Naujosios Zelandijos virtuvė skaidrės


Maisto technologijos skaidrės.

Naujosios Zelandijos virtuvė. Naujoji Zelandija. Kasdieninė šalies virtuvė. Pusryčiai. Tradiciniai patiekalai. Maori hangi. Aviena. Bulvės. Žuvis su gruzdintomis bulvėmis. Troškiniai. Maori troškinys. Tradicinė maori duona. Griliuje keptos dešrelės su balta duona. Šparagų suktinukai su balta duona. Sūrio suktinukai su balta duona. Paplotėliai. Tradicinis pyragas. Ledai „Hokey-pokey“. Tradiciniai sausainiai. Tradiciniai saldainiai. Vynas. Alus.


Tai salų valstybė Ramiajame vandenyne. Naujoji Zelandija yra apie 2000 km nuo Australijos. XI – XVI a. salose apsigyveno polineziečių gentys (maoriai), tačiau XIX a. Naująją Zelandiją kolonizavo Didžioji Britanija. Šie istoriniai įvykiai suformavo šalies kultūrą, bei virtuvės tradicijas.

Maoriai į šalį atgabeno saldžiąsias bulves „kumara“ ir kolokazijas, bulvių rūšį dar vadinamą taro bulvėmis.

Kasdienėje šalies virtuvėje duominuoja kaimiški patiekalai, mėsa, daržovės (tokios kaip bulvės).

Naujosios Zelandijos gyventojai pusryčiams valgo keptus kiaušinius, bei dešreles ar kiaulienos šoninę su pomidorais arba konservuotomis pupelėmis.

Naujojoje Zelandijoje labai populiarūs pyragaičiai su mėsos ar žuvies įdaru. Gaminami iš sloksniuotos tešlos ir pasirinkto įdaro.

Maori hangi – tai patiekalai, kurie kepami ant įkaitintų akmenų. Žemėje iškasama duobė į kurią pripilama akmenų, šie kaitinami užkuriant didelį laužą, kai akmenys įkaista, maistas su kepimo formomis dedamas ant akmenų, jis uždengiamas ir tada užkasamas žemėmis. Taip įkaitę akmenys iškepa maistą.

Naujosios Zelandijos virtuvė skaidrės. (2016 m. Kovo 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/naujosios-zelandijos-virtuve-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 14:44