Mikroorganizmų biocheminė veikla ir jos pritaikymas maisto pramonėje


Mikroorganizmų naudojimas pramonėje. Mikroorganizmu pritaikymas pramoneje. Chemija ir jos pritaikymas. Biocheminis procesas maisto. Zuvies panaudojimas maisto pramoneje referatas. Mikroorganizmai maisto pramoneje. Mikroorganizmu panaudojimas pramoneje. Biocheminis procesas maisto gamyboje. Genu panaudojimas maisto pramoneje.

Medžiagų mokslo konspektas. Mikroorganizmų vystymosi ir biocheminio aktyvumo kryptingas. Valdymas maisto gamybos technologinių procesų metu. Biologiniai procesai. Vaisiai ir daržovės. Maistinės mielės ir jų produktai. Alkoholiniai gėrimai. Alus. Salyklo gamybos pagrindiniai principai. Miežių daiginimo biochemija. Baltymų kitimas. Alaus gamyba. Duona ir duonos gaminiai. Mikrobiologiniai ir biocheminiai pokyčiai sūrio nokimo metu. Amino rūgščių pokyčiai. Pienarūgščių bakterijų fermentų pritaikymas. Mėsos ir žuvies produktai. Fermentuoti mėsos gaminiai. Fermentuoti žuvies gaminiai. Fermentuoti sojų produktai. Naudota literatūra.


Visus šiuos pakitimus sukelia įvairūs biologiniai procesai, nenutrūkstantys ir nuskintuose vaisiuose bei nuimtose daržovėse. Vienas iš svarbiausių fiziologinių procesų – kvėpavimas. Tik nuėmus derlių, vaisiams ir daržovėms kvėpuojant, skyla įvairios organinės medžiagos, išsiskiria šiluma ir energija.

Išsiskiriant šilumai, laikoma žaliava gali pradėti kisti ir gesti, todėl ją būtina nuolat vėdinti. Skirtingų rūšių daržovių ir jų dalių kvėpavimo intensyvumas yra nevienodas. Priklausomai nuo to, kiek prie 50C temperatūros kvėpuodamos daržovės išskiria mg CO2 per 1 valandą, kvėpavimo intensyvumas skirstomas į labai mažą, mažą, vidutinį, didelį ir labai didelį.

Mikroorganizmų biocheminė veikla ir jos pritaikymas maisto pramonėje. (2013 m. Balandžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/mikroorganizmu-biochemine-veikla-ir-jos-pritaikymas-maisto-pramoneje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 15:48