Mėsos dešrų cecho ekonominis projektavimas


Mesos cecho irengimas. Ekonomikos kursinis desru. Desru cechas. Verslo planas mėsos cechas. Parama rūkytų dešrų gamybos projektams. Gaminiu cecho projektavimas speros.com. Referatai nemokamai mesos cechas. Mesos perdirbimo cecho isplanavimas. Mesos ispjaustymo cecho projektavimas. Mesos cechu irengimas.

Ekonomikos kursinis darbas. Įvadas. Trumpa prjektuojamo objekto charakteristika. Pruojektuojamo karštai rūkytų dešrų cecho ekonominiai finansiniai rodikliai. Metinės gamybos programos skaičiavimas. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Netiesioginių išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms žalaivoms/medžiagoms. Išlaidos netiesioginiam darbo užmokesčiui. Išlaidos energijai. Poreikis ir išlaidos technologinių procesų energijai. Poreikis ir išlaidos netechnologinių procesų energijai. Ilgalaikio turto nusidėvėjimo sumos apskaičiavima. Išlaidos gamybinių įrengimų priežiūrai. Kitos netiesioginės išlaidos. Išlaidos spec. Drabužiams ir jų skalbimui. Gamybos sąnaudų suvestinė. Veiklos sąnaudos. Administracinės išlaidos. Bendrosios išlaidos. Pelno/nuostolio ataskaita. Pinigų srautų ataskaita. Finansiniai-ekonominiai rodikliai. Išvados.


Šiame kursiniame darbe projektuoju karštai rūkytų dešrų cechą. Šiame ceche bus gaminama dvi rūšys karštai rūkytų dešrų: „kauno saliami karštai rūkyta dešra“ – 1000kg/pam. ; „nidos karštai rūkyta dešra“ – 1000kg/pam. ; cechas dirba pertraukinių grafiku. Nedirba šeštadienį ir sekmadienį. Pamainos trukmė 8 valandos.

Technologinis procesas. Žaliava gamybai naudojama tik po išpjaustymo. Gamybai žaliava naudojama iš išpjaustymo įmonės, ji papildomai apžiūrima ir įvertinama.

Pagal gaminio produkto receptūrą, žaliava gamybai gali būti sušaldoma -18 °c Šaldytuve, iki -3-5 °c temperatūros ir toliau naudojama gamyboje. Kitos žaliavos temperatūra turi buti 0-4 °c.

Sušaldyta žaliava supjaustoma tokiais gabalais, kad būtų galima smulkinti kuteryje.

Smulkinta žaliava, maisto priedai prieskoniai atsveriami pagal gaminio receptūrą.

Dirbtiniai apvalkalai mirkomi 30 min. 15-20 °c temperatūros vandenyje. Naudojant dirbtinius apvalkalus būtina atsižvelgti į gamintojo rekomendacijas, jos gali skirtis nuo aprašyto apvalkalų paruošimo būdo.

Mėsos dešrų cecho ekonominis projektavimas. (2012 m. Balandžio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/mesos-desru-cecho-ekonominis--projektavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 17:36