Maitinimo įmonių įrengimai konspektas


Maitinimo imoniu konspektai. Kaip klasifikuojami maitinimo imoniu irengimai. Kaip klasifikuojami maitinimo imoniu siluminiai irenginiai.

Maisto technologijos konspektas. Įžanga. Maitinimo įmonių įrengimai, inventorius, įranga. Šiluminių įrengimų paskirtis, klasifikavimas, darbų saugos reikalavimai. Šaldymo įrengimų paskirtis, klasifikavimas, darbų saugos reikalavimai. Svėrimo prietaisai, jų klasifikavimas, saugi eksploatacija. Kėlimo ir transportavimo įrengimai, jų paskirtis. Terminų žodynėlis. . 22 Naudotos literatūros sąrašas. B +.


Tikslas:

•Įgyti žinių apie maitinimo įmonėse naudojamus įrengimus, jiems keliamus reikalavimus;

•Žinoti kaip klasifikuojami mechaniniai įrengimai;

•Žinoti mechaninių įrengimų saugos darbe reikalavimus, saugiai eksploatuoti įrengimus;

•Žinoti šiluminių įrengimų paskirtį, laikytis saugos darbe reikalavimų;

•Įgyti žinių apie svėrimo prietaisus, jų klasifikavimą

•Įgyti žinių apie kėlimo ir transportavimo įrengimus, jų paskirtį.

Įvairios Lietuvos firmos tiekia geriausių Europos gamintojų specializuotą, profesionalią įrangą maitinimo įmonių barams, kavinėms, restoranams. Naujausi įrengimai pasižymi gera kokybe bei puikiu dizainu. Daugelis įrengimų turi patrauklią išvaizdą yra patvarūs, patogūs naudoti, juose yra įrengtos mikroprocesorinės ir kontrolės sistemos, įgyvendinami nauji energiją taupantys techniniai sprendimai. Pavyzdžiui, energijos išteklių ekonomijos pasiekiama eksploatavimo metu išskiriamą šilumą panaudojant prekybos salei šildyti. Maitinimo įmonėms siūlomos ir montuojamos naujos kepimo krosnys, kurios kepa veikiant slėgiui. Jose patiekalai pagaminami greitai ir išlaiko puikiais skonio savybes. Dar viena maitinimo įmonėms siūloma naujovė – šildomos vitrinos greito aptarnavimo linijoms. Įsirengusios tokias vitrinas net nedidelės kavinės savo valgiaraštį gali padidinti restoraninio tipo patiekalais.

Didėjantis gyvenimo tempas ir konkurencija, reiklūs vartotojai verčia gamintojus ieškoti sprendimų, didinančių darbo našumą, mažinančių gamybos išlaidas ir užtikrinančių aukščiausios kokybės patiekalų gamybą. Naujos technologijos įrengimams, atitinkantiems visus europinius standartus ir reikalavimus, suteikiamas tarptautinis, ISO9001 kokybės sertifikatas. Atsižvelgiant į gamtosaugos reikalavimus, įvestas gamtosauginis vadybos sertifikatas ISO 14001.

Maitinimo įmonių įrengimai konspektas. (2015 m. Vasario 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/maitinimo-imoniu-irengimai-konspektas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 14:23