Maisto technologija (5)

542 dokumentai
Maitinimo įmonių įranga Šaldymo įranga
Maitinimo įmonių įranga. Šaldymo įranga. Šaldymo procesas. Šaldymo procesas ir medžiagos. Reikalavimai šaltnešiams. Šaldymo procesas ir medžiagos. Kompresorinės šaldymo mašinos. Kaip veikia šaldytuvas? . Kompresorinės šaldymo mašinos. Ar visose šaldytuvo vietose vienodai šalta? Atviros šaldytuvo durys . Patarimas kaip ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 81 psl.
2016 10 28
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas
Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas. Kampilabakteriozė. Laboratorijos saugos reikalavimai. oji rizikos kategorija. Mėginių ėmimas, gabenimas, priėmimas ir laikymas. Mėginių tyrimas. Mikroskopavimo priemonės. Gyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Negyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Mikrobinio užterštumo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 05
Miltų gamybos procesų analizė
Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. Naudojami įrenginiai. Miltų tipai. Miltų kokybė. Jų laikymas. pakavimas. Inovacijos gamyboje. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2016 10 06
Naujo produkto technologinio proceso kūrimas
Įvadas. Gargždų ligoninės vykdoma veikla. Profilaktinis darbas su ligoniais, sergančiais cukriniu diabetu Gargždų ligoninėje. Topinambų pyrago kūrimas. Topinambų įtaka cukriniu diabetu sergantiems žmonėms. Topinambų pyrago gamybos technologija. Topinambų pyrago maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Srauto diagrama. Naujo produkto ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 25 psl.
2015 12 01
Nutukusių žmonių mityba
Nutukusių žmonių racionali mityba. Įvadas. Kas yra nutukimas? nuo ko jis atsiranda? Kaip nustatyti nutukimą? Antsvorio mažinimas. Mityba. Išvados. Literatūros šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 11 psl.
2015 02 19
Padažai
Padažai. Karšti padažai. Mėsos padažai. Raudonieji mėsos padažai. Raudonasis(pagrindinis) padažas. Raudonasis padažas su svogūnais ir agurkais ( PikantiškasSaldžiarūkštis padažas. Baltieji mėsos padažai. Baltasis (pagrindinis) padažas. Garinis padažas. Baltasis padažas su kiaušiniu (siuprem. Baltasis padažas su daržovėmis. ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 29 psl.
2014 11 13
Pieno tarša
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmino organizavimas ir tvarka. Kokybiško pieno gavimo sąlygos. Sanitarinė pieno indų ir melžimo aparatų prižiūra. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Pakuotė. Kaip ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 21 psl.
2014 11 01
Praktikos ataskaita American pizza
Picerijos valgiaraštis. Keturių sūrių. Kumpio ir grybų. Kumpio ir saliamio. Vištienos bbq. Favorita aštri. Rančos vegetariška. Keturių mėsų. Havajų bbq. Niujorko vegetariška. Sietlo aštri. Arizonos aštri. Salotos Kumpio. Užkandžiai Picos roletas. Picos roletų kompleksas. Fri bulvytės. Svogūnų žiedai Kepti koldūnai Kepti ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 14 psl.
2016 06 06
Profesinės veiklos praktikos ataskaita kepykla
Įvadas. Užduotis Nr. 1. Užduotis Nr. 2. Užduotis Nr. 3. Užduotis Nr. 4. Užduotis Nr. 5. Užduotis Nr. 6. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 19 psl.
2016 06 20
Varškės sūrių gamybos technologija
Įvadas. Varškės sūrių gamybos technologija. Pieno priėmimas, pašildymas ir separavimas. Pieno normalizavimas. Pieno pasterizavimas ir atšaldymas. Pieno užraugimas ir rauginimas. Varškės sutraukos pašildymas, išrūgų atskyrimas, varškės presavimas ir atšaldymas. Varškės fasavimas, sūrių presavimas ir atšaldymas. Varškės ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 psl.
2017 04 19
Bendroji cheminė inžinerija maisto technologams
Pramoniniai filtrai. Pagal filtracinę pertvarą skiriamos tokios filtrų grupės. Su lanksčiomis akytosiomis pertvaromis iš gamtinio, sintetinio ir mineralinio pluošto, neaustinių, metalinių audinių ir kt. Su pusiau standžiomis akytosiomis pertvaromis (plaušelių, metalinių tinklelių ir kt. Su standžiomis akytosiomis pertvaromis (iš ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 7 psl.
2014 06 11
Celiakija
Celiakija. dieta be glitimo. Celiakija - labai dažna virškinimo liga. Tačiau tik 1888 m. anglų gydytojas Samiuelis Gy (Samuel Gy) aprašė jos gydymą. 1954 m. dieta be glitimo buvo patvirtinta kaip gydomasis mitybos planas. Celiakija - tai autoimuninio pobūdžio liga. Gliutenas - tai didelio molekulinio svorio baltymo. Glitimas - baltymų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 10 23
Duonos minkštimo rūgštingumo nustatymas
Minkštimo rūgštingumo nustatymas. Tikslas – išmokti nustatyti duonos ir pyrago gaminių minkštimo rūgštingumą. Užduotis 1) nustatyti gaminio minkštimo rūgštingumą, 2) palyginti gautus rezultatus su regalamentuojamais standartuose ir suformuluoti išvadas. Reagentai fenolftaleinas, 0,1 N NaOH. Skaičiavimas. Išvados.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 1 psl.
2014 12 29
Įrangos priežiūra
Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Procedūros aprašymas įrangos priežiūra. Irangos techninė priežiūra ir remontai. Šaldymo kamerų patikra. Prietaisų patikra. Procedūros kontrolė. Šaldymo įrangos temperatūros kontrolės žurnalas pidoma du kartus per diena. Šaldytuvo ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 10 psl.
2015 09 26
Juslinis gaminių vertinimas
Juslinis gaminių vertinimas Kaunas , 2011 įvadas jusline analize. Bendrieji juslinės analizės principai. Jutimo organas. Jutimas pojūtis. Aptikimo slenkstis. Atpažinimo slenkstis. Angl. difference threshold –. Angl. terminal threshold –. Juslinės gaminių savybės ir jų vertinimas jutimo organais. Gaminio išvaizda. Trichromatinė ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 70 psl.
2016 07 04
Karaimai, jų kultūra ir kulinarinis paveldas
Įvadas. Karaimų tautos istorija, tradicijos ir papročiai. Krašto istorija, karaimų gyvenimo būdas ir veikla. Papročiai ir tautiniai drabužiai. Šventės. Karaimų kulinarijos specifika. Karaimų tautiniai patiekalai. Karaimų ir lietuvių patiekalai. Lietuvių kulinarijos istorija ir tradicijos. Lietuvių kulinarija. Lietuvių sriubos ir ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 39 psl.
2014 09 10
Kavinė verslo planas (2)
Verslo aprašymas. Verslo idėja. Kryptys. Charakteristika. Paslaugos. Rinkos tyrimas. Tendencijos rinkoje. Vartotojai. Konkurentai. Gamybinė veikla. Valdymas.Finansai. Literatūra.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 19 psl.
2015 10 20
Konditerija maisto technologija
Konditerija. Konditerijos istorija. Konditerija-cukriniai ir miltiniai saldumynai. Konditerijos reikmenys. Konditerinis švirkštas. Konditerijos tipai. Priklausomai nuo panaudotų sudedamųjų dalių. Konditerijos produktai. Konditerijos pagardai. Cinamono lazdelės. Konditerijos gaminių puošyba. Kremai Cukriniai papuošimai Karamelė Želė ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2017 02 22
Lietuviškos nacionalinės virtuvės ypatumai
Įvadas. Sąvokos. Raida ir įtakos. Bajorų virtuvė. Valstietiška virtuvė. Produktai. Patiekalai. Gėrimai. Regioninė įvairovė. Šaltiniai. Pasirinktas patiekalas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2014 10 15
Maistinių medžiagų cheminė analizė: BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Receptūra. Bulvių košė su morkomis - nr. Receptūros žaliavos. Maistingumas (porcijos). Receptūros gamybos aprašymas. Maisto produktų cheminė sudėtis. Bulvės. Morkos. Pienas (3,2%). Sviestas (72%). Maistinės medžiagos. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 19 psl.
2015 05 04
Maisto gamybos technologijos
Maisto gamybos technologijos. Asado kategorija. Asado – mėsos kepimo technologija  paplitusi Pietų Amerikos pampų srityje (Argentinoje. Fermentacija kategorija. Fermentacija (Zimozė) – energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Maisto rūkymas. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 03 03
Maisto ir vandens Higiena
Maisto higiena. Įstatymo paskirtis. Įstatymo tikslas. Maistas. Maistinės medžiagos. Maisto higiena. Maisto tvarkymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Vartotojams turi būti teikiama teisinga informacija apie maistą. Bendrieji higienos reikalavimai. Specialieji maisto ruošimo, tvarkymo ar perdirbimo reikalavimai. Faktinė Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 68 psl.
2015 10 20
Maisto produktų užterštumas nitratais
Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti nitratų kiekį maisto produktuose. Išvados. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 17
Maisto saugos rizikos veiksnių analizė
Pridedami chemikalai. Tai kita cheminių medžiagų–potencialių rizikos veiksnių grupė. Medžiaga.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 16 psl.
2016 02 16
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas
Darbo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Tyrimo rezultatai. Produktų ženklinimas ir jų klaidos. Maisto priedai. Patiekalo technologinė kortelė. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2016 02 25
Medus
Tyrimo tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Medus. Medaus sudėtis. Medus ir sveikata. Žaizdų gijimas. Medus ir cukraligė. Gydomoji kosmetika. Medaus produktai. Žiedadulkės. Bičių duona. Bičių pienelis. Bičių pikis. Bičių nuodai. Bičių vaškas. Išvados. Šaltiniai. Priedai. Apklausa.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 02 21
Mikrobiologijos skaidrės
M i k. Išskirtinės mikroorganizmų savybės. Nežalingi. Sukultūrinti. Kenkėjai. Patogenai. M i k r o b i o l o g i j a. Mikrobiologija. Sanitarijos mikrobiologija. Epidemiologija. Pamatė. Apžiūrėjo. Morfologinis. Fiziologinis mikrobiologijos raidos etapas. L. Pasteras. Pasterizavimas. Produktų ligos. Savaiminio gyvybės atsiradimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 468 psl.
2015 02 03
Pagrindiniai virtuvės įrengimai
Pagrindiniai virtuvės ĮRENGIMAI. Įvadas. Virtuvės įrengimų klasifikacija. Mechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes. Daržovių valymo mašinos. Daržovių pjaustyklės. Elektrinės mėsmalės. Tešlos maišyklės. Viryklės. Elektrinės keptuvės. Elektrinės keptuvės, skirtos blynams kepti. Elektrinės gruzdintuvės. Kepimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2016 04 03
Pieno tarša, susijusi su perdirbimo technologija
Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmimo organizavimas ir tvarka. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Kaip apsisaugoti? Geriamojo pieno gamybos technologijos proceso tvarka. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 11 01
Prancūzijos virtuvė referatas
Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. Restoranai Prancūzijoje. Netradicinės valgymo vietos. Kalėdos Prancūzijoje. Klasikinė Prancūzijos virtuvė. Klasikinės Prancūzijos virtuvės istorija. Regioninė virtuvė. Valgymo menas. Šiek tiek įdomių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 psl.
2016 10 31