Maisto virškinimo ypatumai burnoje ir skrandyje


Biologijos referatas.

Įvadas. Maisto virškinimas burnoje. Seilės - sudėtis, išskirimas, reikšmė virškinimo procese. Maisto virškinimas skrandyje. Skrandžio sultys - sudėtis, išskirimas, reikšmė virškinimo procese. Išvados. Literatūros, internetinių šaltinių sąrašas.


Žmogaus organizme vyksta daugybe skirtingu reakcijų ,funkcijų, procesų. Viena svarbiausiu - virškinimas, kuris prasideda vos patekus maistui i burnos ertme kur jisai yra sukramtomas ,susmulkinamas ,suvilgomas seilių ir toliau tęsiasi žmogaus skrandyje kur toliau maistas skaidomas skrandžio sulčių pagalba. Šis procesas yra be galo svarbu žmogui, nes tai vienas iš procesų būtinas žmogaus gyvybei palaikyti. Virškinimo metu maisto medžiagos skaidomos iki mažų dalelių ,monomerų , kurias kraujas perneša po organizmą ir taip žmogus pasisavina maisto medžiagas . Todėl šis procesas ir yra toks svarbus žmogui , be jo , žmogus nepasisavintu maistinių medžiagų, kurios yra be galo svarbios palaikyti gyvybines funkcijas . O kuom maisto virškinimas burnoje ir skrandyje toks ypatingas ir svarbus ? Tai ir bandysiu atsakyti šiame rašto darbe.

Skrandžio sultyse yra fermentų : pepsino , gastriksino ,chimozino

  • Biologija Referatai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (1685 žodžiai)
  • Universitetas
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 31 KB
  • Maisto virškinimo ypatumai burnoje ir skrandyje
    10 - 9 balsai (-ų)
Maisto virškinimo ypatumai burnoje ir skrandyje. (2016 m. Gegužės 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-virskinimo-ypatumai-burnoje-ir-skrandyje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 21:35