Mechaninė perdava


Mechanines perdavos. Movos parinkimas. Reduktoriaus paskirtis. Nord reduktoriai. Istrižakrumplis reduktorius. Sūkių dažniui apskaičiuoti formulė. Nord varikliu ir reduktoriu parinkimas. Guoliu ir movos parinkimas. Perdavos. Perdavos mechanizmai.

Mechanikos kursinis darbas. Įvadas. Mechaninės perdavos paskirtis ir pritaikymas. Mechaninės perdavos kinematinis dinaminis skaičiavimas. Elektros variklio parinkimas. Reduktoriaus parinkimas. Varančiojo veleno projektinis skaičiavimas. Guolių ir sandariklių parinkimas. Atviros diržinės perdavos projektavimas. Pleištų parinkimas ir patikrinimas. Veleno junginio eskizinis projektas. Guolių ilgaamžiškumo skaičiavimas. Movos parinkimas. Jungčių tolerancijos ir suleidimai. Išvados. Literatūros sąrašas. Grafiniai darbai. Priedai. Kompiuterinės programos getriebebau nord drivesistems. Nord pac. Aprašas. Reduktoriaus bendro vaizdo brėžinys. Reduktoriaus paraiškos duomenys. Eskizinis projektas.


Maisto produktų pjaustytuvui reikalinga mechaninė pavara, kuri tiksliai atitiktų naudojimo rodiklius ir būtų patogiai išdėstyta technologinio įrenginio atžvilgiu mechaninės perdavos priežiūrai.

Pagrindiniai reikalavimai: mechaninė perdava turi atitikti naįvertinti detalių darbo sąlygas ir, pagal jų darbingumo kriterijus, nustatyti mašinų elementų (perdavų, velenų, jungčių, guolių, movų) reikalingus parametrus, parinkti standart. Gebėti atlikti mechaninės perdavos kinematinius - dinaminius skaičiavimus, parinkti elektros variklį, tipinį reduktorių ir kitus standartinius gelementų (perdavų, velenų, jungčių, guolių, movų) parametrus, pagal jų darbingumo kriterijus.

Naudotis techninės informacijos šaltiniais ir informacinėmis technologijomis, gebėti atlikti techninius sprtechnologinio įrenginio naudojimo rodikliai: =4,2 kw; =12. Dėl nedidelės galios ir nedidelio veikimo greičio šis technologinis įrenginys yra naudojamas maisto produktams pjaustyti: duonai, sūriui, šaldytai mėsai. Darbo sąlygos priklauso nuo apkrovos ir greičio (svyravimų ir nuokrypių), jie turi būti labai minimalūs iki 7%, kad pjaustytuvas produktus pjaustytu vieelektrinis variklis perduoda sukamąjį judesį per diržinę pavarą į sliekinį reduktorių, kuris lėtina maisto produktų pjaustymo mechanizmo darbą. Iš sliekinio reduktoriaus velenu per pusmoves perduodamas sukamasis judesys į skriejiką. Skriejiko-slankiklio mechanizmas per švaistiklį transformuoja skriejiklio sukimąsi į slankiklio su peiliu slankiojimą. Pjausto7,8-sliekas ir sliekratis, 9,10-elektromagnetiškai besijungiančios pusmovės, 11-perdavos varomasis velenas, 12-skr produktų pjaustymo svirtinis mechanizmas – jis sudarytas iš žemesniųjų kinematinių porų. Jų grandys dažniausiai būna svirčių ir strypų pavidalo. Šie mechanizmai naudojami varikliuose, kompresoriuose, siurbliuose, presuose, žemės ūkio ir kituose mašinose. Mūsų atveju, mechanizmas, skirtas produktų pjauselektros variklį galima parinkti tik žinant jo reikalingą galią ir sūkių dažnį , kurių reikšmės priklauso nuo perdavos naudojimo reikalavimų – darbendras perdavos naudingumo koeficieįvertinus energijos nuostolius, apskaičiuojReikalingas sūkių dažnis apskaičiuojamas iš perdavos perdavimo skaičiaus formulės[2, 11p. ].

Daugialaipsnei perdavai, bendras perdavimo skaičius pDaugialaipsnės perdavos bendras perdavimelektros variklis parenkamas iš katalogų, pagal apskaičiuotas charakteristikas – reikalingą galią ir reikalingą sūkių dažnį.

Mechaninė perdava. (2011 m. Balandžio 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/mechanine-perdava.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 22:24