Mikroorganiznų fermentai ir jų panaudojimas


Chemijos referatas. Įvadas. Fermentų apibūdinimas. Fermentų svarba maisto pramonei. Fermentų svarba gėrimų pramonėje. Fermentų svarba duonos pramonėje. Fermentų svarba žuvies ir mėsos pramonėje. Fermentai – svarbūs gyvų organizmų dariniai. Išvados. Literatūros šaltinių sąrašas.


Fermentų yra visur, kur tik yra gyvybė.Fermentai yra svarbūs ląstelės komponentai, labai glaudžiai susiję su jos gyvybinėmis funkcijomis. Fermentai - tai biologiniai katalizatoriai.Fermentus gamina ne tik žmogaus organizmas, bet ir visos bakterijos ir grybeliai.Reguliuojant fermentų kiekį ir aktyvumą, reguliuojamas metabolinių reakcijų greitis bei jų kryptis.Fermentai maisto pramonėje naudojami labai plačiai.Jie naudojami pieno, mėsos duonos, konditerijos, gėrimų ir kitose maisto pramonės šakose.Fermentai - paprasti ar sudėtiniai globuliniai baltymai, sudaryti iš vieno ar dviejų komponentų.

Darbo tikslai:

•Supažindinti su fermentų specifinėmis savybėmis.

•Fermentų svarba maisto,gėrimų,konditerijos,žuvies ir mėsos pramonėje

•Gyvų organizmo dariniai

  • Chemija Referatai
  • 2015 m.
  • 11 puslapių (1967 žodžiai)
  • Chemijos referatai
  • Microsoft Word 28 KB
  • Mikroorganiznų fermentai ir jų panaudojimas
    10 - 10 balsai (-ų)
Mikroorganiznų fermentai ir jų panaudojimas. (2015 m. Kovo 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/mikroorganiznu-fermentai-ir-ju-panaudojimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 15:36