Maisto technologijos skaidrės

270 dokumentų
Mėsos ir jos produktų mikrobiologija
Įvadas. Mėsos mikroflora. Atšaldytos, atšildytos ir sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšaldytos mėsos mikroorganizmai. Sušaldytos mėsos mikroorganizmai. Atšildytos mėsos mikroflora. Sūdytų mėsos produktų mikroorganizmai. Mėsos apsauga nuo mikrobinio užteršimo. Išvados. Naudota literatūra.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2014 11 01
Duonos kepimo technologija skaidrės
Įvadas. Duona Lietuvoje. Duonos asortimentas. Priklausomai nuo žaliavos sudėties, duona gali būti. Priklausomai nuo miltų tipo, duona gali būti. Žaliavos. Cheminė sudėtis,. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos paruošimas. Kvietinės tešlos paruošimas. Ruginės tešlos paruošimas. Duonos kokybės reikalavimaiTešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 05 04
Tešlų ruošimo technologija
Įvairių tešlų ruošimo technologija. Tešlų rūšys:. Mielinės tešlos ruošimo technologija. Sluoksniuotos tešlos ruošimo technologija. Kapotos tešlos ruošimo technologija. Plikytos tešlos ruošimo technologija. Baltyminės tešlos ruošimo technologija. Biskvitinės tešlos ruošimo technologija. Meduolinės tešlos ruošimo ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2012 05 24
Prekybiniai šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo vitrinos konditerijai. Šaldymo vitrinos ledams. Vitrininiai šaldytuvai – spintos. Ant baro statomos vitrinos. Gastronominės šaldymo vitrinos. Šaldomos vitrinos-prekystaliai. Šaldymo kameros. Šaldymo kamerų komponentai. Modulinė šaldymo kamera 2. Surenkama šaldymo kamera. Savitarnos valgomųjų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 03 30
Kavos aparatai
Kavos aparatai. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kavos gėrimo paruošimas. Profesionalūs kavos aparatai - restoranams-kavinėms-barams. Gaggia TS1GR Silver - profesionalus espresso kavos aparatas. Gaggia TS1GR Silver parametrai. Kapsulinis espresso kavos aparatas "Vergnano Tre Espresso ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 06 10
Šaldymo įrengimai
Prekybiniai šaldymo įrengimai. Šaldymo įrengimai. Šalčio šaltiniai. Šaldymo būdai. Mašininis šaldymas. Prekybiniai šaldymo įrengimai. Pagal paskirtį. Pagal temperatūros režimą. Pagal šaldymo būdą. Pagal šaldymo agregato montavimo vietą. Reikalavimai. Šaldomosios spintos. Šaldytuvai ir šaldikliai. Šaldytuvai, šaldikliai. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2015 05 10
Maisto koncentratai
Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. Koncentratų privalumai. Greitai ir lengvai paruošiamas vartoti maistas. Maisto koncentratų trūkumas ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2015 03 09
Vaiko gimtadienio šventė
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas. vaiko gimtadienio šventė. Įvadas.  . vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Vaiko gimtadienio šventės organizavimas. Kvietimai į gimtadienį. Šventės patalpa. Pramogos. Stalo ruošimas. Vaišės. Elgesys prie švediško stalo vaikams. Gimtadienio užbaigimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 25 psl.
2016 02 23
Skaidrės apie alų
Alus. Alus  – Silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Istorija. Alus yra vienas seniausių istorijai žinomų žmogaus gaminamų produktų. Gamyba. Didžiausi alaus gamintojai. Alaus rūšys. Kiekvienoje šalyje, kurioje populiarus alus. Sudedamosios dalys. Skoniui suteikti gali būti dedama ir kitų produktų. Alus ir visuomene. Lietuvos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 01 12
Augalu ekstraktai
Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui. Augalai ir jų ekstraktai. Augalų ekstraktai maisto produktų gamyboje. Natūralūs konservantai. Žalioji arbata ir jos ekstraktas. Greipfrutų sėklų ekstraktas. Čiobrelių ekstraktas. Alavijo ekstraktas. Ženšenio ekstraktas. Gebenių ekstraktas. Rozmarinas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2015 04 06
Mėsinių galvijų veislių mėsos kokybė, jos įvertinimas ir apskaita
Lietuvos sveikatos mokslų. Įvadas. Mėsos kokybę apibūdinantys požymiai. Maistinė vertė. Energetinė vertė. Baltymų visavertiškumo rodiklis. Spalva. Marmuringumas. Ph. Vandens rišlumas. Mėsinių galvijų įtaka Lietuvos galvijų mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei. Tyrimų rezultatai. Skirtingų veislių mėsos kokybės tyrimas. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2014 11 07
Banketas
Banketas. Oficialios vaišės, organizuojamos svarbaus žmogaus ar svečio iš užsienio garbei. Banketai gali būti rengiami tiek namuose. Stalo dengimas. Stalai paprastai sustatomi. Privalumai. Svečiai tarpusavyje bendrauja ir vaišinasi sėdėdami prie stalo. Trūkumai. Reikia didelės patalpos. Svečiams prie stalo dera sėsti nustatytu ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2014 10 08
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija - proteazė
Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Toksinė infekcija – proteozė. Apie duoną. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Parazitai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo technologija. Ruginių miltų duonos tešlos mikroorganizmai. Kvietinių miltų duonos tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2015 01 05
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija
Gaiviųjų gėrimų mikrobiologija. Gaiviųjų gėrimų žaliavos. Gaiviųjų gėrimų gamybos. technologinės operacijos. Gaiviųjų gėrimų mikroorganizmai. Vaisių sulčių mikrobiologija. Pagrindinės mielių rūšys, randamos vaisių sultyse. Mikotoksinai vaisių sultyse. Bakteriniai patogenai vaisių sultyse. Termoacidofilinės sporinės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 54 psl.
2015 11 11
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. Ženklinimo spaudai. Jautienos terminė būklė. Išvados. Informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 10 08
Makaronai skaidrės
Makaronai. Kas yra makaronai ? Makaronai - vienas svarbesnių maisto produktų. Maistinės savybės. Didelis gliukozės kiekis Pakankamas baltymų kiekis Ribotas kiekis riebalų. Pakavimas. Kartoninėse dėžėse ar plastikiniuose maišeliuose. Gaminimas. 100 g makaronų, druskos pagal skonį didelį kiekį vandens užvirinti. Makaronų rūšys. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2015 02 06
Graikiška virtuvė skaidrės
Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų daržovės. Svarbiausios daržovės yra. Baltymai virtuvėje. Pagrindinis baltymų šaltinis yra ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 01
Patogeniniai mikroorganizmai
Patogeninių mikroorganizmų savybės, jų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai. Standartiniai patogeninių mikroorganizmų metodai. Žmonių žarnyno infekcijos. Dizenterija. Vidurių šiltinė. Cholera. Toksinės infekcijos, jų laboratorinė diagnostika ir profilaktika. Salmoneliozė. Stafilokokų infekcija. Botulizmas. Kampilobakteriozė. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 33 psl.
2016 01 18
ASU Mitybos patarimai dirbantiems protinį darbą
Mitybos patarimai dirbantiems. Artėjant egzaminų maratonui. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas. Mokslininkai įrodė. Šiuo metu labai paplitęs nesveikas maistas. Mitybos specialistas teigia, kad dažniausiai protinį darbą dirbančių žmonių klaida – „Vienkartinis maitinimasis“. Mitybos patarimai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2016 04 25
Kava išsinešimui - mada ar kokybė
Kava išsinešimui-mada ar kokybė? Tikslas ir uždaviniai. Tikslas Sužinoti kuo daugiau apie kava. Kas yra kava. kavos istorija. Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas. Kavos rūšys. Kavos rūšis turi didžiulį poveikį kavos paruošimo kokybei. Kavos pupelių apdorojimas. Kavos rūgštingumą lemia joje esančios ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2014 09 29
Maisto produktų užterštumas nitratais
Tikslas. Uždaviniai. Nitratų kelias iki maisto produktų. Nitratų savybės kenkiančios žmogaus organizmui. Pakitimai, kuriuos sukelia nitratai ir jų junginiai. Kaip nitritai ir nitratai veikia skirtingo amžiaus žmones. Kaip sumažinti nitratų kiekį maisto produktuose. Išvados. Naudoti informacijos šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2015 03 17
Pesticidai skaidrės
Pesticidai. Klaipėda. Uždaviniai Išsiaiškinti pesticidų daromą poveikį žmogaus organizmui. Pesticidų poveikis žmogaus organizmui. Pesticidai – grupė cheminių medžiagų. Kiekvienais metais apie 3 mln. žmonių patiria sunkų apsinuodijimą pesticidais. Pesticidai ypač veikia Nervų. Siekiant apsisaugoti nuo pesticidų patekimo į ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 23 psl.
2015 12 09
Konditerijos gaminių mikrobiologija
Konditerijos gaminių mikrobiologija. Mikroorganizmų šaltiniai. Konditerijos gaminių žaliava. Cukrus. Medus. Pienas, grietinėlė, sutirštintas. pienas, sviestas. Kiaušiniai, melanžas, kiaušinių milteliai. Kiaušinių gedimai. Baltai ir raudonai supuvę kiaušiniai. Juodai supuvę kiaušiniai. Vaisių ir uogų pusgaminiai. Kremai. Kakavos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2015 12 03
Maisto pramonė Viešasis maitinimas
Maisto pramonė. Viešasis maitinimas. Goda Grigaliūnaitė 1e. Karolina Rutkauskaitė 1e. Viešasis maitinimas. Kas tai? Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Teikiamos paslaugos, produkcija. Kompetencijos. Naudojamos priemonės. Mokymo įstaigos. Įmonės, įstaigos Lietuvoje. Šaltiniai.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 01 02
Toksinė infekcija cereozė
Toksinė infekcija. Cereozė. Cereozė – tai maisto toksinė infekcija. Sukėlėjo savybės. Cereozės sukėlėjas priklauso Bacillus genčiai. Šaltiniai. B. cereus yra nuolatiniai dirvos gyventojai. Dažniausiai B. cereus bakterijos aptinkamos pieno produktuose. Plitimo būdai. B. cereus gali išlikti ir maisto produktuose. Bacillus cereus ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2015 01 05
Vokietijos virtuve
Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas maisto produktas visoje. Vokietijoje – dešra. Itin mėgstamos įvairios. salotos, sriubos iš ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 01 29
Cukraus gamybos technologija
Istorija. Istorija (Lietuvoje). Žaliava. Runkelių branda. Cukrinio runkelio šakniavaisio. cheminė sudėtis. Cukrinių runkelių technologines savybės. Grynumo koeficientas. Šakniavaisių priėmimas, jų laikymo organizavimas ir transportavimas perdirbti. Tęsinys. Runkelių valymas (Plovimas). Runkelių syvų gavimas. Difuzijos syvų ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 61 psl.
2016 03 29
Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse
Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse. Darbo vietos paruošiamuosiuose skyriuose. Darbo organizavimas užbaigiamuosiuose skyriuose. Darbo organizavimas paruošiamosiose įmonėse. Technologiniai procesai paruošiamosiose įmonėse. Užbaigiamųjų įmonių darbo organizavimas. Ačiū.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 38 psl.
2017 01 04
Japonų virtuvė skaidrės
Japonų virtuvė. Yra Rytų Azijos šalis, esanti salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros. Japonija. Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą. Įdėja, analogai. Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių. Ne sukurk, o rask ir atskleisk”- tai pagrindinė visų Japonijos kulinarų taisyklė. Jeponija – tekančios ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 37 psl.
2015 03 05
Maistinės skaidulos skaidrės
LSMU. Veterinarijos akademija. Maisto saugos katedra. Maistinės skaidulos. Maitinės skaidulos - tai augalinės kilmės organiniai junginiai. Išskyrus ligniną, visos šios medžiagos yra polisacharidai. Todėl tiek maisto produktų technologijoms. Išskirtinę vietą tarp visų biologiškai vertingų maisto komponentų. Prebiotikai gali būti ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2015 06 11