Mielinės tešlos defektai


Technologijų konspektas. Iškeptų gaminių defektai. Mielinės tešlos ydos ir būdai joms ištaisyti. Ydos nr. Ydos Atsiradimo priežastys.


Mielinė tešla skiriasi nuo kitų gaminių tuo, kad ją kildina ir raugina mielės. Mielinių grybelių veikiama, tešla rūgsta. Nuo to pakinta jos skonis ir aromatas. Iš mielinės tešlos kepamos bandelės, pyragėliai, pyragai, romo bobos, vyniotiniai. Miltai imami aukščiausios arba pirmos rūšies, turintys 38-40% stipraus glitimo. Tinkamiausi yra krakmolingi miltai. Tokioje tešloje veikiant mielėms atsiranda daug dujų. Cukrus gerina mielinęs tešlos skonį ir didina maistingumą. Su cukrumi iškeptų gaminių plutelė būna gražesnės spalvos. Į tešlą reikia dėti šiek tiek druskos kepinių skoniui pagerinti. Druska stiprina glitimą. Be druskos tešla lipni, ištyžta neelastinga.

Mielinės tešlos defektai. (2015 m. Lapkričio 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/mielines-teslos-defektai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:29