Mėsos higienos kursinis darbas


Maisto technologijos kursinis darbas. Įvadas. Mėsos gaminių (dešrų) klasifikacija. Mėsos gaminių asortimentas. Virtos dešros. Virtos dešrelės ir sardelės. Kepeninės dešros ir paštetai. Kraujinės dešros. Slėgtainiai. Virtos rūkytos dešros ir dešrelės. Mėsos gaminių (dešrų) technologinės schemos bei jų laikymo Taisyklės. Virtų dešrų gamybos schema. Virtų dešrelių ir sardelių technologinė schema. Karštai rūkytų dešrų gamybos technologinė schema. Virtų rūkitų dešrų gamybos technologinė schema. Šaltai rūkytų dešrų gamybos technologinė schema. Kraujinių dešrų gamybos technologinė schema. Slėgtainių gamybos technologinė schema. Kepeninių dešrų ir paštetų gamybos technologinė schema. Vytintos dešros. Dešroms gaminti naudojami įrenginiai. Dešrų gamybos veterinarinė – sanitarinė kontrolė. Perdirbimo įmonės Lietuvoje gaminančios mėsos gaminius “. Dešrų jusliniai kokybės reiklavimai. Dešrų ydos. Mėsos gaminių standartas lst Bendrieji reikalavimai. Pakavimas. Ženklinimas. Priėmimas. Tyrimo metodai. Gamintojo garantija. Išvados. Literatūros sąrašas.


Šiuolaikinėje rinkoje plačiausiai gaminami mėsos gaminiai yra dešros. Jų platus asortimentas leidžia išssirinkti kiekvienam pagal savo norimus kriterijus. Be to, kad dešrų asortimentas yra labai platus, dar vienas pliusas yra tas, kad jos yra patvarios (ypač rūkytos), negreitai genda, patogios vartoti maistui todėl ir turi didelę paklausą. Aš pasirinkau šią mėsos gaminių grupę, nes buvo įdomų sužinoti apie siūlomų dešrų asortimentą, jų gamybos technologiją bei procesą, bei joms keliamus kokybės reikalavimus.

Mėsos higienos kursinis darbas. (2014 m. Birželio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/mesos-higienos-kursinis-darbas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 14:41