Mikrobiologijos savarankiškas darbas Duona


Biologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Cheminė duonos sudėtis ir jų maistinė vertė. Duonos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos ydos, jų sukėlėjai ir profilaktika. Mikrobinis duonos gedimas. Duonos gaminių apsauga nuo gedimo. Šaltiniai.


Maisto produktai, ypač tie, kurie turi daug vandens, yra gera terpė mikroorganizmams vystytis. Besidaugindami jie skaido maisto produktų sudėtines dalis, nes dauguma jų gamina aktyvius fermentus ir išskiria savo veiklos skilimo produktus. Ilgiau laikomuose produktuose vykstantys mikrobiologiniai procesai padaro juos netinkamus vartoti.

Duona- plačiausiai vartojamas maisto produktas. Ji užima svarbią vietą Lietuvos gyventojų mitybos piramidėje. Duonai kepti naudojami miltai turi komponentų, reikalingų daugumai mikroorganizmų augti.

Darbo tikslas – išanalizuoti duonos gamybos technologiją, mikrobiologinę sudėtį bei jos pokyčius laikymo metu ir jų prevenciją.

Uždaviniai

1.Aptarti duonos gamybos technologiją

2.Vertinti duonos mikrobiologiją

3.Nurodyti duonos rizikos veiksnius ir jų prevenciją

Mikrobiologijos savarankiškas darbas Duona. (2013 m. Liepos 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/mikrobiologijos-savarankiskas-darbas-duona.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 16:31