Meniu sudarymas


Maisto technologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Meniu „Aštrusis pipiras“. Išvados.


Į puodą su įkaitintu aliejumi dėti paeiliui nuvalytas, nuplautas, mažais kubeliais (7x7mm) pjaustytas daržoves, maltą jautieną. Kepinti, pastoviai maišant 10-12 min. Sudėti pomidorų pasta, konservuotas pupeles, prieskonius, supilti vandenį, troškinti 30 min.

Dėti grietinę, užkratyti tarkuoto sūrio “Džiūgas”, puošti žaluma. Atskirai patiekti bandelę.

Krevetes atšildyti sandariame inde, česnakus nulupti, nuplauti, susmulkinti. Čili pipirus nuplauti, supjaustyti riekelėmis. Česnakus, čili pipirus kepti keptuvėje 2-3 min, suberti krevetes, dar pakepinti 2-3 min, supilti pomidorų masę. Supylę kečupą, suberti prieskonius, patroškinti 2-3 min.

Kalakutienos krūtinėlę atšildyti sandariame inde, nuplauti, nusausinti, pabarstyti prieskoniais, apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Baigti kepti konvekciniame pečiuje 180°C temperatūroje, 12 min. Salotas nuplauti, nusausinti ir suplėšyti. Daržoves nuplauti, išvalyti ir supjaustyti: pomidorus pusiau, agurkus riekutėmis, paprika šiaudeliais. Voveraites atšildyti, sudėti į baltojo vyno – grietinėlės padažą ir pavirinti 5-6 min. Viską patiekiame lėkštėje ir atskirai padažą.

Į puodą suberiame prieskonines žoleles, pusiau perpjautus svogūnus, česnakus su luobele, padeginame 4-5 min. Supilame vyną, pagariname apie 5 min, supilame grietinėlę ir užviriname. Padažą perkošiame per sietelį.

Meniu sudarymas. (2015 m. Gruodžio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/meniu-sudarymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 17:46