Maisto technologija (5)

516 dokumentų
Nutukusių žmonių mityba
Nutukusių žmonių racionali mityba. Įvadas. Kas yra nutukimas? nuo ko jis atsiranda? Kaip nustatyti nutukimą? Antsvorio mažinimas. Mityba. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 19
Padažai
Padažai. Karšti padažai. Mėsos padažai. Raudonieji mėsos padažai. Raudonasis(pagrindinis) padažas. Raudonasis padažas su svogūnais ir agurkais ( PikantiškasSaldžiarūkštis padažas. Baltieji mėsos padažai. Baltasis (pagrindinis) padažas. Garinis padažas. Baltasis padažas su kiaušiniu (siuprem. Baltasis padažas su daržovėmis. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 29 psl.
2014 11 13
Pieno tarša
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmino organizavimas ir tvarka. Kokybiško pieno gavimo sąlygos. Sanitarinė pieno indų ir melžimo aparatų prižiūra. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Pakuotė. Kaip ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 21 psl.
2014 11 01
Duonos minkštimo rūgštingumo nustatymas
Minkštimo rūgštingumo nustatymas. Tikslas – išmokti nustatyti duonos ir pyrago gaminių minkštimo rūgštingumą. Užduotis 1) nustatyti gaminio minkštimo rūgštingumą, 2) palyginti gautus rezultatus su regalamentuojamais standartuose ir suformuluoti išvadas. Reagentai fenolftaleinas, 0,1 N NaOH. Skaičiavimas. Išvados.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 1 psl.
2014 12 29
Įrangos priežiūra
Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Procedūros aprašymas įrangos priežiūra. Irangos techninė priežiūra ir remontai. Šaldymo kamerų patikra. Prietaisų patikra. Procedūros kontrolė. Šaldymo įrangos temperatūros kontrolės žurnalas pidoma du kartus per diena. Šaldytuvo ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 10 psl.
2015 09 26
Juslinis gaminių vertinimas
Juslinis gaminių vertinimas Kaunas , 2011 įvadas jusline analize. Bendrieji juslinės analizės principai. Jutimo organas. Jutimas pojūtis. Aptikimo slenkstis. Atpažinimo slenkstis. Angl. difference threshold –. Angl. terminal threshold –. Juslinės gaminių savybės ir jų vertinimas jutimo organais. Gaminio išvaizda. Trichromatinė ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 70 psl.
2016 07 04
Karaimai, jų kultūra ir kulinarinis paveldas
Įvadas. Karaimų tautos istorija, tradicijos ir papročiai. Krašto istorija, karaimų gyvenimo būdas ir veikla. Papročiai ir tautiniai drabužiai. Šventės. Karaimų kulinarijos specifika. Karaimų tautiniai patiekalai. Karaimų ir lietuvių patiekalai. Lietuvių kulinarijos istorija ir tradicijos. Lietuvių kulinarija. Lietuvių sriubos ir ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 39 psl.
2014 09 10
Kavinė verslo planas (2)
Verslo aprašymas. Verslo idėja. Kryptys. Charakteristika. Paslaugos. Rinkos tyrimas. Tendencijos rinkoje. Vartotojai. Konkurentai. Gamybinė veikla. Valdymas.Finansai. Literatūra.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 19 psl.
2015 10 20
Lietuviškos nacionalinės virtuvės ypatumai
Įvadas. Sąvokos. Raida ir įtakos. Bajorų virtuvė. Valstietiška virtuvė. Produktai. Patiekalai. Gėrimai. Regioninė įvairovė. Šaltiniai. Pasirinktas patiekalas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2014 10 15
Maistinių medžiagų cheminė analizė: BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Receptūra. Bulvių košė su morkomis - nr. Receptūros žaliavos. Maistingumas (porcijos). Receptūros gamybos aprašymas. Maisto produktų cheminė sudėtis. Bulvės. Morkos. Pienas (3,2%). Sviestas (72%). Maistinės medžiagos. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 19 psl.
2015 05 04
Maisto gamybos technologijos
Maisto gamybos technologijos. Asado kategorija. Asado – mėsos kepimo technologija  paplitusi Pietų Amerikos pampų srityje (Argentinoje. Fermentacija kategorija. Fermentacija (Zimozė) – energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Maisto rūkymas. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 03 03
Maisto ir vandens Higiena
Maisto higiena. Įstatymo paskirtis. Įstatymo tikslas. Maistas. Maistinės medžiagos. Maisto higiena. Maisto tvarkymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Vartotojams turi būti teikiama teisinga informacija apie maistą. Bendrieji higienos reikalavimai. Specialieji maisto ruošimo, tvarkymo ar perdirbimo reikalavimai. Faktinė Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 68 psl.
2015 10 20
Maisto produktų užterštumas nitratais
Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti nitratų kiekį maisto produktuose. Išvados. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 17
Maisto saugos rizikos veiksnių analizė
Pridedami chemikalai. Tai kita cheminių medžiagų–potencialių rizikos veiksnių grupė. Medžiaga.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 16 psl.
2016 02 16
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas
Darbo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Tyrimo rezultatai. Produktų ženklinimas ir jų klaidos. Maisto priedai. Patiekalo technologinė kortelė. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2016 02 25
Mikrobiologijos skaidrės
M i k. Išskirtinės mikroorganizmų savybės. Nežalingi. Sukultūrinti. Kenkėjai. Patogenai. M i k r o b i o l o g i j a. Mikrobiologija. Sanitarijos mikrobiologija. Epidemiologija. Pamatė. Apžiūrėjo. Morfologinis. Fiziologinis mikrobiologijos raidos etapas. L. Pasteras. Pasterizavimas. Produktų ligos. Savaiminio gyvybės atsiradimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 468 psl.
2015 02 03
Mikrobiologiniai rizikos veiksniai ir jų prevencija duonos gamyboje mikrobiologijos pagrindu
Biologiniai rizikos veiksniai duonos gamyboje ir jų prevencija maisto mikrobiologijos pagrindu. Įvadas. Duona – kepinys. Situacija. Pirmadienį, Rugsėjo 19d. , parduotuvėje ,,IKI“ buvo pirkta. Situacijos analizė. Išvados. Išsiaiškinta, kad rusvas dėmeles ant duonos riekių galėjo sukelti pigmentiniai mikroorganizmai. Naudotos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2016 11 08
Pagrindiniai virtuvės įrengimai
Pagrindiniai virtuvės ĮRENGIMAI. Įvadas. Virtuvės įrengimų klasifikacija. Mechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes. Daržovių valymo mašinos. Daržovių pjaustyklės. Elektrinės mėsmalės. Tešlos maišyklės. Viryklės. Elektrinės keptuvės. Elektrinės keptuvės, skirtos blynams kepti. Elektrinės gruzdintuvės. Kepimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2016 04 03
Pieno tarša, susijusi su perdirbimo technologija
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmimo organizavimas ir tvarka. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Kaip apsisaugoti? Geriamojo pieno gamybos technologijos proceso tvarka. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 11 01
Prancūzijos virtuvė referatas
Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. Restoranai Prancūzijoje. Netradicinės valgymo vietos. Kalėdos Prancūzijoje. Klasikinė Prancūzijos virtuvė. Klasikinės Prancūzijos virtuvės istorija. Regioninė virtuvė. Valgymo menas. Šiek tiek įdomių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 psl.
2016 10 31
Savaitinis moksleivių meniu
Mineralinės druskos. Vitamino C. Vitamino A. Vitaminas B skirstomas į vitaminus B1 , B2 , B6 , B. Vitaminas B. Vitamino B. Vitamino D. Metų amžiaus vaikai.Metų amžiaus vaikai ikimokyklinio amžiaus vaikai.Paauglystėje atsiranda daug mitybos problemų. Fizinio aktyvumo veik snys vaikams yra vienas iš svarbiausių. Maisto kiekis , kokybė ir ...
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 18 psl.
2014 10 03
Šokolado technologija
Kauno technologijos universitetas. Informacinės technologijos. Šokolado technologija. Darbą tikrino. Technologinis procesas. Kakavos masės paruošimas. Kakavos pupelių valymas ir rūšiavimas. Pupelių gruzdinimas. Pupelių smulkinimas ir lukšto atskyrimas. Pupelių malimas. Šokolado masės paruošimas. Šokolado masės sumaišymas. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2016 04 06
Šventės organizavimas Vestuvių metinės
Įvadas. Teorinė dalis. Informacinių šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologinė programa. Technologiniai skaičiavimai. Valdymas. Įmonės veiklos organizavimas. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 12 12
Vitaminas B6
Vitaminas B6, Piridoksinas. Albertas Sent Georgijus 1934 m atrado maisto faktorių. Istorija. Piridoksinas sudarytas iš trijų chemiškai skirtingų elementų piridoksino (spiritas). Sudėtis. Piridoksinas, piridoksalis ir piridoksaminas yra maisto aktyvių kofermento formų šaltiniai. Vitaminas B6 plačiai. Paplitimas. Baltymams, riebalams bei ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2014 11 01
Bendroji maisto produktų gamybos technologija
Kokias žinote maisto medžiagas , esančias maisto produktų sudėtyje ir kaip jos skirstomos. Kokias žinote vandens būkles maisto produktuose. Laisvas , surištas. Kas tai yra baltymai ir kada jie vadinami pilnaverčiais , o kada nepilnaverčiais ir kaip jie skirstomi. Kas tai yra baltymų hidratacija ir nuo ko priklauso jos laipsnis. Kas tai ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 2 psl.
2014 06 16
Bulgarijos virtuvė
Apie Bulgariją. Saulės vonios prie Juodosios jūros. Bulgarų virtuvė, sukaupusi ilgą slavų. Bulgarų kulinarai pirmenybę teikia daržovėms, kurias pagardina daugybe rūšių prieskonių. Nacionaliniai patiekalai. Giuvečas – troškinta mėsa su bulvėmis ir daržovėmis. Sriubas bulgarai gamina. Bulgariška sriuba. Garsi Bulgarija ir ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2014 10 23
Cukraus pakaitai ir saldikliai
Cukraus pakaitai ir saldikliai. Naudotos literatūros sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 11 28
Dietetika skaidrės
Tinkamo maitinimosi reikalavimai. Kas yra tinkamas maitinimasis? Tinkamas maitinimasis (II). Pagrindinės tinkamo maitinimosi taisyklės. Tinkamo maitinimosi principai. Kur panaudojamos su maistu gautos maistinės medžiagos organizme ir nuo ko priklauso energijos poreikis. Kokios yra žmogaus energijos sąnaudos? Fizinio aktyvumo koeficientai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2016 04 19
Dietologija savarankiškas darbas
Mityba. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Valgoma 5 kartus per dieną. Išvados Sudarytame valgiaraštyje suvartojama per mažai kcal ir angliavandenių, todel gali trūkti energijos, gali būti jaučiamas silpnumas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 3 psl.
2017 05 19
Duonos kepimo technologija referatas
Periodišku. Nubraižyti ir aprašyti srauto diagramą. Nubraižyti gaminamo produkto srauto diagramą. ( RV kiekvienos maisto tvarkymo pakopos metu. ( įvertinti RV. ( nurodyti prevencinę priemonę. ( Nustatyti ir apibūdinti svarbius valdymo taškus (SVT). ( Nustatyti rizikos kategorijas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2017 03 23