Mėsos įtaka žmogaus gyvenime


Technologijų referatas. Įvadas. Mėsos sudėtis. Biologinės ir cheminės savybės. Mėsos įtaka žmogaus organizmui. Išvados. Uždaviniai. Literatūra.


Temos aktualumas. Pagal gamybos apimtį ir vartojimo lygį kiauliena užima antrą vietą Lietuvoje gaunamos skerdenos struktūroje. Lyginant su kitais skerdimui skirtais gyvuliais, kiaulės yra geriausios mėsos ir riebalų žaliavos tiekėjos, kadangi jos yra vislios, greitai bręsta ir gaunama didelė jų skerdenos išeiga. Vertingiausia mėsos dalis yra baltymai. Joje yra daug nepakeičiamų aminorūgščių, riebaluose ir vandenyje tirpstančių vitaminų, mineralinių medžiagų ir mikroelementų. Svarbiausia mėsos dalis-raumenys. Jie nulemia mėsos maistinę vertę, turi įtakos fiziniams ir cheminiams rodikliams.Mėsa yra plačiai naudojama visuomenėje, todėl išsiaiškinsime mėsos svarbą žmogaus organizme.

Darbo tikslas: išanalizuoti mėsos sudėtį ir sudarančių medžiagų įtaką žmogaus organizme.

Darbo uždaviniai:

1Išsiaiškinti mėsos sudėtį.

2Pateikti mėsos biologines ir chemines savybes.

3Išsiaiškinti mėsos įtaką žmogaus organizmui.

  • Technologijos Referatai
  • 2014 m.
  • 18 puslapių (2005 žodžiai)
  • Kolegija
  • Technologijų referatai
  • Microsoft Word 71 KB
  • Mėsos įtaka žmogaus gyvenime
    10 - 4 balsai (-ų)
Mėsos įtaka žmogaus gyvenime. (2014 m. Gegužės 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/mesos-itaka-zmogaus-gyvenime.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 12:10