Maitinimo įmonių ekonomika


Ekonomikos namų darbas. Darbo rinka ir darbas maitinimo įmonėje. Darbo specifinės savybės maitinimo įmonėje. Sudarykite nusidėvėjimo skaičiavimų lentelę. Skaičiavimams panaudokite tiesiog proporcingą metodą. Kokia darbo apmokėjimo sistema taikoma Jūsų įmonėje; Kokie premijavimo rodikliai ir sąlygos? Nustatykite maitinimo įmonės personalo poreikį. Kavinė vienam klientui išleidžia 3 Lt, o apsilankęs klientas sumoka 10 Lt. Nekintamos išlaidos (nuoma elektra ir kt. ) sudaro 120 Lt per dieną. Kiek pelno ar nuostolio patirs kavinė tą dieną, kai joje apsilankys 60 klientų? Kiek mažiausiai klientų turi apsilankyti per dieną, kad padengtų išlaidas. Įmonės pajamos per metus buvo 180 000 Lt. Per metus nupirkta žaliavos ir prekių už 144 000 Lt, transporto išlaidos – 6 400 Lt. Atsargų vertė metų pradžioje 2 520 Lt, o metų pabaigoje 12 032 Lt. Ar galima apskaičiuoti metinį pelną? Jei taip,tai koks pelno dydis? Apskaičiuoti statomų įmonių objektų investicijų ekonominio efektyvumo koeficientus ir jų atsipirkimo laiką remiantis lentelėje pateiktais duomenimis ir pateikti išvadas. Ataskaitinio laikotarpio įmonės bendroji apyvarta sudarė 740,6 tūkst. Lt. Praėjųsių metų bendroji apyvarta sudarė 650 tūkst. Lt. Per analizuojamąjį laikotarpį kainos vidutiniškai padidėjo 5%. Apskaičiuoti kaip pakito bendros apyvartos augimo tempas, didėjant infliacijai? Paskaičiuoti maitinimo įmonės lankytojų salės panaudojimo efektyvumo koeficientą, jeigu.

Maitinimo įmonių ekonomika. (2013 m. Rugsėjo 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/maitinimo-imoniu-ekonomika.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 00:04