Maitinimo įmonės įrangos skaičiavimas


Kulinarijos savarankiškas darbas. Maitinimo įmonių įrangos parinkimas. Formulių pavyzdžiai įrangos paskaičiavimui Mechaninė įranga. Šaldytuvų talpos paskaičiavimas. E Σ. Produktai kiekis su tara. Viso 20kg Pagal talpos formulę gauname. Šiluminės įrangos paskaičiavimas.


Iš to paaiškėjo kiek įrangos reikia parinkti. Praktiškai mechaninio įrenginio koeficientas nebūna didesnis kaip 0,5, jei didesnis, reikia rinktis didesnio našumo arba du įrenginius.

Šaldymo įranga paskaičiuojama pagal vienu metu numatomų laikyti produktų masę (kg) arba pagal tūrį (dm3). Kiekvienam šaldytuvui ar šaldymo kamerai skaičiuojant imami tiktai tie produktai, kurie gali būti laikomi kartu ir atitinka šaldymo režimą.

ς – laikomų produktų vidutinis tankis, kg/dm3 (mėsa,žuvis: 0,5-0,8; pieno produktai: 0,6-0,9; daržovės:0,4-0,6);

Duomenys suvedami į lenteles. Rekomenduojama skirti produktus į grupes pagal technologinius reikalavimus (pvz.:šaldytuvas mėsai, šaldytuvas žuviai ir t.t.)

ς – laikomų produktų vidutinis tankis, kg/dm3 (mėsa,žuvis: 0,5 - 0,8; pieno produktai: 0,6 - 0,9; daržovės:0,4 - 0,6);

ŋ s – salyginis patalpos panaudojimo koeficientas (mėsos, žuvies: ŋ = 0,35; konditerijos, kulinarijos: ŋ = 0,3; plovyklos, taros, pusgaminiu ŋ = 0,4).

Maitinimo įmonės įrangos skaičiavimas. (2015 m. Gruodžio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/maitinimo-imones-irangos-skaiciavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 16:39