Morengai


Maisto technologijos skaidrės.

Kas tai yra morengai? Morengai - turbūt pats populiariausias pasaulyje receptas iš kiaušinių baltymų. Morengų rūšys. Egzistuoja labai daug. Šveicariškas morengas. Šveicariškajam morengui gaminti. Itališkasis morengas. Itališkųjų morengų gaminimas nuo kitų būdų skiriasi tuo. Taigi kol sirupas verda, iki standžių putų išplakami baltymai. Klasikinio morengo receptas(prancūziškasis morengas). Kiaušinių. Orkaitę įkaitinkite iki. Kad trynius būtų lengva atskirti nuo baltymų naudokite šaltus. Morengo gamybos etapai. Visų pirmą reikia nuplauti ir dezinfekuoti kiaušinius( 2% sodos tirpalu 5Min. Pradėkite plakti atskirtus baltymus lėtu greičiu. Pirmoji baltymų plakimo stadija – labai minkšti “Pikai” (“Pikais” vadinama “Bangelė” kuria palieka masė. Antroji stadija –. Kai masė pasidarys. Į konditerinį maišelį su išpjautu galu. Po 50 minučių praverkite orkaitės dureles ir palikite dar 30-ai minučių. Pastabos. Tinkamai atskirti baltymai nuo trynio- patekus trynio į baltymus. Morengų gamybos schema. Kiaušiniai. Naujovės morengų gamyboje. Į morengų masę galima dėti priedų kurie pakeičia morengo konsistenciją. Taip pat galima.


Morengai - turbūt pats populiariausias pasaulyje receptas iš kiaušinių baltymų. Tai išplakta kiaušinio baltymų su cukrumi bezė (pranc. Baiser-bučinys), iš kurios ruošiami įvairiaspalviai blizgantys pyragaičiai lengvai apkepti orkaitėje taip, kad iš išorės būtų traškūs, o viduje - minkšti ir tąsūs.

Visų pirmą reikia nuplauti ir dezinfekuoti kiaušinius( 2% sodos tirpalu 5Min.) Po šios procedūros svarbu labai tiksliai atskirti trynius nuo baltymų,nes jei baltymuose bus trynio nesigaus tokia puri masė.

Tinkamai atskirti baltymai nuo trynio- patekus trynio į baltymus,plakama masė nebus tokia puri ir ,,orinė' Indas kuriame plakami baltymai turi būti idealiai švarus- be jokių riebalų. Pasirinkti tinkama kepimo temperatūra- jei orinukai kepami per aukštoje temperatūroje jie pradeda svilti, praranda savo prekine išvaizdą, tampa kieti. Po kepimo morengus palikti orkaitėje- jie turi būti palikti orkaitėje kol pilnai atvės, nes ištraukus karštus jie nebus traškūs, taps lipnūs.

Į morengų masę galima dėti priedų kurie pakeičia morengo konsistenciją ,skonį,spalvą, kvapą(pvz.: kokoso drožlių, smulkintų riešutų, šokolado drožlių, romo esencijos, apelsino esencijos, maistinių dažų ir kitų medžiagų) Taip pat morengus galima lipdyti vieną su kitu arba pertepti norimu kremu,gaminti iš jų tortus.

Morengai. (2017 m. Sausio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/morengai.html Peržiūrėta 2017 m. Balandžio 26 d. 07:15