Meksikietiška virtuvė


Kulinarijos skaidrės. Meksikietiška virtuvė. Regioniniai maisto gamybos skirtumai. Populiarumas. Desertai. Kacheta. Vaisinis kremas. Šokoladiniai traškučiai. Bananai „Flambe“. Bananai šokolade. Kremas (vaisiniai ledai). Tortilija su vaisiais. Kepti ledai. Bonuelos. Kadžeta. Flan. Užkandžiai. Meksikietiški pyragėliai. Burito. Tako. Načios. Karštieji patiekalai. Enčilada. Tamalė. Birija. Karnė asada. Čilė releno. Chorizo. Kesadilija. Gėrimai. Atolė. Kakava. Hibiskų arbata. Alkoholiniai gėrimai. Tekila. Palmių vynas. Meskalis. Pulka. Cerveza (alus). Sriubos. Kaldo. Menudo. Posolė. Etiketas. Informacija.


Desertai gaminami daugiausia iš vaisių. Dažnai naudojamas šokoladas, uogos. Labai svarbūs yra prieskoniai.

Užkandžiams naudojamos daržovės, įvairūs padažai, tortilijos ,mėsa.

Maistas nėra ypač sudėtingas – įprasti, daugelyje pasaulio vietų aptinkami mėsos patiekalai, egzotiniai vaisiai, kurių šiais laikais taip pat pilna parduotuvėse bei turguose, todėl šios šalies patiekalų galima lengvai pasigaminti namuose.

Sriuboms naudojamos įvairios daržovės, prieskoniai, mėsa. Ypač dažnai dedamos pupos.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 45 puslapiai (399 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1256 KB
  • Meksikietiška virtuvė
    10 - 4 balsai (-ų)
Meksikietiška virtuvė. (2014 m. Birželio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/meksikietiska-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 14:28