Maisto technologija (5)

447 rašto darbai
Maisto saugos rizikos veiksnių analizė
Pridedami chemikalai. Tai kita cheminių medžiagų–potencialių rizikos veiksnių grupė. Medžiaga.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 16 psl.
2016 02 16
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas
Darbo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Tyrimo rezultatai. Produktų ženklinimas ir jų klaidos. Maisto priedai. Patiekalo technologinė kortelė. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2016 02 25
Mikrobiologijos skaidrės
M i k. Išskirtinės mikroorganizmų savybės. Nežalingi. Sukultūrinti. Kenkėjai. Patogenai. M i k r o b i o l o g i j a. Mikrobiologija. Sanitarijos mikrobiologija. Epidemiologija. Pamatė. Apžiūrėjo. Morfologinis. Fiziologinis mikrobiologijos raidos etapas. L. Pasteras. Pasterizavimas. Produktų ligos. Savaiminio gyvybės atsiradimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 468 psl.
2015 02 03
Pagrindiniai virtuvės įrengimai
Pagrindiniai virtuvės ĮRENGIMAI. Įvadas. Virtuvės įrengimų klasifikacija. Mechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes. Daržovių valymo mašinos. Daržovių pjaustyklės. Elektrinės mėsmalės. Tešlos maišyklės. Viryklės. Elektrinės keptuvės. Elektrinės keptuvės, skirtos blynams kepti. Elektrinės gruzdintuvės. Kepimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2016 04 03
Pieno tarša, susijusi su perdirbimo technologija
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmimo organizavimas ir tvarka. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Kaip apsisaugoti? Geriamojo pieno gamybos technologijos proceso tvarka. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 11 01
Prancūzijos virtuvė referatas
Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. Restoranai Prancūzijoje. Netradicinės valgymo vietos. Kalėdos Prancūzijoje. Klasikinė Prancūzijos virtuvė. Klasikinės Prancūzijos virtuvės istorija. Regioninė virtuvė. Valgymo menas. Šiek tiek įdomių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 psl.
2016 10 31
Savaitinis moksleivių meniu
Mineralinės druskos. Vitamino C. Vitamino A. Vitaminas B skirstomas į vitaminus B1 , B2 , B6 , B. Vitaminas B. Vitamino B. Vitamino D. Metų amžiaus vaikai.Metų amžiaus vaikai ikimokyklinio amžiaus vaikai.Paauglystėje atsiranda daug mitybos problemų. Fizinio aktyvumo veik snys vaikams yra vienas iš svarbiausių. Maisto kiekis , kokybė ir ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 18 psl.
2014 10 03
Šventės organizavimas Vestuvių metinės
Įvadas. Teorinė dalis. Informacinių šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologinė programa. Technologiniai skaičiavimai. Valdymas. Įmonės veiklos organizavimas. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 12 12
Sviežių vištienos dešrelių asortimento plėtra
Studijų programos tikslas ir studijų rezultatai. Įvadas. Informacinių šaltinių apžvalga. Įmonės cecho charakteristika. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Šviežių vištienos dešrelių receptūros. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Žaliavų ir pagrindinių medžiagų skaičiavimai. Šviežių ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 56 psl.
2015 09 25
Varškės gamybos cechas
Studentas. Vadovas. Įvadas. Teorinė dalis. Saugaus produkto projektavimas. Numatomas produkcijos asortimentas, produktų aprašai. Numatomos naudoti pagrindinės ir pagalbinės žaliavos bei medžiagos. Technologinio proceso žaliavų ir medžiagų skaičiavimai. Produktų gamybos srautų diagramos, technologinio proceso aprašas. Produktų ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 22 psl.
2016 03 29
Vitaminas B6
Vitaminas B6, Piridoksinas. Albertas Sent Georgijus 1934 m atrado maisto faktorių. Istorija. Piridoksinas sudarytas iš trijų chemiškai skirtingų elementų piridoksino (spiritas). Sudėtis. Piridoksinas, piridoksalis ir piridoksaminas yra maisto aktyvių kofermento formų šaltiniai. Vitaminas B6 plačiai. Paplitimas. Baltymams, riebalams bei ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2014 11 01
Žuvies technologinės naujovės
Įvadas. Antrinės žaliavos. Antrinių žaliavų perdirbimo technologija - siloso gamyba. Menkės subproduktų panaudojimo galimybės. Fermentuoti žuvies gaminiai. Žuvies padažai. Žuvies paštetas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 10 psl.
2015 12 09
Bendroji maisto produktų gamybos technologija
Kokias žinote maisto medžiagas , esančias maisto produktų sudėtyje ir kaip jos skirstomos. Kokias žinote vandens būkles maisto produktuose. Laisvas , surištas. Kas tai yra baltymai ir kada jie vadinami pilnaverčiais , o kada nepilnaverčiais ir kaip jie skirstomi. Kas tai yra baltymų hidratacija ir nuo ko priklauso jos laipsnis. Kas tai ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 2 psl.
2014 06 16
Bulgarijos virtuvė
Apie Bulgariją. Saulės vonios prie Juodosios jūros. Bulgarų virtuvė, sukaupusi ilgą slavų. Bulgarų kulinarai pirmenybę teikia daržovėms, kurias pagardina daugybe rūšių prieskonių. Nacionaliniai patiekalai. Giuvečas – troškinta mėsa su bulvėmis ir daržovėmis. Sriubas bulgarai gamina. Bulgariška sriuba. Garsi Bulgarija ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2014 10 23
Fosforas savarankiškas darbas
Darbo tikslas. Dėstymas. Atomo sandara. Fizikinės savybės. Raudonasis fosforas. Juodasis fosforas. Cheminės savybės. Fosforo oksidai. Fosforo rūgštys. Fosforo ir vandenilio junginiai. Paplitimas. Gavimas. Fosforo dienos norma. Nauda fosforo. Šaltiniai fosforo. Trūkstant fosforo. Aplinkos teršimas fosforo junginiais. Išvados. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 6 psl.
2016 11 12
Klientų aptarnavimas maitinimo įmonėse
Klientų aptarnavimas maitinimo įmonėse.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 10 psl.
2016 10 26
Konditerija skaidrės
Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos taukai. Margarinas. Aliejai kepimui ir virimui. Alyvuogių aliejus. Rapsų aliejus. Kokie pieno ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2016 02 27
Konservavimas
Įvadas. Maisto produktų konservavimas. Fiziniai konservavimo būdai. Fiziniai – cheminiai konservavimo būdai. Cheminiai konservavimo būdai. Biocheminiai konservavimo būdai. Kombinuotieji konservavimo būdai. Mikroorganizmų patekimo į maista šaltiniai ir būdai, maisto sauga. Proteozė. Proteus (Protėjinės) infekcijos. Protėjinių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2014 12 10
Kruopos
Įvadas. Kruopų asortimentas. Kruopų maistinė vertė. Kruopų ženklinima, pakavima ir laikymas. Kruopų patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 20
Maitinimo įmonės kūrimas
Maitinimo įmonės kūrimas. Verslo planas. Enrikos Karinauskaitės 4B. Idėja tikslai veikla vieta investicijos siūlomos paslaugos personalas konkurentai išvados. Delicious. Restoranas. Tikslai. Įkurti restoraną miesto centre. Veikla. Pirmadienio Joga. Antradienis - vaikų diena. Trečiadienio pokalbiai su įžymiu žmogumi. Vieta. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 05 24
Miltų gamybos procesų analizė
Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. Naudojami įrenginiai. Miltų tipai. Miltų kokybė. Jų laikymas. pakavimas. Inovacijos gamyboje. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2016 10 06
Nacionalinių patiekalų kavinės organizavimas
Įvadas. Žemaičių virtuvė namuose. Žemaičių kraštas žemėlapyje. Žemaičių kavinė. Klientų aptarnavimas. Stalų serviravimo būdai. Žemaičių kavinės meniu. Bulvinių blynų receptūra. Vištienos filė kepsnys su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais receptūra. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2015 03 04
Padažų gamybos technologija
Majonezo pagrindiniai teisės aktai. Pomidorų padažo ir kučiupo pagrindiniai teisės aktai. Įvadas. Padažų klasifikacija. Sviesto mišiniai. Marinatai. Daržovių padažai. Užpilai. Grietinės mišiniai. Saldūs padažai. Baltieji mėsos padažai. Pomidorų padažai. Žuvies padažai. Grybų padažai. Grietinės padažai. Pieno padažai. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 18 psl.
2014 11 25
Patys naudingiausi rudens produktai
Patys naudingiausi rudens produktai. Burokėliai, salierai, morkos, ropės – tai ne tik skanūs. Moliūgai.     Moliūgai – nugalėtojai tarp daržovių pagal geležies kiekį. Obuoliai.  Obuoliai – puikūs vaisiai, padedantys kovoti su rudens periodo šalutiniu poveikiu – silpnumu. Burokėliai.     Burokėliai – daržovės, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2014 12 16
Personalo higienos priežiūra
Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Personalo higienos priežiūros aprašymas. Bendroji personalo higienos priežiūra. Personalo sveikatos tikrinimas. Personalo privalomųjų higienos žinių tikrinimas. Įmonės sviečių bei darbuotojų higienos priežiūra Migracijos kontrolė. Darbuotojų apmokymų priežiūra. Programos kontrolė. ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2015 09 26
Pieno sudėtis ir struktūra
Pieno sudėtis ir struktūra. Pagrindiniai pieno. Komponentai. Struktūra. Pieno komponentų pasiskirstymas. Pieno baltymai. Kazeinai. Kazeinų struktūra. Kazeino micelė. Submicelės modelis. Išvados micelių modelio. Holt modelis. Kazeinai. Pagrindinės. Savybės. Išrūgų baltymai. Išrūgų baltymų grupės. Mažieji” baltymai. IB ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 79 psl.
2015 05 12
Pieno ūkiuose naudojamos dezinfekcinės ir antiseptinės medžiagos
Spenių sanitarija ir antiseptika – pieno kokybės pagrindas. Pagal Mišeikienę 2005 , yra trys pagrindiniai tešmens ir spenių valymo tikslai. 2000 išskyrė veiksnius , mažinančius pieno liaukos uždegimų atsiradimą. Karvių spenių užterštumo įvertinimo metodai Spenių užterštumas gali būti nustatytas keliais būdais. Karvių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 8 psl.
2015 05 26
Separatoriai
Išcentriniai separatoriai. Istoriniai duomenys. Reikalavimai nusodinimui. Nusodinimas žemės traukos poveikyje. Kaip vyksta nusodinimas? Tankis. Nusėdimo ir iškilimo greitis. Šviežaus pieno inde riebalų rutulėliai juda link paviršiaus. Porcijinis atskyrimas gravitacijos jėgos poveikyje. Nepertraukiamas atskyrimas gravitacijos jėgos ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 11 psl.
2015 12 09
Stalo dengimas skaidrės
Stalo dengimas. Stalo pasirinkimas. Staltiesės pasirinkimas. Stalo įrankių išdėstymas. Kaip laikytis stalo įrankius. Valgomųjų įrankių komplektai. Indų paruošimas naudojimui. Prieskonių indeliai. Taurių pasirinkimas. Asmeninio naudojimmo stalo įrankiai. Servetėlės. Žvakės stalo serviravime.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 psl.
2015 02 04
Trintos sriubos
Įvadas. Trintos sriubos nauda. Patarimai kaip išvirti skanią trintą sriubą. Trintų sriubų kaloringumas. Trintų sriubų receptai. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 10 psl.
2015 02 23