Mikroorganizmų mityba ir kvėpavimas


Mikroorganizmu maistas. Mikroorganizmu mitybos tipai. Mikroorganizmu maista. Mikroorganizmų kvėpavimas ir mityba. Mikroorganizmai mityba. Mikroorganizmu kvepavimas.

Chemijos aprašymas. Mikroorganizmų mityba ir kvėpavimas. Maisto higiena. Bendrieji higienos ir specialieji maisto ruošimo, tvarkimo ar perdirbimo reikalavimai. Higienos reikalavimai maisto tvarkymo technologijoms ir temperatūrai viešojo maitinimo įmonese.


Maisto šiluminio apdorojimo, karšto maisto laikymo, šaldymo įranga ar patalpos turi turėti temperatūros valdymo, matavimo, kur būtina, ir registravimo prietaisus. Virimo, pašildymo ir kitokio šiluminio apdorojimo metu temperatūra produkto viduje turi pakilti virš 75%℃, karšto maisto laikymo metu būti ne žemesnė kaip 68%℃. Atvėsintas ar šaldomas maistas turi būti laikomas prie teisės norminių aktų nustatytų temperatūrų. Nekontroliuoti temperatūros leidžiama tik tada, kai tai neturi įtakos maisto saugai. Kur būtina, užtikrinant maisto saugą turi būti įrengti oro drėgmės ir oro tėkmės greičio valdymo bei kontrolės prietaisai. RVASV taškuose turi būti įrengti reikalingi matavimo ar registravimo prietaisai ir prižiūrimi nustatyta tvarka.

  • Chemija Aprašymai
  • 2013 m.
  • 9 puslapiai (1796 žodžiai)
  • Chemijos aprašymai
  • Microsoft Word 24 KB
  • Mikroorganizmų mityba ir kvėpavimas
    8.8 - 4 balsai (-ų)
Mikroorganizmų mityba ir kvėpavimas. (2013 m. Balandžio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/mikroorganizmu-mityba-ir-kvepavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 14:05