Marmurinis pyragas Technologijų brandos egzamino darbo aprašas


Technologijų aprašymas.

Darbo tema MARMURINIS PYRAGAS Technologijų brandos egzamino darbo aprašas. Technologijų programos kryptis. Technologinė ir bendrosios kompetencijos. Baigiamojo darbo tikslas. Reikalavimai baigiamojo darbo technologinėms ar konstrukcinėms ypatybėms. Informacijos paieškos kryptys. Baigiamajam darbui reikalingos medžiagos / ištekliai , jų savybės / požymiai. Mokytojų konsultacijų grafiko projektas. Kandidato vardas , pavardė. Techninės užduoties pateikimo data. Eil. nr. BD rengimo etapai. Darbo pradžia data. Idėjos paieška. Vartojamos sąvokos Cukrus. Kepimo milteliai. Kvietiniai miltai. Kondensuotas pienas . Tešlos ir jų rūšys. Orkaitės temperatūra. Biskvitinė tešla. Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuoliais ir avietėmis. Meduolinė tešla. Sausainiai iš meduolinės tešlos. Trapi tešla. Trapios tešlos pyragas su uogiene. Medinis pagaliukas. Konditerinės pirštinės. Indai ir įrankiai. Medžiagos Kiaušiniai.


Raktinių žodžių paieška ir tikslingas naudojimas ieškant, kaupiant ir atrenkant informaciją vaikų konditerinių gaminių įvairovę, patiekalų estetišką pateikimą. Informacijos paieškos šaltiniai: knygos, spaudos ir elektroniniai leidiniai.

- atitinkančios mitybos higienos normų reikalavimus;

- informacijos, susijusios su darbo idėja, šaltinių paieška, analizė ir apibendrinimas,

- pasirinkto produkto gaminimas ir tobulinimas,

Gamindamas marmurini pyragą viska dariau pagal technologinę seką. Norėjosi išgauti puikų skonį ir gera konsistencija. Tai pat įdėjau nemažai pastangų gamindamas tešlą, kad ji puri butu , o ne kieta. Tikiuosi darbas yra atliktas gerai. Laikiausi visų higienos reikalavimų ir darbo saugos dirbdamas virtuvės elektriniais įrankiais. Kadangi turėjau aiškią viziją ir buvau susidures darbų atlikimo planą, atlikti darbą nebuvo sunku. Darbo eigoje papildomų sunkumų ar nenumatytų atvejų nebuvo. Žemiau pateikiu viso darbo eigos aprašymą. Pyragas atitiko visas mano manymu skonio savybes. Šis pyragas tinka visomis progomis.

Visada patikdavo gaminti žinau, tai pasakyti gali kiekvienas, bet ne visiems įgimtas potraukis sukinėtis tarp puodų. Man patinka paprastas, nuoširdus maistas be sudetingų, sunkiai gaunamų ar ypač brangių produktų. Maistas yra tam, kad juo mėgautumėmės. Jis turi būti paprastas, o gamyba neturi išvaryti mūsų iš proto ir nuvesti prie bankroto, gyvename ne tam, kad valgytumėm, o kad valgytumėm skaniai. O gaminti namuose yra ne tik sveikiau, bet ir daug smagiau. Ir šiaip manau, kad viskas, ką pagaminsime su meile, bus skanu. Kita vertus, kas paneigs, kad klausytis komplimentų už skaniai pagamintą maistą – tikras malonumas. Kad prie skanaus maisto rečiau kyla ginčų, o gal jų išviso nebūna. Per įvairias šventes būna gaminami įvairūs patiekalai – šaltieji, karštieji, saldieji. Įvairių švenčių stalo puošmena būna tortai ir pyragai.

Mano darbo tikslas buvo išplakt gerai tešla , kad pyragas butu puresnis ir skanesnis pyragą . Šiame pyrage labai svarbus kakavos įdaras, todėl gilinausi į kakavos savybes ir jos tinkamiausią paruošimą konditeriniams gaminiams.

Žinodamas, kad gaminiui produktų reikia naudoti ne mažiau kaip 6, tai man labai patiko

Grietinė – rūgštus riebus pieno produktas, tiršta pieno riebalų emulsija. Lietuvoje gaminama karvės pieno grietinė kuri gaunama iš normalizuotos grietinės kuri gaunama iš normalizuotos grietinėlės, suraugintos gyvais pieno rūgšties mikroorganizmais. Gaminama 10%, 20%, 25%, 30%, 36%, 40% riebumo grietinė

Sudėkite gesintą soda (sodos nugesinimas-ant šaukštelio užlašinkite šiek tiek acto , ir palaukite kol soda užputos)

Įmuškite kiaušinį ir įtarkuokite apelsino žievelę

Užminkykite tešlą ir pastatykite valandai į šaldytuvą

0.5 kg tešlai:260 g miltų104 g cukraus156 g sviesto37 g kiaušinių0.025 g sodos1 g esencijos1 g druskosMiltai kartu persijojami su soda ir išberiami ant stalo, vidury padaryti duobutę ir į ją sudėti sutrintą margariną, cukrų, druską. Minkoma kol pasidaro vientisa masė. Tada palaipsniui supilami kiaušiniai ir vanduo (jei jis nurodytas recepte).Tešla minkoma 2-3 minutes. Iš kietos trapios tešlos gaminami sausainiai, pyragai, pyragaičiai, tortai. Kad kočiojant nepriliptų prie stalo - pabarstoma miltais.Iškočiota tešla, įdėta į kepimo formą - subadoma šakute, kad kepant išeitų oras ir nepasidarytų puslės.

  • Technologijos Aprašymai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 22 puslapiai (2856 žodžiai)
  • Mokykla
  • Technologijų aprašymai
  • Microsoft Word 3140 KB
  • Marmurinis pyragas Technologijų brandos egzamino darbo aprašas
    10 - 5 balsai (-ų)
Marmurinis pyragas Technologijų brandos egzamino darbo aprašas. (2016 m. Liepos 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/marmurinis-pyragas-technologiju-brandos-egzamino-darbo-aprasas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 18:18