Makaronai: rūšių įvairovė


Kulinarijos skaidrės.

Makaronai rūšių įvairovė. Makaronai yra išdžiovinta kvietinių (gali būti ir grikių. Egzistuoja daugybė makaronų. Cannelloni – platūs. Ruote – vežimo ratukų formos makaronai. Linguine – ilgos. Vermicelli – plonesni.


Ruote – vežimo ratukų formos makaronai. Valgomi karšti, patiekiami su tirštais padažais, su jais ruošiamos salotos, troškiniai. Farfalle – keturkampiai makaronai, suspausti ties viduriu, kad būtų panašūs į drugelius ar kaspinėlius valgomi karšti ir šalti, dedami į sriubas, salotas, tinka su įvairiais padažais. Conchiglioni – didelės kriauklės formos makaronai. Mažesnė jų atmaina yra conchiglie. Valgomos karštos, dažnai šios kriauklės patiekiamos įdarytos, pvz.: rikotos sūriu, kedro riešutais bei špinatais.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Eva
  • 12 puslapių (328 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 9075 KB
  • Makaronai: rūšių įvairovė
    10 - 1 balsai (-ų)
Makaronai: rūšių įvairovė. (2017 m. Gegužės 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/makaronai-rusiu-ivairove.html Peržiūrėta 2018 m. Sausio 20 d. 05:31