Mokinių maitinimas mokyklose


Sveikatos savarankiškas darbas.

Įvadas. Mokinių maitinimas. Pietūs mokykloje. Maisto grupės, kurios negali būti tiekiamos mokykloje. Rekomenduojami produktai mokinių maitinimui. Sveikatą tausojančio mokiniųmaitinimo planas (valgiaraštis). Variantas. Mitybos įtaką moksleivių sveikatai. Žaliavų tiekėjai. Naudojamos įrangos instrukcijos,technologijos.


Šiame darbe norėčiau papasakoti apie mokinių maitinimasi mokyklose, bus išvardinta kurių produktų reikia vartoti daugiau ,o kurių mažiau. Išvardinsiu koks turi būti pietų patiekalo kaloringumas. Papasakosiu apie maisto įtaką moksleiviu sveikatai, apie maisto savybes ir apie maisto produktus bei jų gamybai reikalingas žaliavas. Taipogi papasakosiu apie naudojama įrangą, gamybos technologijas vieno pasirinkto patiekalo bei žaliavų tiekėjus.

*Maitinimą mokyklose organizuoja maitinimo paslaugų teikėjas, parinktas Viešųjų pirkimų įstatymo nustatyta tvarka.

Nuo mitybos daug priklauso kaip moksleivis jausis ar bus žvalus ir darbingas. Su maistu kiekvienas turi gauti kuo daugiau vitaminu padedančiu sveikai jaustis kiekviena dieną. Moksleiviai turi kuo daugiau vartoti daržovių, vaisių, pieno gamynių bei žuvies, paukštienos ir t.t. Vengti reikia saldumynu nes tai yra tik nereikalingai suvartotos kalorijos.

Mokinių maitinimas mokyklose . (2017 m. Balandžio 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/mokiniu-maitinimas-mokyklose.html Peržiūrėta 2017 m. Rugsėjo 24 d. 17:04