Maisto technologija (5)

413 rašto darbų
Žuvies technologinės naujovės
Įvadas. Antrinės žaliavos. Antrinių žaliavų perdirbimo technologija - siloso gamyba. Menkės subproduktų panaudojimo galimybės. Fermentuoti žuvies gaminiai. Žuvies padažai. Žuvies paštetas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2015 12 09
Bendroji maisto produktų gamybos technologija
Kokias žinote maisto medžiagas , esančias maisto produktų sudėtyje ir kaip jos skirstomos. Kokias žinote vandens būkles maisto produktuose. Laisvas , surištas. Kas tai yra baltymai ir kada jie vadinami pilnaverčiais , o kada nepilnaverčiais ir kaip jie skirstomi. Kas tai yra baltymų hidratacija ir nuo ko priklauso jos laipsnis. Kas tai ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas
2014 06 16
Bulgarijos virtuvė
Apie Bulgariją. Saulės vonios prie Juodosios jūros. Bulgarų virtuvė, sukaupusi ilgą slavų. Bulgarų kulinarai pirmenybę teikia daržovėms, kurias pagardina daugybe rūšių prieskonių. Nacionaliniai patiekalai. Giuvečas – troškinta mėsa su bulvėmis ir daržovėmis. Sriubas bulgarai gamina. Bulgariška sriuba. Garsi Bulgarija ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2014 10 23
Fosforas savarankiškas darbas
Darbo tikslas. Dėstymas. Atomo sandara. Fizikinės savybės. Raudonasis fosforas. Juodasis fosforas. Cheminės savybės. Fosforo oksidai. Fosforo rūgštys. Fosforo ir vandenilio junginiai. Paplitimas. Gavimas. Fosforo dienos norma. Nauda fosforo. Šaltiniai fosforo. Trūkstant fosforo. Aplinkos teršimas fosforo junginiais. Išvados. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2016 11 12
Karaimai, jų kultūra ir kulinarinis paveldas
Įvadas. Karaimų tautos istorija, tradicijos ir papročiai. Krašto istorija, karaimų gyvenimo būdas ir veikla. Papročiai ir tautiniai drabužiai. Šventės. Karaimų kulinarijos specifika. Karaimų tautiniai patiekalai. Karaimų ir lietuvių patiekalai. Lietuvių kulinarijos istorija ir tradicijos. Lietuvių kulinarija. Lietuvių sriubos ir ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas
2014 09 10
Klientų aptarnavimas maitinimo įmonėse
Klientų aptarnavimas maitinimo įmonėse.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2016 10 26
Konditerija skaidrės
Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos taukai. Margarinas. Aliejai kepimui ir virimui. Alyvuogių aliejus. Rapsų aliejus. Kokie pieno ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2016 02 27
Konservavimas
Įvadas. Maisto produktų konservavimas. Fiziniai konservavimo būdai. Fiziniai – cheminiai konservavimo būdai. Cheminiai konservavimo būdai. Biocheminiai konservavimo būdai. Kombinuotieji konservavimo būdai. Mikroorganizmų patekimo į maista šaltiniai ir būdai, maisto sauga. Proteozė. Proteus (Protėjinės) infekcijos. Protėjinių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2014 12 10
Kruopos
Įvadas. Kruopų asortimentas. Kruopų maistinė vertė. Kruopų ženklinima, pakavima ir laikymas. Kruopų patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 02 20
Maitinimo įmonės kūrimas
Maitinimo įmonės kūrimas. Verslo planas. Enrikos Karinauskaitės 4B. Idėja tikslai veikla vieta investicijos siūlomos paslaugos personalas konkurentai išvados. Delicious. Restoranas. Tikslai. Įkurti restoraną miesto centre. Veikla. Pirmadienio Joga. Antradienis - vaikų diena. Trečiadienio pokalbiai su įžymiu žmogumi. Vieta. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 05 24
Maitinimo įmonių įranga Šaldymo įranga
Maitinimo įmonių įranga. Šaldymo įranga. Šaldymo procesas. Šaldymo procesas ir medžiagos. Reikalavimai šaltnešiams. Šaldymo procesas ir medžiagos. Kompresorinės šaldymo mašinos. Kaip veikia šaldytuvas? . Kompresorinės šaldymo mašinos. Ar visose šaldytuvo vietose vienodai šalta? Atviros šaldytuvo durys . Patarimas kaip ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2016 10 28
Miltų gamybos procesų analizė
Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. Naudojami įrenginiai. Miltų tipai. Miltų kokybė. Jų laikymas. pakavimas. Inovacijos gamyboje. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2016 10 06
Nacionalinių patiekalų kavinės organizavimas
Įvadas. Žemaičių virtuvė namuose. Žemaičių kraštas žemėlapyje. Žemaičių kavinė. Klientų aptarnavimas. Stalų serviravimo būdai. Žemaičių kavinės meniu. Bulvinių blynų receptūra. Vištienos filė kepsnys su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais receptūra. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2015 03 04
Patys naudingiausi rudens produktai
Patys naudingiausi rudens produktai. Burokėliai, salierai, morkos, ropės – tai ne tik skanūs. Moliūgai.     Moliūgai – nugalėtojai tarp daržovių pagal geležies kiekį. Obuoliai.  Obuoliai – puikūs vaisiai, padedantys kovoti su rudens periodo šalutiniu poveikiu – silpnumu. Burokėliai.     Burokėliai – daržovės, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2014 12 16
Personalo higienos priežiūra
Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Personalo higienos priežiūros aprašymas. Bendroji personalo higienos priežiūra. Personalo sveikatos tikrinimas. Personalo privalomųjų higienos žinių tikrinimas. Įmonės sviečių bei darbuotojų higienos priežiūra Migracijos kontrolė. Darbuotojų apmokymų priežiūra. Programos kontrolė. ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas
2015 09 26
Pieno sudėtis ir struktūra
Pieno sudėtis ir struktūra. Pagrindiniai pieno. Komponentai. Struktūra. Pieno komponentų pasiskirstymas. Pieno baltymai. Kazeinai. Kazeinų struktūra. Kazeino micelė. Submicelės modelis. Išvados micelių modelio. Holt modelis. Kazeinai. Pagrindinės. Savybės. Išrūgų baltymai. Išrūgų baltymų grupės. Mažieji” baltymai. IB ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas
2015 05 12
Pieno ūkiuose naudojamos dezinfekcinės ir antiseptinės medžiagos
Spenių sanitarija ir antiseptika – pieno kokybės pagrindas. Pagal Mišeikienę 2005 , yra trys pagrindiniai tešmens ir spenių valymo tikslai. 2000 išskyrė veiksnius , mažinančius pieno liaukos uždegimų atsiradimą. Karvių spenių užterštumo įvertinimo metodai Spenių užterštumas gali būti nustatytas keliais būdais. Karvių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 05 26
Separatoriai
Išcentriniai separatoriai. Istoriniai duomenys. Reikalavimai nusodinimui. Nusodinimas žemės traukos poveikyje. Kaip vyksta nusodinimas? Tankis. Nusėdimo ir iškilimo greitis. Šviežaus pieno inde riebalų rutulėliai juda link paviršiaus. Porcijinis atskyrimas gravitacijos jėgos poveikyje. Nepertraukiamas atskyrimas gravitacijos jėgos ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas
2015 12 09
Stalo dengimas skaidrės
Stalo dengimas. Stalo pasirinkimas. Staltiesės pasirinkimas. Stalo įrankių išdėstymas. Kaip laikytis stalo įrankius. Valgomųjų įrankių komplektai. Indų paruošimas naudojimui. Prieskonių indeliai. Taurių pasirinkimas. Asmeninio naudojimmo stalo įrankiai. Servetėlės. Žvakės stalo serviravime.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 02 04
Trintos sriubos
Įvadas. Trintos sriubos nauda. Patarimai kaip išvirti skanią trintą sriubą. Trintų sriubų kaloringumas. Trintų sriubų receptai. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas
2015 02 23
Anglijos virtuvė
Anglijos virtuvė. Anglija. Anglijos virtuvė. Angliški pusryčiai. Užkandžiai. Lydyto tuno sumuštinis. Kremo paplotėliai. Senamadiškos anglų sriubos. „Devonshire“ krabų sriuba. Kreminė citrinų sriuba. Sūrio ir svogūnų sriuba. Kreminė salierų sriuba. Išvalyta Pastarnoko sriuba. „Mulligatawny“ sriuba. „Shropshire“ ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2016 02 27
Apsinuodijimų maistu profilaktika
Įvadas. Apsinuodijimas maistu. Maisto toksikoinfekciniai požymiai. Ligos, kurias sukelia apsinuodijimas maistu. Biologinė maisto tarša, jos sukeliami sveikatos sutrikimai. Nebakterinės kilmės apsinuodijimai. Pirmoji pagalba apsinuodijus maistu. Maisto kokybė ir maisto saugumas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 05 03
Bendroji cheminė inžinerija maisto technologams
Pramoniniai filtrai. Pagal filtracinę pertvarą skiriamos tokios filtrų grupės. Su lanksčiomis akytosiomis pertvaromis iš gamtinio, sintetinio ir mineralinio pluošto, neaustinių, metalinių audinių ir kt. Su pusiau standžiomis akytosiomis pertvaromis (plaušelių, metalinių tinklelių ir kt. Su standžiomis akytosiomis pertvaromis (iš ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas
2014 06 11
Celiakija
Celiakija. dieta be glitimo. Celiakija - labai dažna virškinimo liga. Tačiau tik 1888 m. anglų gydytojas Samiuelis Gy (Samuel Gy) aprašė jos gydymą. 1954 m. dieta be glitimo buvo patvirtinta kaip gydomasis mitybos planas. Celiakija - tai autoimuninio pobūdžio liga. Gliutenas - tai didelio molekulinio svorio baltymo. Glitimas - baltymų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2014 10 23
Duonos minkštimo rūgštingumo nustatymas
Minkštimo rūgštingumo nustatymas. Tikslas – išmokti nustatyti duonos ir pyrago gaminių minkštimo rūgštingumą. Užduotis 1) nustatyti gaminio minkštimo rūgštingumą, 2) palyginti gautus rezultatus su regalamentuojamais standartuose ir suformuluoti išvadas. Reagentai fenolftaleinas, 0,1 N NaOH. Skaičiavimas. Išvados.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas
2014 12 29
Duonos rūšys visame pasaulyje
Tačiau ar visa duona yra vienoda. Įvairiagrūdė duona. Miežinė duona. Avižinė duona. Grikinė duona. Kukurūzinė duona. Speltinė duona. Sorgų duona - kepama iš speltų produktų tešlos. Viso grūdo dalių duona. Iš neraugintos tešlos kepama švediškoji traškioji duona , macai. Lietuvoje – kepama duona daugiausia iš ruginių ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas
2015 11 29
Garuose virtas kiaušinių baltymų omletas su mėsa
Įvadas. Receptūra. Maisto produktų cheminė sudėtis. Maistinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Atpažinimo reakcijos. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas
2015 11 03
Genetiškai modifikuotų maisto produktų kontrolė
Genetiškai modifikuotų maisto produktų KONTROLĖ. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. ES reikalavimai ženklinimui. GMO tyrimai maisto produktuose. 2004 metais. GMO tyrimai maisto produktuose. per 2005 metų 9 mėnesius. GMO tyrimai maisto produktuose. Europos Sąjungoje įteisintos augalų veislės, turinčios GMO ir skirtos maistui.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės
2015 12 03
Geriamojo vandens sauga
Įvadas. Geriamasis vanduo. Jo fiziologinis vaidmuo. Geriamojo vandens sudėtis. Geriamojo vandens kokybė. Geriamojo vandens kokybė Lietuvoje. Geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliai. Mikrobiniai rodikliai. Toksiniai (cheminiai) rodikliai. Indikatoriniai rodikliai. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2016 04 24
Izraelis ir žydų virtuvė
Įvadas. Izraelio santvarka. Geografinė padėtis. Klimatas. Gyventojai. Kalba. Kultūra. Religija. Žydų šventės ir papročiai. Šabas. Chanika. Naujieji metai. Jom Kipur. Žydų virtuvė. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas
2015 02 11