Maisto tvarkymo proceso aprašymas


Maisto technologijos referatas.

Bendroji dalis. Reikalavimai darbuotojams, darbuotojų higiena ir sveikata. Maisto produktų priėmimas ir laikymas. Vanduo. Maisto tvarkymo technologijos. Temperatūra. Atliekų ir techninių medžiagų laikymas. Valymas, plovimas, dezinfekavimas. Graužikų ir vabzdžių naikinimas. Papildomi rekalavimai mėsos gaminių skyriui. Papildomi rekalavimai pieno produktų ir sūrių skyriui. Priedas.


UAB „XXXX“ planuojama, jog dirbs du darbuotojai.

fasuotais ir sveriamais vaisiais ir daržovėmis;

Maisto produktai ir pakavimo medžiagos turi būti transportuojamos teisės aktų nustatyta tvarka.

Maisto tvarkymo aplinka turi būti apsaugota nuo bet kokio užteršimo.

Visi įrenginiai, kurie lietėsi su neįpakuotais maisto produktais arba užteršta medžiaga (tara ir pan.), turi būti gerai išvalomi ir dezinfekuojami (8 priedas).

ar dažnai tie objektai bus tvarkomi;

Tvarkymo planas pateiktas 8 priede.

Valymo, plovimo ir dezinfekavimo darbai atliekami remiantis nurodyta metodika ir registruojami žurnale (3 priedas).

Svarstyklės, ant kurių sveriami mėsos gaminiai, turi būti periodiškai plaunamos ir dezinfekuojamos.

Skirtingų rūšių sūrius (šviežio pieno, pelėsinius ir kt.) šaldymo vitrinoje būtina laikyti atskirai.

Nežymiu temperatūros nuokrypiu laikoma, jei greitai gendančių maisto produktų laikymo aplinkos temperatūra pakyla ne daugiau kaip 3 °C nuo nurodytos gamintojo ar reglamentuotos teisės aktų.

Tiekėjų pateikiamų dokumentų ir transporto priemonių tikrinimas. Cheminių valymo medžiagų naudojimo instrukcijų laikymasis.

Kaip prevencijos priemonė gali būti atliekami mikrobiologiniai ir cheminiai maisto produktų laboratoriniai tyrimai.

Maisto tvarkymo proceso aprašymas. (2016 m. Balandžio 14 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-tvarkymo-proceso-aprasymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 02 d. 22:19