Mikrobiologija duonos mikrobiologines ydos


Duonos ydos. Duonos laboratoriniai darbai. Duonos mikrobiologiniai tyrimai. Duonos gaminiu pelejima. Duonos kokybė referatai. Pelejimo tyrimas duonoje. Duonos bulvinė liga. Francas kafka. Duonos bulvinė liga. Kas sukelia pigmentacija duonoje.

Chemijos analizė. Duonos ydos, jų sukėlėjai ir profilaktika. Duonos pelėjimas. Duonos pigmentacija. Kreidinis duonos gedimas. Bulvinė liga: sukėlėjai, aplinkos higiena ir sanitarija. Duonos gaminių apsauga nuo gedimo. Mikrobinis duonos gedimas. Kreidinį duonos gedimą. Duonos pelėjimas.


Pašaliniai mikroorganizmai į duoną patenka su miltais, mielėmis, vandeniu, kitais receptūriniais komponentais, iš oro, nuo įrenginių ir higienos taisyklių nesilaikančių darbuotojų aprangos bei rankų. Vieni iš mikroorganizmų, pvz., mikrokokai, didelės įtakos duonos kokybei neturi, kiti , pvz., laukinės mielės ir kai kurios bakterijos, pažeidžia normalų duonos rūgimo procesą ir blogina produkcijos kokybę, treti yra kenkėjai, kurie sukelia duonos ydas – pelėjimą, pigmentaciją, kreidinį gedimą ir bulvinę ligą.

  • Chemija Analizės
  • 2013 m.
  • 8 puslapiai (3024 žodžiai)
  • Chemijos analizės
  • Microsoft Word 22 KB
  • Mikrobiologija duonos mikrobiologines ydos
    10 - 1 balsai (-ų)
Mikrobiologija duonos mikrobiologines ydos. (2013 m. Balandžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/mikrobiologija-duonos-mikrobiologines-ydos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 00:24