Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso automatizavimo projektas


Mesos apdirbimas. Automatizavimo projekto projektavimo metodika. Automatizavimo proceso signalų lentelės. Mesos+apdirbimas. Automatizavimo sistemu itaisai kursinis. Automatizavimo priemoniu parinkimas ir vertinimas.

Elektrotechnikos diplominis darbas. Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso automatizavimo projektas. Lentelių ir paveikslų sąrašas. Įvadas. Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso automatizavimo sistemos analizė. Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso sistemos paskirtis, taikymas, techninės charakteristikos, eksploatavimo problemų aprašymas. Projektavimo metodika. Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso automatizavimo sistemos projektavimas. Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso funkcinės schemos sudarymas. Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso automatizavimo schemos sudarymas. Mėsos produktų karšto apdirbimo įrenginio suvartojamos galios apskaičiavimas, vykdymo įtaisų parinkimas ir įvertinimas. Inžinerinis pid reguliatoriaus derinimo parametrų apskaičiavimas ir įvertinimas. Ryšių schemos sudarymas. Automatizavimo ir valdymo priemonių ir įtaisų parinkimas ir įvertinimas. Valdymo signalų priskyrimo sąrašo sudarymas. Valdymo algoritmo ir valdymo programos kūrimas. Eksploatavimo instrukcijos sudarymas. Aplinkos ir žmonių sauga. Ekonominė dalis. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas. Grafinė dalis. Priedai.


Smulkūs mėsos apdirbimo cechai, kur dauguma operacijų buvo vykdomos rankiniu būdu, visiškai paseno. Apdorojimo linija neefektyvi. Visi procesai buvo valdomi, bei reguliuojami keliolikos kvalifikuotų darbuotojų, kurie paleisdavo, bei stabdydavo mašinas, rankiniu būdu valdydavo sklendes.

Vystantis masinei gamybai, daug mažų bendrovių tiesiog ima bankrutuoti, dėl per didelių gamybos kaštų. Karštai apdirbti mėsos produktai turi didelę paklausą, maistinę ir energetinę vertę. Jie yra vertinami todėl, kad yra patrauklios išvaizdos, turi gerą skonį, ilgesnį gaminių realizacijos laiką palyginus su kitais mėsos gaminiais. Dėl konkurencijos vartotojas įgauna vis didesnes galimybes rinktis produktą iš didesnio asortimento pagal kokybę ir kainą. Įmonių savininkai, kad išsilaikyti rinkoje, yra priversti gerinti produkto kokybę, išlaikydami vartotojui tinkamą kainą.

Norint sumažinti produkto kainą, neprarandant kokybės, reikia mažinti pagaminimo kaštus. Todėl gamyboje naudojami vis sudėtingesni įrengimai, kad paspartinti procesus, bei padidinti gamybos apimtis. Didelę dalį elektros variklių ir sklendžių reikia nuolat valdyti. Visa tai padidino gamybos kaštus. Kylant klientų poreikiams, padidėjo operacijų skaičius, kur kiekvienai jų reikėjo atskiro darbininko rankiniam valdymui, kintamųjų bei parametrų matavimui. Reikėjo pastoviai stebėti vidines procesų būsenas, daug kartų matuoti įėjimo/išėjimo kintamuosius. Šis darbas žmogui buvo per sunkus. Reikalaujantis daug dėmesingumo, kruopštumo, bei laiko sąnaudų. Dėl mažos klaidos matuojant ar reguliuojant buvo galima pridaryti labai didelių nuostolių. Vienintelė išeitis – automatizuoti procesus. Šitaip labai ženkliai sumažinamas darbininkų skaičius, todėl pastebimai kremta produkto savikaina. Visi procesai tapo valdomi automatizuotų įrengimų. Užteko vieno ar tik kelių operatorių visam procesui valdyti.

Šiandien technologiniai procesai yra tokie sudėtingi, kad į pagalbą yra pasitelkiami kompiuteriai, kur objekto matematinio modelio sudarymui yra taikomi skaitmeniniai metodai. Kompiuteris ir valdiklis atlieka svarbų vaidmenį pramonėje, tik vienur tai yra išvystyta stipriau kitur silpniau. Automatizuotas įrenginys gali daug greičiau reaguoti ir apdoroti informacija, nei žmogus. Be klaidų vykdyti tas pačias operacijas tūkstančius kartų, tiksliai fiksuoti retai pasitaikančius reiškinius gamybos procese, bei neapsunkinant proceso dirbti žmogaus organizmui kenksminguose sąlygose.

Baigiamojo projekto objektas: mėsos produktų karšto apdirbimo sistema.

Mėsos produktų karšto apdirbimo proceso automatizavimo projektas. (2013 m. Gegužės 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/mesos-produktu-karsto-apdirbimo-proceso-automatizavimo-projektas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 08:14