Nacionalinių patiekalų kavinės organizavimas


Maisto technologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Žemaičių virtuvė namuose. Žemaičių kraštas žemėlapyje. Žemaičių kavinė. Klientų aptarnavimas. Stalų serviravimo būdai. Žemaičių kavinės meniu. Bulvinių blynų receptūra. Vištienos filė kepsnys su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais receptūra. Išvados. Literatūros sąrašas.


Darbo tikslas: pateikti nacionalinių patiekalų kavinės organizavimo aprašymą ir sudaryti meniu su dviejomis patiekalų receptūromis.

Darbo uždaviniai:

Aprašyti kavinės veiklą;

Sukurti patiekalų meniu;

Pateikti dvi pasirinktų patiekalų receptūras;

Išanalizuoti kavinės interjerą;

Parengti Power Point pristatymą.

Kavinėje paruošta 30 staliukų. Visi stalai yra išdėstyti atskirai: dviem žmonėms susėsti, keturiems, penkiems ir didelėms grupėms iki 15 žmonių vietos susėsti. Visi jie padengti margomis, senovę primenančiomis staltiesėmis. Visoje kavinėje yra gausybė senovinių rakandų: medinių ratų, medinių virtuvės įrankių, gėlės pasodintos moliniuose vazonuose, gremėzdiški šviestuvai, sendintos žvakidės, medinės bačkos vietoj padavėjų stalelio. Daug medžio dirbinių, paveikslų, visą tai alsuoja senove, žemaičių kraštui būdingam interjerui. Tačiau visa kavinė tikrai nėra niūri, spalvingi akcentai ir apšvietimas gyvina interjerą ir visą tai sukuria jaukią atmosferą.

Kavinės interjero pavyzdžiai:

Stalas paserviruojamas, kai atėję klientai užsisako maistą. Tada žinoma, kiek ir kokių reikės įrankių maistui, ir kokių priedų.

Kavinėje visada gros rami lietuviška muzika, vakarais bus leidžiamos tik žemaitiškos, lietuvių liaudies dainos. Švenčių metų bus organizuojami renginiai, kviečiami lietuvių muzikantai, grupės, tuo metu klientai galės vakarieniauti ir stebėti gyvo garso pasirodymus. Manoma, kad taip bus pritraukiama daugiau klientų.

Nacionalinių patiekalų kavinės organizavimas. (2015 m. Kovo 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/nacionaliniu-patiekalu-kavines-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 08:13