Namuose slaugomo paciento slaugos atvejo analizė


Bendruomenes slauga. atvejo analize. Slaugos istorijos pildymas. Terapinės slaugos atvejo analizės aprašas.

Sveikatos namų darbas. Paciento sveikatos būklės aprašymas. Paciento slaugos poreikių namuose vertinimas. Paciento sveikatos problemų teorinė analizė. Paciento sveikatos problemų slaugos proceso aprašas. Slaugos veiksmai paciento problemų sprendimui. Praktinės rekomendacijos. Literatūros sąrašas.


Mažinkite suvalgomų riebalų kiekį iki 30%, sočiųjų iki 10%. Ribokite cholesterolį, per dieną ne daugiau 300mg. Sočiąsias riebiąsias rūgštis pakeiskite nesočiosiomis. Žinokite, kad cholesterolio, sočiųjų rūgščių daugiausia yra mėsiškame maiste (mėsoje, pieno produktuose, subproduktuose, kiaušiniuose). Grūduose, vaisiuose, daržovėse – cholesterolio visai nėra, sočiųjų riebiųjų rūgščių – labai mažai. Polinesočiųjų riebiųjų rūgščių daugiausia yra aliejuje, todėl mažiau vartoti gyvulinių riebalų, o daugiau augalinių (iki 70%). Valgykite šviežių daržovių ir vaisių, rupių miltų ir nemaltų grūdų duonos gaminių, javainių, ankštinių, makaronų, neriebių pieno produktų, liesos mėsos. Maiste bus pakankamai balastinių medžiagų (vidurių užkietėjimo profilaktika) ir pektino, kuris mažina cholesterolį. Vartokite flavonoidinius produktus – arbatą, svogūnus, vynuogių sultis, nes jie turi naudingos senolio rūgšties ir antioksidantinį poveikį. Didinkite kalio ir magnio kiekį maiste. Daug kalio yra bulvėse, kopūstuose, slyvose, morkose, vynuogėse, grikiuose. Magnio – žirniuose, ridikuose, morkose, riešutuose, saulėgrąžų sėklose, grikiuose.

  • Sveikata Namų darbai
  • 2013 m.
  • 16 puslapių (2670 žodžių)
  • Universitetas
  • Sveikatos namų darbai
  • Microsoft Word 44 KB
  • Namuose slaugomo paciento slaugos atvejo analizė
    10 - 4 balsai (-ų)
Namuose slaugomo paciento slaugos atvejo analizė. (2013 m. Lapkričio 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/namuose-slaugomo-paciento-slaugos-atvejo-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 04:21