Mielės ir pelėsiniai grybeliai


Biologijos skaidrės. Mielės ir pelėsiniai grybeliai. Literatūros sąrašas.


Mielės yra aktyviosios ir neaktyviosios. Naudojamos fermentacijai ar kaip maisto papildai. Lietuvoje mielės naudojamos duonos kepimui, alaus ar kito alkoholio gamybai, o kitose šalyse naudojama net kaip mėsos pakaitalas.

Pelėsiniai grybeliai yra kenksmingi žmonių sveikatai, nes jiems augant išsiskiria toksinai, kurie kenkia žmogaus nervų, imuninei sistemai, smegenų ląstelėms. Dėl savo labai paprastos sandaros pelėsių grybeliai turi savybę augti praktiškai ant bet ko.

  • Biologija Skaidrės
  • 2013 m.
  • 16 puslapių
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 686 KB
  • Mielės ir pelėsiniai grybeliai
    10 - 3 balsai (-ų)
Mielės ir pelėsiniai grybeliai. (2013 m. Gruodžio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/mieles-ir-pelesiniai-grybeliai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 00:20