Maitinimo paslaugų valdymas


Maisto technologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Apie įmonę. Lankytojai maitinimo įmonėje. Gamybinės patalpos. Produktų tiekimas. Aptarnavimo formos ir pateikimo stiliai. Valgiaraštis. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai.


Temos aktualumas: Vis daugiau ir daugiau atsiranda naujų maitinimo įmonių, kurios teikia paslaugas svečiams. Maitinimo įmonę galime apibūdinti, kaip įmonę kurioje vykdant maisto tvarkymo veiklą, maistas yra paruošiamas taip, kad vartotojas galėtų jį vartoti. Taip pat yra išskiriami šeši maitinimo įmonių tipai tai yra: greito maitinimo įmonės, valgyklos, restoranai, barai, užkandinės ir kavinės.

Vienas iš tipų, kurį mes ir pristatysim yra restoranas. Tai maitinimo įmonė į kurią gali užsukti žmonės norintys pabūti jaukioje ir šiltoje aplinkoje. Tokios vietos tinka ir susitikimams su draugais, pašnekesiams. Kiekvienoje įmonėje yra atsižvelgiama ir į klientų, lankytojų poreikius. Maitinimo įmonės stengiasi visais galimais būdais tuos porekius patenkinti, kad svečiai jaustųsi maloniai. Dėl to dauguma maitinimo įmonių stengiasi išsiskirti savo patiekalų įvairove, jų kokybe ir plačiu meniu asortimentu. Bet taip pat nereikia pamiršti ir to jog lankytojai maitinimo įmonę renkasi pagal labai svarbius faktorius tai yra įmonės interjerą, aptarnavimą ir darbuotojų bendravimą su svečiais.

Taigi šiam darbui pasirinkome restoraną „Forto dvaras“, tai vieta kurioje lankytojams yra siūlomas platus lietuviškų patiekalų asortimentas.

Darbo tikslas ir uždaviniai: Mūsų darbo tikslas – atlikti restorano „Forto dvaras“ analizę.

Tyrimo metodai: Informacija šiam darbui bus renkama iš pasirinktos maitinimo įmonės – restorano internetinio puslapio, taip pat iš knygų apie aptarnavimo taisykles, valgių ir gėrimų pateikimo būdus

Restoranas yra įsikūręs Vilniuje, Pilies g. 16. Ši maitinimo įmonė yra nemažo dydžio talpinanti apie 200 žmonių. Restoranas „Forto dvaras“ dirba visą savaitę nuo 11:00 valandos dienos iki 00:00 nakties. Šioje maitinimo įmonėje lankosi įvairaus rango žmonės, nuo studentų iki svečių iš kitų šalių. Taip pat šioje įmonėje dirba klasifikuoti, profesionalūs darbuotojai, kurie labai stengiasi jog svečias jaustųsi kaip namie, būtų šiltai ir maloniai aptarnautas.

Forto personalas – didelė kulinarinė šeima. Darbas restoranų industrijoje pilnas iššūkių – tačiau visuomet stengiamasi išlaikyti darną bei puikias darbo sąlygas, darbuotojai motyvuojami tobulėti bei augti. Tikima, jog kokybiško aptarnavimo paslaptis – laimingi darbuotojai! Restoranuose “Forto dvaras” organizuojami mokymai, kolektyvo šventės bei įvairios motyvacinės programos.

Maitinimo paslaugų valdymas. (2015 m. Lapkričio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/maitinimo-paslaugu-valdymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 23:47