Mitybos ypatumai, sergant podagra


Medicinos skaidrės. Kaunas. Mitybos ypatumai, sergant podagra. Darbo tikslas. Išanalizuoti podagra sergančių pacientų mitybos ypatumus. Uždaviniai Susipažinti su podagros atsiradimo priežastimis ir požymiais. Podagra, arba paprasčiau "Druskų nusėdimas" - tai medžiagų apykaitos sutrikimo sukelta liga. Ligos priežastys. Pagal priežastis podagra gali būti dviejų rūšių Pirminė – dėl paveldėto fermento trūkumo. Ligos požymiai. Skiriamos dvi ligos fazės – ūmi priepuolinė ir lėtinė. Tinkami maisto produktai. Rudieji ryžiai Daržovės (virti kopūstai. Netinkami maisto produktai. Alkoholis (alus. Naudingi vitaminai. Vitaminas A Vitaminas C Vitaminas E Vitaminas B1, B2, B6, B12, B. Literatūra.


Darbo tikslas:Išanalizuoti podagra sergančių pacientų mitybos ypatumus.

Uždaviniai Susipažinti su podagros atsiradimo priežastimis ir požymiais. Mityba, sergant podagra: Ką galima valgyti. Ko negalima valgyti. Sužinoti kokių vitaminų reikia podagra sergantiems žmonėms.

Rudieji ryžiai Daržovės (virti kopūstai, morkos, salierai, kukurūzai svogūnai) Vaisiai (obuoliai, kriaušės, braškės, vyšnios, apelsinai, kiviai, arbūzai, citrinos, melionai) Medus.

Šiuos produktus naudinga įtraukti į savo nuolatinį valgiaraštį.  Tačiau ypatingai svarbu valgyti šiuos produktus tuo metu, kai yra priepuolis - neapsunkina metabolizmo.

  • Medicina Skaidrės
  • 2014 m.
  • 10 puslapių (379 žodžiai)
  • Kolegija
  • Medicinos skaidrės
  • MS PowerPoint 3996 KB
  • Mitybos ypatumai, sergant podagra
    10 - 4 balsai (-ų)
Mitybos ypatumai, sergant podagra. (2014 m. Spalio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/mitybos-ypatumai-sergant-podagra.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 12:12