Organizavimas kursinis darbas


Statybos kursinis darbas.

Įvadas. Teorinė- taikomoji dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologiniai skaičiavimai. Technologinės dokumentacijos sudarymas. Technologinių kortelių sudarymas. Patiekalų technologijos schemų sudarymas. Savikainos kortelių sudarymas. Energinės ir maistinės vertės kortelių sudarymas. Technologinio proceso apibūdinimas.


Prie svetingumo sektorių yra priskiriami ir restoranai. Restoranuose galima ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pasidžiaugti gražia bei ramia atmosfera ir pailsėti nuo kasdieninių rūpesčių. Todėl kurdama naują maitinimo įmonę Kaišiadoryse į visą tai kreipsiu didelį dėmesį, norėdama patenkinti vartotojų poreikius.

Temos aktualumas. Nors Kaišiadorys nėra didelis miestas, tačiau jis yra žinomas dėl savame krašte Lietuvai reikšmingų įvykių bei kultūros paveldo, tad miestą aplanko nemažai lankytojų. Tad 30 vietų restoranas Kaišiadoryse yra reikalingas, kad lankytojai galėtų atgauti jėgas bei pasimėgauti malonia atmosfera ir kaišiadoriečių svetingumu.

Šiame restorane vyraus europietiška virtuvė, tad lankytojai tikrai ras ir galės sau išsirinkti norimą patiekalą. Restorano valgiaraštyje prie kiekvieno patiekalo bus nurodoma jo maistinė bei energinė vertė, sudėtis, per kiek laiko bus pagamintas vienas, ar kitas patiekalas.

Restoranas bus įsteigtas ramioje, jaukioje vietoje, visai netoli esančio ežero.

Darbo tikslas: suprojektuoti 30- ties vietų restoraną Kaišiadoryse.

Darbo uždaviniai:

atlikti analogiškų įmonių analizę, surinkti papildomus duomenis;

apskaičiuoti realizuojamų patiekalų skaičių per dieną;

sudaryti planinį ir dienos valgiaraščius;

sudaryti technologijos, savikainos korteles bei technologines schemas;

atlikti patiekalų energinių verčių skaičiavimus;

sudaryti žaliavų kiekio suvestinę;

numatyti žaliavų ir maisto produktų laikymo sąlygas;

Darbo objektas- 30- ties vietų restorano Kaišiadoryse projektavimas.

Maitinimo įmonės projektavimas prasideda nuo idėjos. Žinant kokios maitinimo įmonės norime galima pradėti kurti jos projektą. Projektas- tai dokumentų rinkinys, susidedantis iš teksto irgrafinės dalies. Šio dokumento pagrindu objektas statomas, rekonstruojamas ar perorganizuojama, o vėliau- eksploatuojamas.

Anot O. Šeštokauskienės (1996), maitinimo įmonių projekte svarbiausia dalis- technologinis pagrindimas. Šioje dalyje sprendžiami klausimai:

technologinių, prekybinių, šaldymo ir kt., įrengimų kiekio bei tipų parinkimas.

Pagal funkcijas visos maitinimo įmonių patalpos skirstomos į:

Restoraną projektuosiu Kaišiadoryse. Domėjausi įmonės dislokacijos vieta- šis žemės plotas priklauso savininkui, kuris sutiktų parduoti sklypą, esantį netoli ežero. Kitoje ežero pusėje yra įsikūrusi užeiga “Po vežimu”, tačiau joje vyrauja labiau tradiciški valgiai, tad šis restoranas būtų naujiena lankytojams, nes jame vyrautų europietiška virtuvė, o žmonės niekada neatsisako išbandyti ir paskanauti kažko naujo.

Restoranui statyti žemės sklypas yra reikiamo dydžio, įvertinant ne tikj statinio vietą, bet ir vietą automobilių aikštelei nedideliai poilsio aikštelei prie ežero, kur bus kelios pavėsinės su staliukais ir kėdėm, jei lankytojai norės pasigrožėti vaizdais, bei pavalgyti lauke, o ne viduje. O vaikams bus įrengta nedidelė žaidimų aikštelė.

Mano projektuojamo restorano darbo laikas nuo 10 val., iki 23 val. Prekybinėje salėje bus 30 vietų. Manau, kad šioje įmonėje per dieną turėtų apsilankyti apie 60 žmonių.

Toliau apskaičiuojamas įvairių patiekalų grupių procentinis kiekis.

Nustačius realizuojamų per dieną patiekalų skaičių, sudariau procentinę patiekalų asortimento sudėties lentelę, kurią panaudosiu sudarant restorano valgiaraštį.

Kaišiadoryse esančiame 30 vietų restorane vyraus europietiškos virtuvės patiekalai. Numačius realizuojamų per dieną patiekalų kiekius, galiu sudaryti planinį valgiaraštį ir planuoti atskirų patiekalų kiekius.

Toliau pateiksiu restorano valgiaraštį. Sudarydama valgiarštį patiekalus surašiau eilės tvarka, tačiau įmonės valgiaraštyje patiekalai bus išdėstomi tokia tvarka, kad pelningiausi ir paklausiausi patiekalai bus rašomi strateginėse valgiaraščio vietose. Šalia patiekalų bus nurodoma jų maistinė bei energinė vertė ir sudėtis.

Darbe pateiksiu keturias dienos valgiaraštyje esančių patiekalų technologijos korteles, likusių patiekalų korteles pateiksiu priede Nr. 1. Visos technologinės kortelės turi būti sunumeruotos, įregistruotos ir patvirtintos įmonės vadovo. Patiekalų technologinės kortelės turi būti rengiamos pagal maisto produktų gamybos technologijos instrukcijų rengimo, tvarkymo ir registravimo taisykles, kuriose nurodoma, kad maisto produktai gaminami vadovaujantis patvirtina ir įregistruota jų gamybos technologijos instrukcija.

  • Statyba Kursiniai darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 32 puslapiai (5081 žodis)
  • Universitetas
  • Statybos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 55 KB
  • Organizavimas kursinis darbas
    10 - 10 balsai (-ų)
Organizavimas kursinis darbas. (2016 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/organizavimas-kursinis-darbas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 08:19