Maisto technologija (5)

570 dokumentų
Pieno produktų pristatymas
Pieno produktu gamybos mikrobiologiniai procesai ir jų vykdymas. Įvadas. Pieno produktai tokie. Pieno produktų mikrobiologija. Rauginimo procesas pasaulyje žinomas jau keletą tūkstančių metų. Rūgštūs pieno produktai – vieni iš seniausiai gaminamų maisto produktų. Pieno produktams (rūgpieniui. Pagal raugų mikroorganizmų. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2014 11 25
Savaitinis moksleivių meniu
Mineralinės druskos. Vitamino C. Vitamino A. Vitaminas B skirstomas į vitaminus B1 , B2 , B6 , B. Vitaminas B. Vitamino B. Vitamino D. Metų amžiaus vaikai.Metų amžiaus vaikai ikimokyklinio amžiaus vaikai.Paauglystėje atsiranda daug mitybos problemų. Fizinio aktyvumo veik snys vaikams yra vienas iš svarbiausių. Maisto kiekis , kokybė ir ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 18 psl.
2014 10 03
Šokolado technologija
Kauno technologijos universitetas. Informacinės technologijos. Šokolado technologija. Darbą tikrino. Technologinis procesas. Kakavos masės paruošimas. Kakavos pupelių valymas ir rūšiavimas. Pupelių gruzdinimas. Pupelių smulkinimas ir lukšto atskyrimas. Pupelių malimas. Šokolado masės paruošimas. Šokolado masės sumaišymas. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2016 04 06
Visuomenės nuomonės apie maisto priedus tyrimas
Santrumpų paaiškinimai. Svarbiausiųsąvokų žodynėlis. Paveikslų sąrašas. Įvadas. Literatūros apžvalga. Maisto priedų paskirtis ir savybės. Maisto priedų poveikis žmogaus organizmui. Tyrimo metodika. Tyriamųjų imtis. Tyrimo metodai. Tyrimo eiga. Tyrimo rezultatų analizė ir apibendrinimas. Išvados ir pasiūlymai. Literatūra. ...
Maisto technologijos bakalauro darbai, Bakalauro darbas, 39 psl.
2016 10 11
18-tas gimtadienis, šventės organizavimas Meniu
Darbo tikslai ir uždaviniai. Įvadas. Pasiruošimas 18- tam gimtadieniui. Gimtadienio laikas. Gimtadienio vieta. Veikla. Renginio užsakymo sudarymas. Meniu sudarymas. Meniu. Stalo serviravimas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2017 02 26
Asmens sveikatos ugdymas: mitybos stebėsena
Asmens sveikatos ugdymas. Projektas. Mitybos stebėsena įvertinus kūno kompoziciją. energijos poreikiai ir pusiausvyra darbo tikslas –. Savarankiškas darbas. Apskaičiuoti maisto raciono 3 parų sudėtį ir kaloringumą , kurį asmuo realiai gauna. Baltymų , riebalų ir angliavandenių kiekį. Maisto produktų pavadinimas Kiekis Baltymai ...
Maisto technologijos projektai, Projektas, 7 psl.
2017 05 12
Cukraus pakaitai ir saldikliai
Cukraus pakaitai ir saldikliai. Naudotos literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 11 28
Dietetika skaidrės
Tinkamo maitinimosi reikalavimai. Kas yra tinkamas maitinimasis? Tinkamas maitinimasis (II). Pagrindinės tinkamo maitinimosi taisyklės. Tinkamo maitinimosi principai. Kur panaudojamos su maistu gautos maistinės medžiagos organizme ir nuo ko priklauso energijos poreikis. Kokios yra žmogaus energijos sąnaudos? Fizinio aktyvumo koeficientai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2016 04 19
Duonos biologinės ir maistinės vertės nustatymas
Įvadas. Duonos cheminė sudėtis ir maistingumas. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Vanduo. Skaidulinės maisto medžiagos. Angliavandeniai. Monosacharidai. Disacharidai. Polisacharidai. Baltymai. Riebalai. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 14 psl.
2015 01 18
Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas
Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbas. Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos. Baltymai. Riebalai. Veiksniai, nuo kurių priklauso individualus energijos eikvojimas. Paros energijos poreikis(pep) apskaičiuojamas. Suaugusio žmogaus energijos eikvojimas ir maisto medžiagų poreikis priklauso nuo fizinio aktyvumo. Vaikų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 30
Fermentinio sūrio gamybos technologinio proceso analizė Įrenginių parinkimas ir išdėstymas technologinėje linijoje Naujovės fermentinio sūrio gamybos technologijoje
Fermentinio sūrio gamybos technologinio proceso analizė. Įrenginių parinkimas ir išdėstymas technologinėje linijoje. Naujovės fermentinio sūrio gamybos technologijoje. Nenokinamas arba šviežias sūris. Technologinio proceso aprašas. Pieno paruošimas fermentiniam traukinimui. Fermentinis pieno sutraukinimas sutraukos ir sūrio ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 17 psl.
2017 03 16
Gmo
Žodynėlis. Įvadas. Genetiškai modifikuoti organizmai. GMO klasifikacija. Genetiškai modifikuotas maistas. Genetiškai modifikuotų produktų sąrašas. Genetiškai modifikuotų maisto produktų ženklinimas. gmo reglamentuojantys dokumentai. Genetiškai modifikuotų organizmų keliamas pavojus žmogaus sveikatai. Kaip išvengti genetiškai ...
Maisto technologijos projektai, Projektas, 17 psl.
2014 06 16
Japonų virtuvė, Sušiai
Įvadas. Japonų virtuvė. Virtuvės specifika ir istorija. Valgymo tradicijos. Populiariausi patiekalai. Sušis. Receptai. Išvados. Informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2014 10 23
Karaimai, jų kultūra ir kulinarinis paveldas
Įvadas. Karaimų tautos istorija, tradicijos ir papročiai. Krašto istorija, karaimų gyvenimo būdas ir veikla. Papročiai ir tautiniai drabužiai. Šventės. Karaimų kulinarijos specifika. Karaimų tautiniai patiekalai. Karaimų ir lietuvių patiekalai. Lietuvių kulinarijos istorija ir tradicijos. Lietuvių kulinarija. Lietuvių sriubos ir ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 39 psl.
2014 09 10
Kepyklos verslas
Projekto idėja. Norint pradėti verslą reikia turėti šiuos dokumentus. Reikalavimai (patalpomsPatalpos. Personalas. Projekto nauda. Aplinkos analizė. Individuali įmonė. Rinkos analizė. Marketingo planas. Rinkos dalyvių keliami reikalavimai.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 8 psl.
2015 05 14
Klientų aptarnavimas maitinimo įmonėse
Klientų aptarnavimas maitinimo įmonėse.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 10 psl.
2016 10 26
Konditerija skaidrės
Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos taukai. Margarinas. Aliejai kepimui ir virimui. Alyvuogių aliejus. Rapsų aliejus. Kokie pieno ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2016 02 27
Ledų linijos projektavimas skaidrės
Ledų linijos projektavimas. ledų ant pagaliuko gamyba. savarankiškas darbas. Darbo tikslas ir uždaviniai. Darbo tikslas. Žaliavos ir gamybos. procesas. Žaliavos, naudojamos ledų gamyboje Vanduo. Gamyba Gamybai naudojamas pienas filtruojamas. 17-siurblys. Įrenginiai ledų gamybai. Filtrai – galimi diskiniai, plokšteliniai. Maišymo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2017 01 03
Maitinimo įmonių įranga Šaldymo įranga
Maitinimo įmonių įranga. Šaldymo įranga. Šaldymo procesas. Šaldymo procesas ir medžiagos. Reikalavimai šaltnešiams. Šaldymo procesas ir medžiagos. Kompresorinės šaldymo mašinos. Kaip veikia šaldytuvas? . Kompresorinės šaldymo mašinos. Ar visose šaldytuvo vietose vienodai šalta? Atviros šaldytuvo durys . Patarimas kaip ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 81 psl.
2016 10 28
Medus
Tyrimo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Medus. Medaus sudėtis. Medus ir sveikata. Žaizdų gijimas. Medus ir cukraligė. Gydomoji kosmetika. Medaus produktai. Žiedadulkės. Bičių duona. Bičių pienelis. Bičių pikis. Bičių nuodai. Bičių vaškas. Išvados. Šaltiniai. Priedai. Apklausa.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 02 21
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas. Kampilabakteriozė. Laboratorijos saugos reikalavimai. oji rizikos kategorija. Mėginių ėmimas, gabenimas, priėmimas ir laikymas. Mėginių tyrimas. Mikroskopavimo priemonės. Gyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Negyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Mikrobinio užterštumo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 05
Naujo produkto technologinio proceso kūrimas
Įvadas. Gargždų ligoninės vykdoma veikla. Profilaktinis darbas su ligoniais, sergančiais cukriniu diabetu Gargždų ligoninėje. Topinambų pyrago kūrimas. Topinambų įtaka cukriniu diabetu sergantiems žmonėms. Topinambų pyrago gamybos technologija. Topinambų pyrago maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Srauto diagrama. Naujo produkto ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 25 psl.
2015 12 01
Padažai
Padažai. Karšti padažai. Mėsos padažai. Raudonieji mėsos padažai. Raudonasis(pagrindinis) padažas. Raudonasis padažas su svogūnais ir agurkais ( PikantiškasSaldžiarūkštis padažas. Baltieji mėsos padažai. Baltasis (pagrindinis) padažas. Garinis padažas. Baltasis padažas su kiaušiniu (siuprem. Baltasis padažas su daržovėmis. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 29 psl.
2014 11 13
Patiekalų banketams ir furšetams parinkimas ir gamyba
Patiekalų banketams ir furšetams parinkimas ir gamyba. Įvadas. Įvadas (ii). Banketas. Meniu sudarymo ypatybės. Patiekalų kiekio apskaičiavimas. Meniu pasirinkimas. Banketas užkandžių pasirinkimas. Užkanžių patiekimas. Sriubos. Karšti patiekalai mėsa. Desertai. Nekeptas sūrio torto. desertas su braškėmis (6 pers. ). Deserto ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 psl.
2016 11 09
Pieno tarša
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmino organizavimas ir tvarka. Kokybiško pieno gavimo sąlygos. Sanitarinė pieno indų ir melžimo aparatų prižiūra. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Pakuotė. Kaip ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 21 psl.
2014 11 01
Praktikos ataskaita American pizza
Picerijos valgiaraštis. Keturių sūrių. Kumpio ir grybų. Kumpio ir saliamio. Vištienos bbq. Favorita aštri. Rančos vegetariška. Keturių mėsų. Havajų bbq. Niujorko vegetariška. Sietlo aštri. Arizonos aštri. Salotos Kumpio. Užkandžiai Picos roletas. Picos roletų kompleksas. Fri bulvytės. Svogūnų žiedai Kepti koldūnai Kepti ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2016 06 06
Profesinės veiklos praktikos ataskaita kepykla
Įvadas. Užduotis Nr. 1. Užduotis Nr. 2. Užduotis Nr. 3. Užduotis Nr. 4. Užduotis Nr. 5. Užduotis Nr. 6. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 19 psl.
2016 06 20
Šokolado ir jo produktų technologija
Įvadas. Žaliavų parinkimas ir jų ruošimas gamybai. Pagrindinės žaliavos, naudojamos kreminių gaminių ir saldainių gamyboje. Pagrindinės žaliavos, naudojamos kreminių gaminių ir šokoladinių saldainių gamyboje. Poskyrio pavadinimas. Skyriaus pavadinimas. Poskyrio pavadinimas. Skyrelio pavadinimas. Skyriaus pavadinimas. Poskyrio ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 psl.
2016 05 16
Varškės sūrių gamybos technologija
Įvadas. Varškės sūrių gamybos technologija. Pieno priėmimas, pašildymas ir separavimas. Pieno normalizavimas. Pieno pasterizavimas ir atšaldymas. Pieno užraugimas ir rauginimas. Varškės sutraukos pašildymas, išrūgų atskyrimas, varškės presavimas ir atšaldymas. Varškės fasavimas, sūrių presavimas ir atšaldymas. Varškės ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 psl.
2017 04 19
Bendroji cheminė inžinerija maisto technologams
Pramoniniai filtrai. Pagal filtracinę pertvarą skiriamos tokios filtrų grupės. Su lanksčiomis akytosiomis pertvaromis iš gamtinio, sintetinio ir mineralinio pluošto, neaustinių, metalinių audinių ir kt. Su pusiau standžiomis akytosiomis pertvaromis (plaušelių, metalinių tinklelių ir kt. Su standžiomis akytosiomis pertvaromis (iš ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 7 psl.
2014 06 11