Maisto technologija (5)

406 rašto darbai
Konservavimas
Įvadas. Maisto produktų konservavimas. Fiziniai konservavimo būdai. Fiziniai – cheminiai konservavimo būdai. Cheminiai konservavimo būdai. Biocheminiai konservavimo būdai. Kombinuotieji konservavimo būdai. Mikroorganizmų patekimo į maista šaltiniai ir būdai, maisto sauga. Proteozė. Proteus (Protėjinės) infekcijos. Protėjinių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2014 12 10
Maitinimo įmonės kūrimas
Maitinimo įmonės kūrimas. Verslo planas. Enrikos Karinauskaitės 4B. Idėja tikslai veikla vieta investicijos siūlomos paslaugos personalas konkurentai išvados. Delicious. Restoranas. Tikslai. Įkurti restoraną miesto centre. Veikla. Pirmadienio Joga. Antradienis - vaikų diena. Trečiadienio pokalbiai su įžymiu žmogumi. Vieta. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 05 24
Miltų gamybos procesų analizė
Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinio proceso aprašymas. Naudojami įrenginiai. Miltų tipai. Miltų kokybė. Jų laikymas. pakavimas. Inovacijos gamyboje. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 psl.
2016 10 06
Nacionalinių patiekalų kavinės organizavimas
Įvadas. Žemaičių virtuvė namuose. Žemaičių kraštas žemėlapyje. Žemaičių kavinė. Klientų aptarnavimas. Stalų serviravimo būdai. Žemaičių kavinės meniu. Bulvinių blynų receptūra. Vištienos filė kepsnys su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais receptūra. Išvados. Literatūros sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 12 psl.
2015 03 04
Patys naudingiausi rudens produktai
Patys naudingiausi rudens produktai. Burokėliai, salierai, morkos, ropės – tai ne tik skanūs. Moliūgai.     Moliūgai – nugalėtojai tarp daržovių pagal geležies kiekį. Obuoliai.  Obuoliai – puikūs vaisiai, padedantys kovoti su rudens periodo šalutiniu poveikiu – silpnumu. Burokėliai.     Burokėliai – daržovės, ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2014 12 16
Personalo higienos priežiūra
Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Personalo higienos priežiūros aprašymas. Bendroji personalo higienos priežiūra. Personalo sveikatos tikrinimas. Personalo privalomųjų higienos žinių tikrinimas. Įmonės sviečių bei darbuotojų higienos priežiūra Migracijos kontrolė. Darbuotojų apmokymų priežiūra. Programos kontrolė. ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2015 09 26
Pieno sudėtis ir struktūra
Pieno sudėtis ir struktūra. Pagrindiniai pieno. Komponentai. Struktūra. Pieno komponentų pasiskirstymas. Pieno baltymai. Kazeinai. Kazeinų struktūra. Kazeino micelė. Submicelės modelis. Išvados micelių modelio. Holt modelis. Kazeinai. Pagrindinės. Savybės. Išrūgų baltymai. Išrūgų baltymų grupės. Mažieji” baltymai. IB ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 79 psl.
2015 05 12
Pieno ūkiuose naudojamos dezinfekcinės ir antiseptinės medžiagos
Spenių sanitarija ir antiseptika – pieno kokybės pagrindas. Pagal Mišeikienę 2005 , yra trys pagrindiniai tešmens ir spenių valymo tikslai. 2000 išskyrė veiksnius , mažinančius pieno liaukos uždegimų atsiradimą. Karvių spenių užterštumo įvertinimo metodai Spenių užterštumas gali būti nustatytas keliais būdais. Karvių ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 8 psl.
2015 05 26
Separatoriai
Išcentriniai separatoriai. Istoriniai duomenys. Reikalavimai nusodinimui. Nusodinimas žemės traukos poveikyje. Kaip vyksta nusodinimas? Tankis. Nusėdimo ir iškilimo greitis. Šviežaus pieno inde riebalų rutulėliai juda link paviršiaus. Porcijinis atskyrimas gravitacijos jėgos poveikyje. Nepertraukiamas atskyrimas gravitacijos jėgos ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 11 psl.
2015 12 09
Stalo dengimas skaidrės
Stalo dengimas. Stalo pasirinkimas. Staltiesės pasirinkimas. Stalo įrankių išdėstymas. Kaip laikytis stalo įrankius. Valgomųjų įrankių komplektai. Indų paruošimas naudojimui. Prieskonių indeliai. Taurių pasirinkimas. Asmeninio naudojimmo stalo įrankiai. Servetėlės. Žvakės stalo serviravime.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 29 psl.
2015 02 04
Trintos sriubos
Įvadas. Trintos sriubos nauda. Patarimai kaip išvirti skanią trintą sriubą. Trintų sriubų kaloringumas. Trintų sriubų receptai. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.
Maisto technologijos namų darbai, Namų darbas, 10 psl.
2015 02 23
Anglijos virtuvė
Anglijos virtuvė. Anglija. Anglijos virtuvė. Angliški pusryčiai. Užkandžiai. Lydyto tuno sumuštinis. Kremo paplotėliai. Senamadiškos anglų sriubos. „Devonshire“ krabų sriuba. Kreminė citrinų sriuba. Sūrio ir svogūnų sriuba. Kreminė salierų sriuba. Išvalyta Pastarnoko sriuba. „Mulligatawny“ sriuba. „Shropshire“ ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 38 psl.
2016 02 27
Apsinuodijimų maistu profilaktika
Įvadas. Apsinuodijimas maistu. Maisto toksikoinfekciniai požymiai. Ligos, kurias sukelia apsinuodijimas maistu. Biologinė maisto tarša, jos sukeliami sveikatos sutrikimai. Nebakterinės kilmės apsinuodijimai. Pirmoji pagalba apsinuodijus maistu. Maisto kokybė ir maisto saugumas. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 psl.
2015 05 03
Bendroji cheminė inžinerija maisto technologams
Pramoniniai filtrai. Pagal filtracinę pertvarą skiriamos tokios filtrų grupės. Su lanksčiomis akytosiomis pertvaromis iš gamtinio, sintetinio ir mineralinio pluošto, neaustinių, metalinių audinių ir kt. Su pusiau standžiomis akytosiomis pertvaromis (plaušelių, metalinių tinklelių ir kt. Su standžiomis akytosiomis pertvaromis (iš ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 7 psl.
2014 06 11
Celiakija
Celiakija. dieta be glitimo. Celiakija - labai dažna virškinimo liga. Tačiau tik 1888 m. anglų gydytojas Samiuelis Gy (Samuel Gy) aprašė jos gydymą. 1954 m. dieta be glitimo buvo patvirtinta kaip gydomasis mitybos planas. Celiakija - tai autoimuninio pobūdžio liga. Gliutenas - tai didelio molekulinio svorio baltymo. Glitimas - baltymų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 10 23
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir transportavimas perdirbti. Tęsinys. Runkelių valymas (Plovimas). Runkelių syvų gavimas. Difuzijos syvų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 psl.
2016 03 29
Duonos minkštimo rūgštingumo nustatymas
Minkštimo rūgštingumo nustatymas. Tikslas – išmokti nustatyti duonos ir pyrago gaminių minkštimo rūgštingumą. Užduotis 1) nustatyti gaminio minkštimo rūgštingumą, 2) palyginti gautus rezultatus su regalamentuojamais standartuose ir suformuluoti išvadas. Reagentai fenolftaleinas, 0,1 N NaOH. Skaičiavimas. Išvados.
Maisto technologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 1 psl.
2014 12 29
Duonos rūšys visame pasaulyje
Tačiau ar visa duona yra vienoda. Įvairiagrūdė duona. Miežinė duona. Avižinė duona. Grikinė duona. Kukurūzinė duona. Speltinė duona. Sorgų duona - kepama iš speltų produktų tešlos. Viso grūdo dalių duona. Iš neraugintos tešlos kepama švediškoji traškioji duona , macai. Lietuvoje – kepama duona daugiausia iš ruginių ...
Maisto technologijos aprašymai, Aprašymas, 10 psl.
2015 11 29
Garuose virtas kiaušinių baltymų omletas su mėsa
Įvadas. Receptūra. Maisto produktų cheminė sudėtis. Maistinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Atpažinimo reakcijos. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 20 psl.
2015 11 03
Genetiškai modifikuotų maisto produktų kontrolė
Genetiškai modifikuotų maisto produktų KONTROLĖ. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. ES reikalavimai ženklinimui. GMO tyrimai maisto produktuose. 2004 metais. GMO tyrimai maisto produktuose. per 2005 metų 9 mėnesius. GMO tyrimai maisto produktuose. Europos Sąjungoje įteisintos augalų veislės, turinčios GMO ir skirtos maistui.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 22 psl.
2015 12 03
Geriamojo vandens sauga
Įvadas. Geriamasis vanduo. Jo fiziologinis vaidmuo. Geriamojo vandens sudėtis. Geriamojo vandens kokybė. Geriamojo vandens kokybė Lietuvoje. Geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliai. Mikrobiniai rodikliai. Toksiniai (cheminiai) rodikliai. Indikatoriniai rodikliai. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2016 04 24
Izraelis ir žydų virtuvė
Įvadas. Izraelio santvarka. Geografinė padėtis. Klimatas. Gyventojai. Kalba. Kultūra. Religija. Žydų šventės ir papročiai. Šabas. Chanika. Naujieji metai. Jom Kipur. Žydų virtuvė. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 14 psl.
2015 02 11
Japonų virtuvė skaidrės
Japonų virtuvė. Yra Rytų Azijos šalis, esanti salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros. Japonija. Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą. Įdėja, analogai. Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių. Ne sukurk, o rask ir atskleisk”- tai pagrindinė visų Japonijos kulinarų taisyklė. Jeponija – tekančios ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 37 psl.
2015 03 05
Japonų virtuvė, Sušiai
Įvadas. Japonų virtuvė. Virtuvės specifika ir istorija. Valgymo tradicijos. Populiariausi patiekalai. Sušis. Receptai. Išvados. Informaciniai šaltiniai.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2014 10 23
Kava
Kava. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Jos Istorija. Kava yra kilusi iš Etiopijos (tikriausiai Kafos regiono. Rūšys. Pagal kavos pupeles. Arabika Arabinis kavamedis – sėklos pailgos. Liberika. Tai mažiausiai paplitusi kavamedžių rūšis. Robusta. Ši kavos rūšis ne tokia aromatinga. Robusta ar arabika? Pagal ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2015 05 18
Kavinė verslo planas (2)
Verslo aprašymas. Verslo idėja. Kryptys. Charakteristika. Paslaugos. Rinkos tyrimas. Tendencijos rinkoje. Vartotojai. Konkurentai. Gamybinė veikla. Valdymas.Finansai. Literatūra.
Maisto technologijos verslo planai, Verslo planas, 19 psl.
2015 10 20
Kepimo spintos
Kepimo spintos. Darbo tikslas. Sužinoti kas yra kepimo spintos ir koks jų pritaikymas maisto pramonėje. Darbo uždaviniai. Sususipažinti su kepimo. Kas tai yra? Elektrinės kepimo spintos skirtos kulinariniams bei konditeriniams gaminiams kepti. Kepimo spintų klasifikacija. Kepimo spintos gali būti skirstomos pagal Naudojamą energijos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2016 11 17
Kinų virtuvė referatas
Įvadas. Kinijos virtuvės klasifikacija. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Kinų virtuvė. Pagrindiniai Kinietiški prieskoniai. Kinietiški desertai. Kiniečių valgymo įpatumai. Išvados.
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 psl.
2016 01 03
Konditerija skaidrės
Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos taukai. Margarinas. Aliejai kepimui ir virimui. Alyvuogių aliejus. Rapsų aliejus. Kokie pieno ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2016 02 27
Laktovegetarizmas
Darbo tikslas. Susipažinti ir įsigilinti į laktovegetarizmo sąvoką, išanalizuoti laktovegetarų mitybą. Darbo uždaviniai. Susipažinti su sąvokomis. Išanalizuoti vegetarinę dietą. . Išanalizuoti laktovegetarinę dietą. Susipažinti su laktovegetarų maisto asortimentu. Sąvokos. Įvadas. Vegetarizmas. Vegetarinė dieta. Dietos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 10 psl.
2014 10 27