Maisto technologijos kursinis darbas


Kalkuliacine kortele pavyzdys. Maisto technologine kortele pavyzdys.

Maisto technologijos kursinis darbas. Technologinė kortelė Nr. Patiekalo pavadinimas. Kukuliai „Buratinas“. Žaliavos pavadinimas. Matavimo. Vnt. Žaliavos kiekis. Patiekalo, garnyro, padažo išeiga. Patiekalo gamybos technologijos aprašymas. Maisto prekė skirstomos i šias grupes. Maisto produktų tiekimas gali būti organizuojamas įvairiomis formomis. Žaliavų pirminis paruošimas. Daržovių pirminio paruošimo zonos/skyriaus gamybinė programa. Mėsos skyriaus gamybinė programa. Terminio paruošimo skyrius/zona. Apipavidalinimo skyriaus gamybinis procesas 100 porcijų. Žaliavų sandėliavimo zona. Technologinių įrenginių parinkimas ir skaičiavimas. Projektuojamų maitinimo produktų realizavimo grafikas. Mechaninių įrengimų skaičiavimas. Mėsmalė. Techniniai mėsos malimo mašinos duomenys.


Tikrinant atvežtas prekes svarbu atkreipti dėmesį į pakuotės kokybę. Pažeista prekės pakuotė kelia įtarimą, kad prekės kiekis ir kokybė gali neatitikti nurodytus prekės lydinčiuose dokumentuose. Ant gaunamų maitinimo įmonės prekių ir maitinimo įmonės parduodamų prekių turi būti taros (pakuotės) elementas – etiketė. Etikečių turinys įvairus. Pagal patvirtintas Lietuvos Respublikoje parduodamų prekių ženklinimo taisykles būtinieji prekių ženklinimo rekvizitai: prekės pavadinimas, gamintojo pavadinimas ar prekės ženklas ir adresas, tinkamumo terminas, pagaminimo data.

Atsižvelgiant į terminį apdorojimą į įmone pristatoma paukštiena skirstoma į: atšaldytą, užšaldytą. Pagal apdorojimo būdą paukštiena gali būti: skrosta, išskirstyta (supjaustyta).

Maisto technologijos kursinis darbas. (2014 m. Rugsėjo 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-technologijos-kursinis-darbas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 16:05