Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas


Maisto technologijos skaidrės. Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas. Kampilabakteriozė. Laboratorijos saugos reikalavimai. oji rizikos kategorija. Mėginių ėmimas, gabenimas, priėmimas ir laikymas. Mėginių tyrimas. Mikroskopavimo priemonės. Gyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Negyvų mikroorganizmų preparatų ruošimas. Mikrobinio užterštumo indikatoriniai mikroorganizmai. Kampilobakteriozė. Campylobacter. Paplitimas. Požymiai. Plitimo būdai. Kaip išvengti užsikrėtimo namuose? Išvados.


Mikrobiologinių tyrimų bendrieji reikalavimai ir rekomendacijos laboratorijos projektas turi atitikti saugos reikalavimus, kurie priklauso nuo mikroorganizmo tipo. Tuo tikslu mikroorganizmai skirstomi į keturias rizikos kategorijas:.

Nėra rizikos arba labai maža rizika visuomenei. Mikroorganizmas, kuris negalėtų sukelti žmonių ar gyvulių ligos.

Vidutinė rizika individui, maža rizika visuomenei. Patogenas, kuris gali sukelti žmonių ar gyvūnų ligą, bet neturėtų sukelti rimto pavojaus laboratorijos darbuotojams, visuomenei ar aplinkai. Nesaugi laboratorija gali sukelti rimtą žmonių infekciją, bet efektyvus gydymas ir prevencinių priemonių taikymas riboja infekcijos plitimo riziką.

Didelė rizika individui, maža rizika visuomenei. Patogenas, kuris paprastai sukelia rimtą žmonių ar gyvulių ligą, bet paprastai nepernešamas nuo vieno užkrėsto individo kitam. Taikomas efektyvus gydymas ir prevencinės priemonės.

Didelė rizika individui ir visuomenei. Patogenas, kuris paprastai sukelia rimtą žmonių ir gyvulių ligą, kuris gali būti lengvai perduodamas vieno individo kitam. Paprastai nėra efektyvaus gydimo ir prevencinių priemonių.

Ruošiamos pagrindinės suspensijos, skiediniai pagal atitinkamus reikalavimus. Vėliau sertifikuojama separuojama su imuniniu separatoriumi. Vėliau skaičiuojama. Tai galima atlikti : tiesiogiai tiriant mikroskopu, sėjant į standžias arba skystas terpes, naudojant srovinę citometriją, pagal tikrą polimerazės grandinės reakcijos trukmę ir kt. Po sėjimo Petri lėkštelės apverčiamos ir greitai dedamos į termostatą, sureguliuotą taip, kad būtų reikiama temperatūra.

Mikrobiologinis maisto produktų vertinimas. (2015 m. Sausio 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/mikrobiologinis-maisto-produktu-vertinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 09:51