Mėsos mikrobiologija listeriozė


Mesos uzterstumas. Listerioze4. Mesos mikrobinis uzterstumas.

Biologijos referatas. Įvadas. Mėsos mikroflora. Mėsos užterštumas mikroorganizmais. Mėsos užterštumas prieš gyvūlio skerdimą. Poskerdiminis užterštumas. Endogeninis užterštumas. Mėsos mikrobinis gedimas ir sukėlėjai. Gleivėjimas. Puvimas. Pelėjimas. Mėsos rūgimas. Mėsos švytėjimas. Sūdytos mėsos ir sūdytų mėsos produktų mikrobiologija. Dešrų mikrobiologija. Dešrų gedimai, jų sukėlėjai. Mikroorganizmų sukeliami apsinuodijimai maistu. Pagrindiniai patogeniniai mikroorganizmai mėsoje. Pagrindinės toksikoinfekcijos. Mikrobinės intoksikacijos. Listeriozė. Ligos sukelėjas. Ligos plitimas ir užkrečiamumas. Rizikos grupės. Paplitimas. Ligos simptomai. Gydimas. Prevencija ir profilaktika. Išvados. Literatūros šaltiniai.


Tikslas : išanalizuoti mėsos mikroflorą, listeriozę.

Darbo uždaviniai : apibūdinti mėsos ir jos produktų mikroflora įvairiose mėsos gėdimo būduose, mėsos užkrėtimo mikroorganizmais būdus, patogeninius mikroorganizmus mėsoje ir jų apsinuodijimus , aprašyti ligą listeriozę.

Tyrimo metodai : literatūros šaltinių, straipsnių ir internetinių puslapų analizė.

Tyrimo objektas : mėsos mikroorganizmai. Listeriozė.

Temos aktualumas : supažindinti su mėsos mikroorganizmais, jų plitimo būdais. Išanalizuoti liga listeriozę.

  • Biologija Referatai
  • 2013 m.
  • 16 puslapių (3495 žodžiai)
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 93 KB
  • Mėsos mikrobiologija listeriozė
    10 - 3 balsai (-ų)
Mėsos mikrobiologija listeriozė. (2013 m. Gruodžio 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/mesos-mikrobiologija-listerioze.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 20:37