogaus organizmui. Pesticidai – grupė cheminių medžiagų. Kiekvienais metais apie 3 mln. žmonių patiria sunkų apsinuodijimą pesticidais. Pesticidai ypač veikia Nervų. Siekiant apsisaugoti nuo pesticidų patekimo į ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 psl.
2015 12 09
Pieno produktų pristatymas
Pieno produktu gamybos mikrobiologiniai procesai ir jų vykdymas. Įvadas. Pieno produktai tokie. Pieno produktų mikrobiologija. Rauginimo procesas pasaulyje žinomas jau keletą tūkstančių metų. Rūgštūs pieno produktai – vieni iš seniausiai gaminamų maisto produktų. Pieno produktams (rūgpieniui. Pagal raugų mikroorganizmų. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2014 11 25
Savaitinis moksleivių meniu
Mineralinės druskos. Vitamino C. Vitamino A. Vitaminas B skirstomas į vitaminus B1 , B2 , B6 , B. Vitaminas B. Vitamino B. Vitamino D. Metų amžiaus vaikai.Metų amžiaus vaikai ikimokyklinio amžiaus vaikai.Paauglystėje atsiranda daug mitybos problemų. Fizinio aktyvumo veik snys vaikams yra vienas iš svarbiausių. Maisto kiekis , kokybė ir ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 18 psl.
2014 10 03
Visuomenės nuomonės apie maisto priedus tyrimas
Santrumpų paaiškinimai. Svarbiausiųsąvokų žodynėlis. Paveikslų sąrašas. Įvadas. Literatūros apžvalga. Maisto priedų paskirtis ir savybės. Maisto priedų poveikis žmogaus organizmui. Tyrimo metodika. Tyriamųjų imtis. Tyrimo metodai. Tyrimo eiga. Tyrimo rezultatų analizė ir apibendrinimas. Išvados ir pasiūlymai. Literatūra. ...
Maisto technologijos bakalauro darbai, Bakalauro darbas, 39 psl.
2016 10 11
Žuvies technologinės naujovės
Įvadas. Antrinės žaliavos. Antrinių žaliavų perdirbimo technologija - siloso gamyba. Menkės subproduktų panaudojimo galimybės. Fermentuoti žuvies gaminiai. Žuvies padažai. Žuvies paštetas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2015 12 09
18-tas gimtadienis, šventės organizavimas Meniu
Darbo tikslai ir uždaviniai. Įvadas. Pasiruošimas 18- tam gimtadieniui. Gimtadienio laikas. Gimtadienio vieta. Veikla. Renginio užsakymo sudarymas. Meniu sudarymas. Meniu. Stalo serviravimas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2017 02 26
Dietetika skaidrės
Tinkamo maitinimosi reikalavimai. Kas yra tinkamas maitinimasis? Tinkamas maitinimasis (II). Pagrindinės tinkamo maitinimosi taisyklės. Tinkamo maitinimosi principai. Kur panaudojamos su maistu gautos maistinės medžiagos organizme ir nuo ko priklauso energijos poreikis. Kokios yra žmogaus energijos sąnaudos? Fizinio aktyvumo koeficientai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2016 04 19
Duonos biologinės ir maistinės vertės nustatymas
Įvadas. Duonos cheminė sudėtis ir maistingumas. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Vanduo. Skaidulinės maisto medžiagos. Angliavandeniai. Monosacharidai. Disacharidai. Polisacharidai. Baltymai. Riebalai. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 14 psl.
2015 01 18
Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas
Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbas. Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos. Baltymai. Riebalai. Veiksniai, nuo kurių priklauso individualus energijos eikvojimas. Paros energijos poreikis(pep) apskaičiuojamas. Suaugusio žmogaus energijos eikvojimas ir maisto medžiagų poreikis priklauso nuo fizinio aktyvumo. Vaikų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 30
Fermentinio sūrio gamybos technologinio proceso analizė Įrenginių parinkimas ir išdėstymas technologinėje linijoje Naujovės fermentinio sūrio gamybos technologijoje
Fermentinio sūrio gamybos technologinio proceso analizė. Įrenginių parinkimas ir išdėstymas technologinėje linijoje. Naujovės fermentinio sūrio gamybos technologijoje. Nenokinamas arba šviežias sūris. Technologinio proceso aprašas. Pieno paruošimas fermentiniam traukinimui. Fermentinis pieno sutraukinimas sutraukos ir sūrio ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 17 psl.
2017 03 16