Menas


Furšetiniai patiekalai. Furseto skaidres. Furseto receptai. Furšeto menas. Fursetiniai receptai. Furseto patiekalai. Furseriniai receptai.

Menų skaidrės. Furšeto etiketo taisyklės. Furšetiniai receptai. Furšetiniai patiekalai. Literatūros sąrašas. Furšeto metu ypač išryškėja vaišių etiketo neišmanymas, nes svečiai vaišinasi stovėdami. Toks būdas daugeliui neįprastas, tad pasitaiko daugiau klaidų. Būtina pirmiausia išmokti naudotis įrankiais, kuriais įsidedamas maistas, taip pat skirtingam maistui naudoti tinkamais įrankiais – jei ledus valgysime mentele, skirta ikrams dėti ar salotų šaukštu bandysime įdėti damai gabalėlį kepsnio, tai atrodys mažiausiai neelegantiška. Nors furšeto metu kiekvienas svečias pats įsideda maisto, tačiau mandagu patarnauti damai. Svečias, priėjęs prie furšetinio stalo, paima į ranką servetėlę, po to lėkštutę, į ją pasideda šakutę, kurią prilaiko didžiuoju kairės rankos pirštu. Įsidėjęs patiekalo į lėkštę svečias nueina nuo stalo, užleisdamas vietą kitam svečiui – jokiu būdu nevalgoma prie pat furšetinio stalo, trukdant praeiti kitiems. Nebūtina prisikrauti pilną lėkštę skirtingų vaišių – prie furšetinio stalo priimta prieiti keletą kartų.

  • Menai Skaidrės
  • 2011 m.
  • 8 puslapiai
  • Mokykla
  • Menų skaidrės
  • MS PowerPoint 916 KB
  • Menas
    8 - 1 balsai (-ų)
Menas. (2011 m. Kovo 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/menas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 02:16